Infosys ostaa 1,6 miljardin dollarin sopimuksen Liberty Globalilta

The collaboration with Infosys allows Liberty Global to realise run-rate savings in excess of €100 million per annum

Infosys kertoi tiistaina tehneensä 1,5 miljardin euron (1,64 miljardin dollarin) sopimuksen Liberty Globalilta digitaalisen viestinnän yrityksen viihde- ja yhteysalustojen rakentamiseksi ja skaalaamiseksi. Sopimuksen alustava voimassaoloaika on viisi vuotta, jota voidaan jatkaa kahdeksaan vuoteen, jolloin kaupan arvo nousisi 2,3 miljardiin euroon (2,5 miljardia dollaria), yhtiö sanoi.

Tämä on kolmas iso sopimus, jonka Infosys on solminut tänä vuonna, ja se tulee aikaan, jolloin yritys on leikannut nykyisen verotuksen tuloohjeistustaan ​​vaikeiden makrotaloudellisten olosuhteiden keskellä. Kehitys korostaa myös IT-yritysten kasvavaa keskittymistä teleliiketoimintaan.

Infosysin sopimus seuraa, HCLTech, joka sai viime viikolla 2,1 miljardin dollarin sopimuksen Verizonilta. Itse asiassa tiistaina HCLTech ilmoitti myös, että Cricket Australia (CA), Australian pelin kansallinen hallintoelin, on valinnut sen CA:n digitaalisen muutoksen seuraavaan vaiheeseen. Analyytikot sanovat, että tämäkin sopimus putoaa HCLTechin televiestintä-, media-, julkaisu- ja viihdevertikaalilla.

Yhteistyö Infosysin kanssa antaa Liberty Globalille mahdollisuuden saavuttaa yli 100 miljoonan euron vuosittaisia ​​säästöjä, mukaan lukien muut säästöt ja teknologiainvestoinnit IT-yrityksen tekemien ilmoitusten mukaan. Osana tätä sopimusta yli 400 Liberty Globalin työntekijää siirtyy Infosysin palvelukseen.

Salil Parekh, toimitusjohtaja ja MD, Infosys, sanoi: ”Olemme innoissamme voidessamme tuoda Infosys Topaz™:n mahdollistamaan transformatiiviset AI-first-ominaisuudet täydentämään pilvipohjaista digitaalista perustaa, jonka olemme luoneet Liberty Globalille Infosys Cobaltin avulla.”

Kolme kuukautta sitten Tata Consultancy Servicesin (TCS) johtama konsortio sai myös 15 000 rupian (1,8 miljardin dollarin) tilauksen BSNL:ltä 4G-verkon käyttöönottamiseksi Intiassa. Viime kuussa jopa L&T Technology Services ilmoitti voittaneensa 50 miljoonan dollarin kaupan samassa toimialassa.

Intialaisten IT-yritysten televiestintäalan vertikaali on viime aikoina lähettänyt ristiriitaisia ​​signaaleja, kun yksi joukko asiakkaita on allekirjoittanut megasopimuksia, kun taas toiset ovat hidastaneet projekteja ja viivästyttäneet kulutuspäätöksiä.

Jefferiesin mukaan viestintäalan liikevaihto laski 4 % kesäkuun neljänneksellä verrattuna pankkien rahoituspalvelu- ja vakuutusalan (BFSI) -toimialaan, jonka liikevaihto laski vain 0,8 % samalla neljänneksellä.

Tech Mahindra, joka sai noin 40 % liikevaihdostaan ​​(suurin Intian IT-sektorilla) CME:ltä (viestintä, media ja viihde), vertikaalin osuus laski 37,8 prosenttiin kesäkuun neljänneksellä. Yhtiö kertoi myös tulospuhelun aikana, että yksi saman toimialan asiakkaista julisti konkurssin, joka vahingoitti sen ylintä linjaa noin 6-7 miljoonalla dollarilla 24. vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Analyytikot odottavat, että IT-yritykset voivat nähdä lähitulevaisuudessa lisää megakauppoja. Peter Bendor-Samuel, Everest Groupin toimitusjohtaja, sanoi: ”Teleyhtiöiden kohtaamat kasvavat kustannuspaineet avaavat oven suurille sopimuksille, kuten HCLTechin äskettäin allekirjoittaman sopimuksen”.

Pareekh Jain, Pareekh Consultingin perustaja, sanoi: ”Saatamme nähdä enemmän suuria sopimuksia televiestintäasiakkailta, kun otetaan huomioon, millainen paine heillä on. Vaikka suuret sopimukset ovat hyviä teollisuudelle, ne saattavat joutua tekemään kompromisseja marginaalirintamalla”.

Kaikki IT-palveluyritykset ovat ottaneet 5G:n markkinoille hiljattain. Tech Mahindran johto sanoi äskettäin, että yritysten käyttötapaukset ja 5G:n tuotot eivät todellakaan ole nousseet, tai kestää kauemmin kuin todennäköisesti odotettiin.

Jain lisäsi, että kun monet hallitukset ovat nyt kieltäneet kiinalaiset televiestintälaitteiden valmistajat, televiestintäasiakkaiden on pakko maksaa enemmän tällaisiin laitteisiin hankkimalla ne muilta toimittajilta, mikä lisää ylimääräistä painetta käyttöpääomaansa.

Samankaltaiset artikkelit