Sebi määrää Vedantan maksamaan Cairnille 77,6 kr; baarit Navin & Priya Agarwal mistä mkt – Market News

stock market

Sebi määräsi tiistaina kaivosmoguli Anil Agarwalin Vedanta Ltd:n maksamaan 77,62 miljardia rupiaa skotlantilaiselle tutkimusmatkailijalle Cairnille osinkojen maksun viivästymisestä ja kielsi myös yrityksen koko hallituksen, mukaan lukien hänen veljensä Navinin ja tyttärensä Priya, pääsemästä pääomamarkkinoille samaan hintaan. .

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) sanoi 76-sivuisessa määräyksessä, että Vedantan on suoritettava maksu 45 päivän kuluessa tai sen on ryhdyttävä lisätoimiin.

Vedanta oli vuonna 2011 ostanut Cairn Energy PLC:n enemmistön intialaisesta osasta, Cairn India Ltd:stä. Cairn omisti edelleen vähemmistöosuuden Cairn Indiasta, joka myöhemmin fuusioitiin sen emoyhtiöön ja Mumbaissa listattuun Vedanta Ltd:hen.

Vuonna 2014 tuloveroosasto vaati skotlantilaiselta tutkimusmatkailijalta 10 247 miljoonan rupiaa veroja vuonna 2006 tapahtuneen Cairn Intian uudelleenjärjestelyn ja listautumisen johdosta.

Verovirasto kiinnitti Cairn Energyn jäännösosuuden, kun taas Vedanta lopetti osingon maksamisen riitaan vedoten.

Iso-Britannian yritys lähestyi Sebiä osingonmaksun keskeyttämiseksi, vaikka se kiisti verovaatimuksen.

Sebi sanoi määräyksessään, että Vedanta rikkoi lakia pidättämällä osingot, jotka olisi pitänyt maksaa brittiyritykselle tammikuun 2014 ja kesäkuun 2017 välisenä aikana.

Verohallinnon takavarikko päättyi maaliskuussa 2016. Cairn Energy vuoden 2017 valituksessaan Sebille sanoi, että muistutuksista ja ulosmittauksesta huolimatta osingot maksettiin vasta 2017 ja yhtiö oli velvollinen maksamaan viivästyneestä osingosta korkoa.

Vedanta, Sebi sanoi, ”maksaa Cairn UK Holdings Ltd:lle (Cairn Energyn emoyhtiö) 77 62 55 052 rupiaa (77,62 miljoonaa rupiaa) eli yksinkertaista 18 prosentin vuotuista korkoa osingonmaksun viivästymisestä, erääntyvä ja maksettava (yrityksen) CUHL:lle 45 päivän kuluessa tämän tilauksen päivämäärästä.” Vedanta ei heti kommentoinut kehitystä.

Sääntelyviranomainen esti Navin Agarwalia, joka oli Cairn Indian (nykyisin Vedanta Ltd:n) puheenjohtaja, sekä kolmea muuta huippujohtajaa pääsemästä arvopaperimarkkinoille kahdeksi kuukaudeksi. Estettyihin kuuluivat Anil Agarwalin läheinen uskottu Tarun Jain ja silloinen toimitusjohtaja Thomas Albanese.

Heitä ”kiellettiin ostamasta, myymästä tai muuten käymästä arvopapereita suoraan tai välillisesti tai olemasta millään tavalla yhteydessä arvopaperimarkkinoihin kahden kuukauden ajan tämän määräyksen voimaantulopäivästä”. Sebi sanoi.

Se myös esti kuudelta muulta, joista suurin osa oli yhtiön hallituksen johtajia, yhden kuukauden päästä arvopaperimarkkinoille.

Tähän luetteloon sisältyi Anil Agarwalin tytär Priya, joka oli Cairn Indian hallituksen johtaja.

Muita kiellettyjä olivat K Venkataramanan, Lalita D Gupte, Aman Mehta, Ravi Kant ja Edward T Story ”ostamasta, myymästä tai muuten käymästä arvopapereita suoraan tai välillisesti tai olemasta millään tavalla yhteydessä arvopaperimarkkinoihin millään tavalla yhden kuukauden ajan tämän määräyksen voimaantulopäivästä”, se lisäsi.

Verovirasto oli myynyt Cairnin jäljellä olevat Intian yksikön osakkeet, pidättänyt veronpalautukset ja takavarikoitunut sille kuuluvat osingot osan verovaatimuksesta katkaistakseen. Tämä oli yhteensä 7 900 miljoonaa ruplaa.

Kohtaessaan maailmanlaajuista kritiikkiä veron perimisestä takautuvan verolainsäädännön perusteella, hallitus peruutti verovaatimuksen ja maksoi takaisin 7 900 miljoonaa rupiaa Cairn Energylle.

Samankaltaiset artikkelit