Tushar Bhadurin kehänäkymä: Asiadilla on mahdollisuus saada selville, missä olemme

opnion

Olemme aloittaneet kaksi kuukautta jatkuvan urheilunäytöksen, jonka odotetaan pitävän fanit ja seuraajat kiireisinä ja innostuneina. Onneksi Aasian kisoissa Kiinassa ja kriketin MM-kisoissa Intiassa suotuisat aikavyöhykkeet eivät saisi johtaa siihen, että liian monet ihmiset menettävät liikaa unta.

Aasian kisoja ja Kansainyhteisön kisoja pidettiin aikoinaan intialaisten urheilutavoitteiden huippuna. Näissä kilpailuissa voitetut mitalit olivat ylpeitä kamiinan reunuksella. Vaikka tilanne ei ole välttämättä muuttunut kokonaan, Intian viime aikoina kehittynyt urheilukansa on varmistanut, että olympialaiset ovat nyt realistinen vaihe, jota monet intialaiset kilpailijat odottavat – eikä vain karsintaa niihin. Ja esiintyjät, kuten Neeraj Chopra, ovat saaneet aikaan muutoksen ajattelutavassa, jossa intialaiset eivät ole ujoja katsellessaan kultamitalia eivätkä vain paikkaa palkintokorokkeella.

Aasian kisat on mannermainen monialainen tapahtuma, joten vaikeusaste vaihtelee urheilulajiittain. Esimerkiksi sulkapallossa tai painonnostossa mitalin arvo on huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi yleisurheilussa tai jääkiekossa, kun otetaan huomioon maailmanstandardit. Pelien sattuessa ICC:n miesten yli 50-vuotiaiden MM-kisojen kanssa krikettisadon kerma olisi joka tapauksessa poissa Hangzhousta, kun taas naisten peli muualla mantereella on vasta äskettäin alkanut edistyä, mikä tarkoittaa, että kaikki muu kuin kulta olisi suuri pettymys.

Virallinen lähetystoiminnan harjoittaja on asettanut tällä kertaa tavoitteeksi 100 mitalia – ei ole varma, onko tämä mielivaltainen päätös – mutta Intian palaa 70 pisteellä vuoden 2018 julkaisusta Indonesiassa, se olisi saavutus, vaikka ohjelma sisältää useita lajeja, jotka eivät kuulu olympialaisten ohjelmaan – kuten esports.

Ottaen huomioon Intian koon, väestön, resurssit ja tilat ja urheilutavoitteet, kahdeksas sija mitalitaulukossa on liian alhainen. Kiinan 132 kultaa verrattuna Intian 16:een viisi vuotta sitten viittaa kuiluun. Japani ja Etelä-Korea ovat vahvoja urheilumaita sinänsä, mutta se tosiasia, että Kiinan Taipein kaltaiset pienet maat asettuivat Intian yläpuolelle viisi vuotta sitten, osoittaa, että paljon on tehtävä eron kuromiseksi, varsinkin maassa, joka pyrkii. isännöidä olympialaisia ​​jonain päivänä.

Mitä tulee olympialaisiin, parantumisemme on ollut vain vähitellen. Ensi vuoden Pariisin olympialaisiin asetettu tavoite – joissain piireissä – on kaksinumeroinen parin vuoden takaisen Tokion maan parhaan seitsemän mitalin jälkeen. Vaikka tämä piste saavutettaisiin, se ei saisi Intialle paikkaa kärkitaulukossa, vaan vain vahvistaisi, että edistystä tapahtuu.

Hangzhoun kokonaissuoritus antaa meille jonkinlaisen käsityksen siitä, missä olemme, ainakin mantereella.

Kaikki silmät kotona

Aasian kisat jatkuvat lokakuun 8. päivään, mutta on reilua olettaa, että suurin osa satunnaisista faneista siirtyy ”toiseen” suureen urheilutapahtumaan jo ennen kuin menettelyt pysähtyvät Hangzhoussa.

Intia ei ole voittanut suurta ICC-turnausta kymmeneen vuoteen, ja viimeksi heitä kutsuttiin maailmanmestareiksi vuonna 2011, kun he voittivat kotimaalla. Ja Aasia Cupin mestaruuden ja joidenkin avainhenkilöiden vaikuttavan paluun jälkeen odotukset ovat korkealla. Intia on aina ollut mahtava kotonaan, ja Australian, Uuden-Seelannin ja Pakistanin kaltaisilla joukkueilla on loukkaantumisongelmia ennen suurta tapahtumaa, joten Intian osake on vain noussut viime päivinä.

Jos off-spinner Ravichandran Ashwin todellakin on otettu joukkueeseen – vasemman käden säätäjä Axar Patel kilpailee aikaa vastaan ​​selviytyäkseen takareisivammasta – se voi vain vahvistaa joukkuetta, kun otetaan huomioon pinnat, joilla he todennäköisesti pelaavat. Ashwinilla oli ratkaiseva rooli vuoden 2011 kampanjan lopussa, ja hänen kokemuksensa, noussansa ja juonittelunsa voivat vaikuttaa olennaisesti formaattiin, joka on viime aikoina noussut huipulle. Englannin, Etelä-Afrikan ja Australian kaltaiset joukkueet ovat keränneet lähes joka toisessa ottelussa näinä päivinä pisteitä lähellä tai joskus jopa yli 400:aa. Ei ole ennenkuulumatonta päästä 100-pisteeseen ennen kuin Powerplay on ohi. 50 yli -muotoa käsitellään usein T20:n pitkänomaisena versiona. Tämä johtaa melko usein siihen, että joukkueet kamppailevat saavuttaakseen keskipisteitä, koska he menettävät liian monta pistettä alkuvaiheessa nopeille juoksuille, vaikka tämä lähestymistapa ei olisikaan tunnin tarve. Nähtäväksi jää, onko tämä lähestymistapa edelleen muodissa, kun kaikilla joukkueilla on käytössään vahvimmat saatavilla olevat keilailuhyökkäykset.

Tulevina viikkoina tulee kuitenkin olemaan paljon aikaa hiustenhalkaisuanalyysille. Toistaiseksi niin rento urheilun ystävä kuin urheilun harrastaja voi vain rentoutua ja nauttia korkean tason hinnasta.

Samankaltaiset artikkelit