”Katsokaa kasvattaa markkinaosuutta, kasvu ei ole meidän hallinnassamme”

Sundaram Home Finance 

Pankkien ulkopuolinen rahoitusyhtiö (NBFC) Sundaram Finance on onnistunut löytämään hyvän tasapainon kasvun, varojen laadun ja kannattavuuden välillä 24. tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä. Maksut kasvoivat 32 % ja hallinnoitavat varat (AUM) kasvoivat 22 %. . Ainutlaatuisessa vuorovaikutuksessa Sajan C Kumarin kanssa yhtiön toimitusjohtaja Rajiv Lochan sanoi keskittyvänsä edelleen laajentamaan markkinaosuuttaan kaikissa omaisuusluokissa ja maantieteellisissä paikoissa. Inflaation tasaantuessa ja monsuunin normalisoituessa hän uskoo, että taloudellinen toimeliaisuus kiihtyy erityisesti tulevan festivaalikauden myötä. Otteita:

Mitkä kaikki yrityksen lainatoimialat vaikuttivat maksujen kasvuun ensimmäisellä neljänneksellä?

Q1FY24 menestyimme hyvin kaikilla toimialoilla. Viimeisten 12–18 kuukauden aikana olemme keskittyneet enemmän kuin maksunäkökulmasta markkinaosuuden kasvattamiseen, jota meidän pitäisi tarkastella, ei vain budjetin saavuttamista tai kasvua. Kasvu ei ole täysin meidän hallinnassamme, jos kasvu kasvaa, se on hienoa, mutta jos markkinat laskevat, meidän pitäisi silti saada se, mitä ajattelemme sopivaksi osuudeksi. Olemme ajaneet markkinaosuuden käsitettä, joka mielestäni alkaa nyt juurtua.

Millaisia ​​suunnitelmia sinulla on markkinaosuuden kasvattamiseksi?

Eri maantieteellisillä alueilla nykyinen ja suunniteltu markkinaosuus vaihtelee, koska eri omaisuusluokilla on erilainen salkun läsnäolo eri osavaltioissa. Näin ollen ei olisi mahdollista antaa helppoa vastausta. Jos tarkastellaan etelämarkkinoita, joilla olemme perinteisesti olleet melko vahvoja, asemamme on korkea, missä meillä on korkea kaksinumeroinen markkinaosuus keskisuurten ja raskaiden hyötyajoneuvojen (M&HCV) lainasegmentissä. Haluamme säilyttää tämän aseman jatkossakin. Pohjoisessa, missä olemme vielä rakentamassa läsnäoloamme, markkinaosuus on hieman pienempi ja meillä on tavoite saavutettavana jatkossa. Joten pähkinänkuoressa, etelässä haluamme säilyttää korkean kaksinumeroisen markkinaosuuden M&HCV:ssä. Pienissä hyötyajoneuvoissa haluamme saavuttaa kaksinumeroisen markkinaosuuden. Traktoreissa ja autoissa haluamme saavuttaa 5 % plus markkinaosuuden.

Mitä mieltä olet hallinnoitavien varojen kasvattamisesta (AUM)?

Vuoden 2010 ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa AUM:n vuosikasvu oli 22 %, mikä johtui osittain alhaisesta pohjasta ja osittain lisämaksuista. Vuoden 2014 ensimmäisellä vuosineljänneksellä maksut kasvoivat 32 prosenttia 6 489 miljoonaan rupiaan verrattuna 4 915 miljoonaan rupiaan. Hallinnoitavat varat (AUM) olivat 37 255 miljardia, kun ne 30 552 miljardia kasvoivat 22 prosenttia. Jos tarkastellaan AUM:n kasvua kolmen edellisen vuoden aikana, se on ollut lähes tasaista. Nyt olemme ottaneet kasvupolun uudelleen käyttöön. Jos tarkastellaan yrityksen viimeisten 20 vuoden CAGR:ää, se on ollut noin 15-16%. Haluamme viedä sitä hieman pidemmälle ja toimia noin 16-20 prosentilla.

Nyt, melkein toisen vuosineljänneksen puolessa välissä, mitkä ovat näkemyksesi 24:n tilikaudelle?

Koska toinen neljännes on myös monsuunineljännes, jolloin sateita oli useissa osissa maata, Q2FY24 on yleensä hieman hitaampi verrattuna ensimmäiseen ja kolmanteen neljännekseen. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä tulee heijastusliiketoimintaa edelliseltä neljänneltä vuosineljännekseltä. Merkittävää on, että Q3 tulee olemaan festivaalikausi, joten asiat alkavat piristyä.

Ja yleensä Q4 on yleensä vahva vuosineljännes, mutta tänä vuonna kun vaalit ovat kulman takana, en usko, että se olisi yhtä vahva kuin aiempina vuosina. Käytännesäännöt ja muut kyselyyn liittyvät rajoitukset todennäköisesti vaikuttavat kysyntäskenaarioon.

Oletko saavuttanut koko Intian verkon läsnäolon suhteen?

Lukuun ottamatta Jammua ja Kashmiria, Uttar Pradeshia, koillisia osavaltioita, Jharkhandia ja Biharia, olemme läsnä kaikkialla. Toimimme melko laajalla maantieteellisellä alueella, jossa on paljon kiitotietä. Jopa Andhra Pradeshin kaltaisessa paikassa, jossa olemme olleet läsnä viimeiset 65 vuotta, on paljon tehtävää. Yleisesti ottaen näkemykseni on, että paikoissa, joissa jo toimimme, on paljon tehtävää.

Onko mitään pääomankorotussuunnitelmia?

Vakavaraisuusasteemme on 21,5 % ja se on riittävästi pääomitettu. Pääsimme pörssiin vuonna 1972, emmekä ole tähän mennessä keränneet omaa pääomaa. Emme ole laimentaneet omaa pääomaa viimeisen 51 vuoden aikana. Henkilökohtaisesti en näe tarvetta korottaa omaa pääomaa ollenkaan. Vastuupuolella meillä on kolminkertainen A-luokitus ja meillä on hyvät suhteet pankkiireemme. Meillä ei siis ole haasteita pääoman hankinnassa vastuupuolella ja yli 50 % vastuistamme tulee pääomamarkkinoilta. Tämä tarkoittaa, että emme ole riippuvaisia ​​vain pankkiireistä, vaan meillä on hyvin hajautettu rahoituslähde. Talletukset kasvavat melko hyvin ja keräsimme viime vuonna yli 700 miljoonaa.

Samankaltaiset artikkelit