Kulta odottaa toista viikoittaista tappiota, sillä varhaiset koronlaskuvedot ovat siistejä – Commodities News

gold prices

Kulta pysyi vakaana perjantaina, mutta oli tiellä toista peräkkäistä viikoittaista laskua varten, kun kauppiaat laskivat odotuksia Yhdysvaltain nopeista koronlaskuista, kun taas markkinat etsivät lisätietoa saadakseen lisäselvyyttä Federal Reserven seuraavasta liikkeestä. Spot-kullan arvo ei juuri muuttunut 2 005,39 dollariin unssilta 1018 GMT:ssä, ja se on menettänyt lähes 1 % viikon aikana.

”Aiempien koronlaskujen (odotukset) lievä taantuminen on johtanut kullan hinnan laskuun, ja ostajat pyrkivät nyt puolustamaan keskeistä psykologista 2 000 dollarin tasoa. Mutta kun otetaan huomioon Yhdysvaltain dollarin kestävyys, keltaisen metallin käänne saattaa silti olla kestämätön lähitulevaisuudessa”, sanoi IG:n markkinastrategi Yeap Jun Rong.

Dollariindeksi asetettiin viikoittaiseen nousuun, mikä teki jalometalliharkkojen vähemmän houkuttelevan muiden valuuttojen haltijoille. Aiemmin tällä viikolla jalometalliharkot putosivat kahden kuukauden pohjalle sen jälkeen, kun tiedot osoittivat, että kuluttajahinnat nousivat viime kuussa odotettua enemmän, mutta se sai osan takaisin. tappiot torstaina Yhdysvaltain vähittäismyynti laski tammikuussa odotettua enemmän.

”Ennen kuin ensimmäinen lasku on toimitettu, markkinat voivat toisinaan ajaa itsensä edellä, kun prosessi rakentaa koronlasku-odotuksia tasolle, joka jättää hinnat alttiin korjaukselle”, sanoi Jigar Pandit, varatoimitusjohtaja ja hyödyke- ja liiketoimintajohtaja. BNP Paribasin valuuttaryhmä Sharekhanissa.

Markkinat odottavat Yhdysvaltain tuottajahintaindeksiä, joka erääntyy klo 1330 GMT, ja kommentteja Fedin viranomaisilta. Fed Atlantan pääjohtaja Raphael Bostic sanoi torstaina, että tarvitaan enemmän aikaa koronlaskumahdollisuuksien punnitsemiseen.

Fedin odotetaan pitävän korot vakaana ensi kuun politiikkakokouksessaan, ja sijoittajat näkevät ensimmäisen leikkauksen todennäköisesti kesäkuussa. Spot-platina laski 1,3 % 886,20 dollariin unssilta, palladium 1,7 % 937,18 dollariin ja hopea 0,4 % korkeammalla 22,99 dollariin.

Samankaltaiset artikkelit