Kulta jatkaa nousuaan Israelin ja Hamasin välisessä konfliktissa – CaFE Invest News

Gold price outlook

Kullan hinta jatkaa nousuaan, joka alkoi viimeisimmän Israelin ja Hamasin välisten vihollisuuksien puhkeamisesta. Kahdessa viikossa kulta on noussut lähes 150 dollaria 1820 dollarista 1977 dollariin. Terävä liike nähtiin myös MCX:ssä, kun kulta hyppäsi arvosta 60 600:aan. Ei vain jalometallien, vaan myös raakaöljyn hinta hyppäsi 81 dollarista 90 dollariin. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tuotot ovat nousseet 5 prosenttiin, mikä on korkein sitten vuoden 2007, mutta jopa nousevat tuotot eivät ole pystyneet pysäyttämään kullan rallia.

Gazan sairaalapommi-iskut ovat lisänneet epävakautta, sillä jopa Libanon voi alkaa iskeä Israeliin. Tämä on suuri musta joutsen tulossa markkinoille, päälle toinen velka kattoon tulossa, ja USA: lla ei vieläkään ole kaiutinta talossa. Uskomme, että kulta testaa 2000 dollaria uudelleen ja pysyy sen yläpuolella vain, jos Hizbollah liittyy taisteluun Iranin avulla. Kultafutuurit ovat contangossa, mikä tarkoittaa, että ennusteen mukaan käymme kauppaa korkeammalla eteenpäin siirtyessämme. Kulta on hyvässä asemassa selviämään öljyn hinnan nousun lähiajan aallosta turvasatamatarjouksen ohella.

Kultamarkkinat eivät olleet pelote, vaikka Yhdysvaltain keskuspankin puheenjohtaja Jerome Powell toisti kantansa, jonka mukaan korkojen on oltava korkeampia pidempään. Hän antoi kuitenkin vähän uusia ohjeita rahapolitiikan kehityksestä vuoden lopussa. Kultamarkkinat ovat jo hinnoitelleet paljon huonoja uutisia, ja Federal Reserve, lähellä kiristyssyklinsä loppua, ei saa tarjota samaa vastatuulta jalometallille. Kulta hyötyy myös luottoriskistä, sillä joukkolainojen tuottojen nousu luo luottoriskiä. Kulta saattaa pysyä houkuttelevana hyödykkeenä, kun pelot Yhdysvaltojen velkaantumisesta kasvavat edelleen. Tämä mieliala voi kääntää entistä enemmän sijoittajia pois joukkovelkakirjamarkkinoilta ja nostaa tuottoa korkeammalle. Kulta on siis jälleen erittäin makeassa paikassa kasvavan geopoliittisen kriisin, turvasatamakysynnän ja korkeamman inflaation suojauksen myötä.

Kulta MCX:ssä on yliostetulla alueella, koska olemme maininneet, että näimme yksisuuntaisen rallin lähes kahdessa viikossa 56 500:sta 60 600:aan. Momenttioskillaattori RSI_14 on 70:ssä ja nousee kohti 73:a, missä olemme historiallisesti nähneet korjausta tulossa. Myös $2000 on vahva psykologinen vastustus COMEXissa, joten odotamme voittovarausta tältä tasolta. Päivittäisessä asteikossa ei ole kääntömerkkiä, joten suosittelemme jatkamaan pitkää tavoitetta 61 000 ja stoploss 59 500. Kaikki pitkät positiot lähellä 61 000:aa tulisi varata, koska kultaa tulee alueelle, jolla historiallisesti olemme nähneet voittovarausten tulevan.

Samankaltaiset artikkelit