Tata Techin puskurin debyytti, avautuu silmiinpistävällä 140 %:n palkkiolla listautumishinnasta – Market News

The shares of Tata Technologies listed with a market capitalization of Rs 56,000 crores, more than Tata Elxi

Tata Technologies, Tata Motorsin (TML) tytäryhtiö, merkitsi merkittävää virstanpylvästä torstaina 30. marraskuuta, kun se debytoi markkinoilla merkittävällä 140 %:n preemiolla 500 Rs:n emissiohintaan verrattuna. NSE ja 1 199,95 ₹ BSE:ssä, ja päivänsisäinen huippuhinta oli 1 400 Rs, mikä on lähes 180 % nousua.

Tata Technologiesin osakkeet noteerataan 56 000 rupian markkina-arvolla, mikä on enemmän kuin Tata Elxi, jonka arvo on 52 000 rupioita.

Teollisuusanalyytikot pitävät Tata Techin poikkeuksellista debyyttiä sen vankan tilausmäärän, vakaan taloudellisen tuloksen, vahvan Tata-konsernin emoyhtiön ja suunnittelupalvelusektorin optimististen kasvunäkymien ansioksi.

Sijoittajat, jotka katselivat merkittäviä listautumisvoittoja, löysivät vahvistusta yhtiön osakkeille, joiden ylikurssi oli 415 ₹ harmaalla markkinoilla ennen listautumista. Tata Technologiesin lupaavan tulevaisuuden valossa analyytikot neuvovat sijoittajia harkitsemaan 50 % voiton kirjaamista ja säilyttämään loput osakkeet pitkällä aikavälillä.

”Tata Technologies, maailmanlaajuinen suunnittelupalveluiden johtaja, teki tänään odotetun pörssidebyyttinsä ja listautui vaikuttavalla 173 %:n huippupreemiolla yli 500 ₹ osakekohtaisen listautumishintansa. Ylivoimainen vastaus listautumiseen näkyi 69,43-kertainen ylitilaus. Tämä vahva sijoittajien kiinnostus heijastaa yhtiön vahvoja perustekijöitä ja lupaavia kasvunäkymiä sekä tietysti Tata-konsernin perintöä”, sanoo Shivani Nyati, Swastika Investmart Ltd:n varallisuusjohtaja.

Nyati sanoi myös, että Tata Technologiesin listautuminen on myönteinen kehitys yritykselle ja suunnittelupalvelusektorille. Listautumisamiseen osallistuneiden sijoittajien kannattaa harkita osakkeidensa säilyttämistä pitkällä aikavälillä, sillä yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet kestävään kasvuun.

Prashanth Tapse, tutkimusanalyytikko, tutkimusjohtaja, Mehta Equitiesin tutkimusjohtaja, sanoi, että ulkoistamisen kasvupotentiaalin vuoksi liiketoimintamallilla olisi suuri kysyntä jatkossa, ja kaikki tekijät huomioon ottaen suosittelemme sijoittajia varaamaan 50 % voitoista yli Rs. 1400 ja säilyttää loput omistuksesta pitkällä aikavälillä ottaen huomioon terveet pitkän aikavälin tuotot listautumisen jälkeen, ja niille sijoittajille, jotka eivät saaneet allokaatioita julkisessa tarjouksessa, voivat kerätä Tata Technologies -tuotteita jokaiseen listautumisen jälkeen pitkällä aikavälillä.

Tämä Tata Technologiesin merkittävä markkinoilletulo on arvostetun Tata Groupin ensimmäinen listautuminen lähes kahteen vuosikymmeneen. Tata Groupin viimeisin listautumisanti oli Tata Consultancy Services vuonna 2004.

Samankaltaiset artikkelit