Bajaj silmät Chetak nostaa sähköautojen kysynnän laman keskellä – Industry News

bakjaj auto

Bajaj Auto astuu polkimelle lisätäkseen ainoan sähkökäyttöisen kaksipyöräisen Chetakin tuotantoa ja markkinoillepääsyä seuraavien kuukausien aikana, kun se valmistautuu esittelemään mallista uusia johdannaisia ​​segmentin kysynnän pysähtyessä.

Punessa toimiva yritys lisää Chetakin tuotantoa yli 40 prosentilla 10 000 yksikköön kuukaudessa joulukuun vuosineljänneksellä ja lisää sitä edelleen seuraavilla vuosineljänneksillä, Bajaj Auton ylin johtaja sanoi tuloskyselyssä.

Syyskuussa yhtiön tuotantoaste oli noin 7 000 yksikköä, mikä tekee siitä Intian neljänneksi suurimman sähköisten kaksipyöräisten ajoneuvojen valmistajan.

Rakesh Sharma, Bajaj Auton toiminnanjohtaja, sanoi: ”Toimitusketjutyö on lisännyt kapasiteettiamme ja vähentänyt kustannuksia, mikä on mahdollistanut verkoston avaamisen, tuotteen oikean hinnan ja (Chetakin) myynnin kasvattamisen.”

Chetakin markkinaosuus vähittäiskaupan tasolla on noussut 11 prosenttiin syyskuun loppuun mennessä 4 prosentista vuoden 23 lopussa. Se voi nousta entisestään, koska seuraavan vuoden aikana on suunnitteilla noin kolme laukaisua lisää.

”Uudet (Chetak) lanseeraukset alkavat marraskuusta (juhlan jälkeinen) ja jotain kohti viimeistä neljännestä ja sitten ensimmäisellä ja toisella neljänneksellä”, Sharma lisäsi.

Chetakin kattavuutta on tarkoitus kasvattaa 120 kaupungista 180 kaupunkiin 24. tilikauden loppuun mennessä. Brändillä on 140 eksklusiivista myynti- ja huoltoliikettä, jotka Bajaj väittää kattavan lähes 75 % nopeiden sähköautojen markkinoista.

Hinta 127 000 rupiaa (ex-showroom, Delhi) Chetak on halvempi kuin kilpailijat, kuten TVS iQube ja Ather 450. Muutamat markkinajohtajan Ola Electricin mallit ovat Chetakin alapuolella. Nämä mallit saavat edelleen tukea sähkön ja hybridin nopeampi käyttöönotto ja valmistus (FAME) 2 -ohjelmassa.

”Toivomme vain, että FAME ei ole spoileri ja hidasta tunkeutumisastetta, joka on pysähtynyt”, Sharma lisäsi.

Keskus alensi äkillisesti FAME 2 -ohjelman mukaista tukea 1. kesäkuuta alkaen. 40 prosentin kannustinkatosta tuki alennettiin 15 prosenttiin sen lisäksi, että tuen enimmäismäärä oli 10 000 rupiaa kilowattituntia kohden.

Tämä muutos johti dramaattiseen korjaukseen sähköisten kaksipyöräisten autojen vähittäiskaupan volyymeissä kesäkuussa, ja se laski 46 000:een, mikä on 30 % vähemmän kuin aikaisempina kuukausina. Vaikka volyymit ovat palanneet 63 000 kappaleeseen kuukaudessa, kuten syyskuun lopussa nähtiin, markkinatoimijat väittävät kysynnän pysähtyneen.

Samankaltaiset artikkelit