Bitcoin-huijaus: SC siirtää FIR:t CBI:lle, sanoo oikeudenkäynnin Delhin tuomioistuimessa – Digital Transformation News

Reportedly, the ED had said around 47 FIRs were registered against the accused

Korkein oikeus määräsi keskiviikkona useiden Bitcoin- kryptovaluuttahuijaukseen liittyvien FIR:ien siirtämisen CBI:lle lisätutkimuksia ja syytteiden jättämistä varten.

Päätuomari DY Chandrachud sekä tuomarit JB Pardiwala ja Manoj Misra määräsivät myös, että oikeudenkäynti näissä tapauksissa käydään CBI:n erityistuomioistuimessa Rouse Avenuella New Delhissä. Tuomioistuin muutti aikaisempaa 30. elokuuta 2019 antamaansa määräystä, joka myönsi syytetylle ennakkotakuita yli 45 FIR:ssä ja sanoi, että se ei ollut enää voimassa. Syytetyn on haettava sitä Delhin korkeimmasta oikeudesta, jos toinen tuomioistuin ei myönnä säännöllistä takuita, se sanoi.

Tuomioistuin sanoi, että syytetyn korkeimman oikeuden kirjaamoon tallettama 1 miljoonan rupia ennakkoedellytyksenä takuiden myöntämiselle on siirrettävä Delhin käräjäoikeuteen. Korkein oikeus käsitteli tapauksia, jotka liittyivät useiden Amit Bhardwajia ja muita vastaan ​​rekisteröityjen FIR-sopimusten kumoamiseen, koska heidän väitetään huijanneen sijoittajia kaikkialla Intiassa houkuttelemalla heitä käymään kauppaa Bitcoinilla luvattuaan heille korkean tuoton.

Täytäntöönpanovirasto oli kertonut, että noin 47 FIR:ää on rekisteröity syytettyä vastaan ​​väitetysti ihmisten huijaamisesta eri puolilla maata. Tapaukset koskivat 87 000 Bitcoinin kauppaa 20 000 rupian arvosta. Amit Bhardwajia, hänen kahta veljeään ja heidän isänsä syytetään asiassa. Amit on kuitenkin kuollut.

Samankaltaiset artikkelit