Kuinka ennustava tekoäly voi muuttaa yritysten laillista peliä

The global average cost of a data breach till now is .45 million

Tulevaisuuden ennustamisesta historiatietojen hyödyntämisen ja tilastollisen mallintamisen kautta muun muassa tiedonlouhintatekniikoiden ja koneoppimisen käyttöön, ennustava tekoäly näyttää saaneen bisneksen lakeja ja määräyksiä käsittelevien sääntelyelinten huomion. Asiantuntijat uskovat, että tekoälyyn perustuva ennakoiva analytiikka voi toimia ennakoivasti mahdollisten uhkien tunnistamisessa ja antaa oikeusinstituutioille mahdollisuuden vahvistaa ennaltaehkäisevää puolustustaan ​​ennen kuin tietomurtoihin liittyvät uhat vaikuttavat. ”Ennakoivien tekoälypohjaisten turvatoimien ja automaatioratkaisujen avulla juridiset henkilöt ovat valmiita paitsi vähentämään tietomurrojen alttiutta myös lieventämään niistä aiheutuvia taloudellisia jälkikaiuntaa. Tämä lähestymistapa voi turvata sekä mainetta että taloudellista vakautta, mikä voi olla ratkaiseva pyrkimys yhä digitaalisemmassa ja yhteenliitetymmässä talousympäristössä”, Jitender Ahlawat, HJA:n ja Associates LLP:n perustaja, toimitusjohtaja, oikeudellinen neuvontapalveluyritys, kertoi FE Transform-X:lle. .

Alan asiantuntijat uskovat, että tekoäly ja automaatio ovat vaikuttaneet merkittävästi tietomurtojen kustannuksiin vähentämällä niitä. Tietomurron globaali hinta on nyt 4,45 miljoonaa dollaria. Vain 28 % organisaatioista on käyttänyt tekoälypohjaista tietoturvaa laajalti, mikä lopulta pienensi tietoturvaan liittyviä kustannuksia. IBM:n tuoreen raportin mukaan keskimääräiset säästöt organisaatioille, jotka käyttivät tekoälypohjaista tietoturvaa ja automaatiota, ovat 1,76 miljoonaa dollaria verrattuna organisaatioihin, jotka eivät käyttäneet sitä.

Mielenkiintoista on, että tekoälypohjaisten tietoturvatyökalujen odotetaan parantavan puolustusmekanismeja. Markkinatutkimusyhtiö Statistan näkemysten mukaan tekoälyn (AI) markkinoiden odotetaan saavuttavan lähes 100 miljardin dollarin arvon, ja niiden odotetaan kasvavan lähes 2 biljoonaan dollariin vuoteen 2030 mennessä.

Ymmärrettyjen tietojen mukaan näillä innovatiivisilla teknologioilla on potentiaalia parantaa oikeusalaa suojaamalla muun muassa arkaluonteisia asiakastietoja, immateriaalioikeuksia ja turvaluokiteltuja tietoja. Asiantuntijat uskovat päinvastoin, että tällaisten toimintojen yhdistetty käyttö voi edellyttää oikeudellisia vastuita, luottamuksen heikkenemistä ja taloudellisia seuraamuksia. ”Tekoäly ja automaatio voivat monimutkaistaa vastuuta ja säännösten noudattamista. Vahva tekoälyn hallinto ja vastuullisuus voidaan kuitenkin saavuttaa tiukempien tietosuojalakien avulla. Käyttötapaukset, kuten eurooppalainen GDPR, rajoittavat tietosuojaa koskevaa päätöksentekoa yksinomaan automatisoidun käsittelyn kautta ja tarjoavat oikeuden saada ihmisten väliin.” Garima Mitra, laki- ja rahoitusyhtiön Treelifen perustaja, selitti.

Uskotaan kuitenkin, että tämä voi myös nostaa kustannuksia entisestään, ja innovaatioiden ja oikeudellisten takeiden välinen tasapaino on otettava käyttöön, kun tekoälyn rooli datan aikakaudella kehittyy. ”Kyberturvallisuuden alalla laajan tietoturvan tekoälyn ja ennakoivan analyysin yhdistäminen ei ole vain puolustusmekanismi, vaan se voi myös määritellä uudelleen lakisektorin. Sen vaikutusten todellinen mitta ei ole vain rikkomusten välttäminen, vaan reaaliaikaisten vastausten salliminen, jotka vähentävät taloudellisia haavoittuvuuksia. Lisäksi heillä on yhdessä kyky luoda sietokykyä tietomurron taloudellisia vaikutuksia vastaan”, Trishneet Arora, kyberturvallisuusalustan TAC Securityn perustaja, toimitusjohtaja, päätti.

Samankaltaiset artikkelit