Fintechit maksavat 31 692 kr pienlippulainoja toisella vuosineljänneksellä: Raportti – Pankki- ja rahoitusuutiset

fintech

Fintech-yritykset maksoivat lainoja 31 692 miljardia rupiaa, mikä on 43 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin ja 15 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna, fintech-lobbyryhmän Fintech Association for Consumer Empowerment (FACE) kertoi tiistaina. Tässä raportissa analysoitiin 37 FACE-jäsenen fintech-yrityksen maksutiedot.

Määrällisesti mitattuna digitaaliset lainanantajat myönsivät 2,44 miljardia lainaa toisella vuosineljänneksellä, yli 2,22 miljardia Q1:lla ja 1,75 miljardia Q2FY23:lla. Volyymien kasvuvauhti vaihteli merkittävästi yhtiöittäin eri mittakaava- ja segmenttipainotusten sekä pääoman saatavuuden vuoksi, FACE sanoi. Kaiken kaikkiaan kaksi kolmasosaa yrityksistä ilmoitti maksumäärien positiivisesta kasvusta. Keskimääräinen lainalipun koko oli 10 591 Rs, mikä on hieman korkeampi kuin 10 209 Rs ensimmäisellä neljänneksellä.

Kaiken kaikkiaan fintech-lainanantajien hallinnoimat varat olivat 36 169 miljoonaa rupiaa syyskuun 30. päivänä, ja lainanantajien omassa taseessa oli 69 prosenttia lainoista. Fintech-yritysten, jotka ovat joko NBFC:tä tai omistavat NBFC:n, 79 % AUM:sta on niiden omassa taseessa.

Raportin mukaan 23 yrityksen asiakasvalituksista saatujen tietojen perusteella saatiin lähes 100 000 valitusta, joista vain 1 % odottaa ratkaisua. Tarkemmin sanottuna 41 % valituksista ratkesi päivässä ja 97 % seitsemän päivän kuluessa. Luottotoimistojen päivitykset tai kiistat olivat suurin syy asiakkaiden valituksiin, joita seurasivat hakemusongelmat ja riittävien tietojen puute.

FACE:n toimitusjohtaja Sugandh Saxena sanoo: ”Data viestii vahvasta asiakkaiden luottamuksesta digitaaliseen luotonantoon… Sääntelyperusta ja aidat muokkaavat alaa kasvamaan ja kypsymään terveellisesti, investoimalla ja parantamalla jatkuvasti asiakassuojaa, vakuutusmalleja ja portfolion laatua…”

Vaikka digitaalisten lainanantajien lainaliiketoiminta on ollut vahvaa toisen vuosineljänneksen aikana, analyytikot odottavat pienten lainojen noston hidastuvan sääntelyviranomaisen marraskuussa tekemän päätöksen nostaa henkilölainasegmentin riskipainoja 25 prosenttia.

Samankaltaiset artikkelit