Viikko täynnä volatiliteettia, sijoittajat katselevat globaaleja indeksejä; Hienoa testata uudelleen lyhyen aikavälin liukuva keskiarvo – CaFE Invest News

Stocks on screen

Kirjailija: Ajit Mishra

Markkinoilla kauppa käytiin vaihtelevasti ja lopulta asettui lähes ennalleen, pitäen tauon 3 viikon ennakkoon jälkeen. Alku oli positiivinen, mitä seurasi vaatimattomia voittoja seuraavissa istunnoissa, mutta perjantain voitonotto nielaisi kaikki voitot. Lopulta molemmat vertailuindeksit, Nifty ja Sensex, asettuivat viikon alimmille tasoille 22 519,40 ja 74 299,90 tasolle. Heikkous globaaleilla markkinoilla yhdistettynä varovaisuuteen ennen tulosta heikentävät edelleen tunnelmaa. Samaan aikaan sekalainen suuntaus toimialarintamalla piti kauppiaat miehitettynä, kun metalli-, kiinteistö- ja autoliiketoiminta nousi voimakkaasti, kun taas lääke- ja IT-kauppa käytiin paineen alla. Myös laajemmat indeksit havaitsivat samanlaista trendiä, kun pienyhtiöt nousivat lähes prosentin, kun keskisuuret suljettiin tasaisesti.

Tuleva viikko on loman lyhennetty viikko ja odotamme volatiliteetin nousevan tuumaa korkeammalle. Avaintekijöiden joukossa osallistujat tulevat seuraamaan tiiviisti globaalien indeksien kehitystä, etenkin Yhdysvaltain markkinoiden viimeaikaisen laskun jälkeen. Dow Jones Industrial Average (DJIA) tukee noin 37 800-38 000 vyöhykettä ja sen hajoaminen lisäisi painetta, mikä saattaa näkyä myös markkinoillamme. Sitä paitsi paikallisella rintamalla ansaintakauden alkaminen voi aiheuttaa vaihtelevia heilahteluja sektoreiden välillä.

Nifty on käynyt kauppaa levenevässä muodostelmassa ja kohtaamassa esteitä yläkaistan eli 22 700-22 800 vyöhykkeen ympärillä. Viitteet puoltavat lisälaskua ja todennäköisesti testaavat uudelleen lyhyen aikavälin liukuvan keskiarvon (20 DEMA) tukivyöhykkeen noin 22 350:ssa ja seuraavaksi 22 150:ssa. Skenaario huomioon ottaen kauppiaiden tulisi keskittyä enemmän osakkeiden valintaan ja suosia suojattua lähestymistapaa.

Samankaltaiset artikkelit