Warburg ostaa Shriram HFC:n hintaan 4 630 rupiaa – Banking & Finance News

rupee, industry, finance

Edullisten asuntojen rahoitustilan suurimmassa kaupassa Shriram Financen hallitus hyväksyi maanantaina asuntorahoitusyhtiönsä Shriram Housing Financen (SHFL) myynnin Warburg Pincusille 4 630 miljoonalla rupialla.

Warburg Pincus ostaa osuuden tytäryhtiönsä Mango Crest Investmentin kautta. Tämä on myös yhdysvaltalaisen pääomasijoitusyhtiön suurin kauppa Intiassa. Ehdotettu kauppa on arvostettu asuntorahoitusyhtiön osakkeille ja vaihtovelkakirjoille.

Shriram Finance saa 3 909 miljoonaa rupiaa sekä tiettyjä lisäsummia, jotka perustuvat tunnistettujen tapahtumien esiintymiseen. Ehdotettu liiketoimi edellyttää tarvittavien viranomaisten hyväksynnän saamista ja muiden tavanomaisten ehtojen täyttymistä. Yhtiön arvion mukaan kaupan odotetaan toteutuvan 7.2.2025 mennessä.

Shriram Finance omistaa enemmistön asuntorahoitusyhtiöstä, kun taas pääomasijoitusyhtiö Valiant Partners LP (Valiant), Mauritius, omistaa loput. Osana tätä kauppaa Valiant myy myös täysin osakeosuutensa Warburg Pincusille. ”Tämän kaupan jälkeen Shriram Housing Finance toimii itsenäisenä kokonaisuutena, joka jatkaa arvon lisäämistä sidosryhmilleen säilyttäen perintöönsä ja tehtävänsä tarjota asuntoja. rahoitusratkaisuja maan alipalveltulle väestölle”, yhtiö sanoi lausunnossaan.

Asuntorahoitusyhtiöllä on 155 konttoria ja omaisuuden koko on 13 762 miljoonaa rupiaa. Yrityksen nettovarallisuus on 31. maaliskuuta 1 924 miljoonaa rupiaa. Ravi Subramanian on yhtiön toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja.

”Uskomme, että tässä kasvun partaalla Shriram Housing Financen on määrä vapauttaa enemmän arvoa, koska se antaa vajaapalveltuille miljoonille mahdollisuuden omistaa koteja”, Shriram Financen varapuheenjohtaja Umesh Revankar sanoi yhtiön antamassa lausunnossa. .

”Tällä kaupalla pyritään maksimoimaan arvon luominen sekä Shriram Financelle että Shriram Housing Financelle, koska molemmat yhtiöt toteuttavat itsenäisesti oman pitkän aikavälin visionsa”, hän lisäsi.

JM Financial, Barclays ja Avendus toimivat SFL:n, SHFL:n ja Valiantin taloudellisina neuvonantajina. Trilegal ja Anagram olivat Shriram Groupin ja Valiantin oikeudellisia neuvonantajia, kun taas Cyril Amarchand Mangaldas neuvoi Warburg Pincusia kaupassa.
”Warburg Pincusilla on syvä yhteistyöhistoria poikkeuksellisten tiimien kanssa, erityisesti rahoituspalvelujen alalla, ja olemme innoissamme voidessamme tukea Ravia ja johtoryhmää yrityksen siirtyessä seuraavaan kasvuvaiheeseensa”, Narendra Ostawal, Intian pääomasijoitustoiminnan johtaja, Warburg. Pincus, sanoi.

Tällä hetkellä Warburg Pincusilla on sijoituksia useisiin rahoituspalveluyrityksiin, kuten Fusion Microfinance, Home First Finance ja IndiaFirst Life Insurance

Vuonna 2023 TPG osti 99,02 prosentin osuuden Poonawalla Housing Financesta Poonawalla Fincorpilta noin 3 900 rupian arvosta ennen rahallista arvostusta.

Samankaltaiset artikkelit