Flexi-toimistojen kysyntä kasvaa tason 2 kaupungeissa halvemmalla vuokralla ja korkeammalla käyttöasteella

office space

Halvempien vuokrien ja investointien paremman tuoton tukemana johtavat yhteistyössä työskentelevät toimijat tarjoavat pienempiä flexi-toimistoja tason 2 ja 3 kaupungeissa yritys- ja pk-asiakkaille, jotka joutuivat supistamaan toimintaansa pandemian aikana.

Nämä joustavat toimistot – 100–450 paikkaa – tulevat kaupunkeihin, kuten Coimbatore, Jaipur, Thiruvanthapuram, Lucknow, Madurai, Gulbarga, Jaisalmer ja Nagpur, ja jopa pieniin kaupunkeihin Himachal Pradeshissa, jossa on suuri joukko IT/ITES-alan osaajia. ja BFSI-sektorit ovat peräisin.

”Yritykset eivät ota kaukaa ja yritykset leikkaavat kiinteistöalaa pandemian jälkeen, kun hybridityöpaikoista tulee normi. Yritykset leikkaavat investointeja ja ottavat sen käyttöön. Koska suuri osa työvoimasta tulee tason 2 ja 3 kaupungeista, suuret yritykset menevät lähelle työvoimaansa ja valitsevat joustavia toimistotiloja”, sanoo Pratyush Pandey, Upflexin toimitusjohtaja, yksi suurimmista joustavien toimistotilojen yhdistämisalustoista.

Tyypillisesti metrossa sijaitsevan joustavan tilan toimiston kapasiteetti on 2 500–40 000 paikkaa A-luokan liikerakennuksessa, ja vuokrat vaihtelevat 4 000–12 000 rupiaa kohden sijainnista riippuen. Pienemmällä paikkakunnalla vuokrat voivat vaihdella niinkin alhaisista kuin 90 rupiaa päivässä 1 500 rupiaan kuukaudessa.

Lisäksi sellaiset tekijät kuin käänteinen migraatio, keskittyminen osaamisen säilyttämiseen ja kustannusleikkaukset johtavat joustavien työtilojen lisääntymiseen tällaisissa paikoissa.

Pandey sanoi, että suuret yritykset voivat leikata kaupallisia vuokraja 12-15 prosenttia valitsemalla joustavia tiloja. ”Tason 2 ja 3 kaupungeissa ei ole järjestäytyneitä pelaajia, ja se antaa meidän kaltaisille pelaajille mahdollisuuden”, Pandey sanoi ja lisäsi, että yritys toimii 87 kaupungissa.

Amit Ramani, Awfisin perustaja-toimitusjohtaja, sanoi, että yhtiöllä on vahva läsnäolo tason 2/3 kaupungeissa, joissa on 15 keskusta. Hän sanoi, että yksi tason 2 kaupunkien yritysten kohtaamista haasteista on sopivien toimistotilojen puute. Monissa tason 2 kaupungeissa on rajalliset vaihtoehdot moderneihin liiketiloihin.

”Pienemmissä kaupungeissa co-working-tilat voivat tarjota yrityksille laadukkaita toimistotiloja A-luokan rakennuksissa, joissa on mukavuudet murto-osalla oman toimiston vuokraamisesta tai omistamisesta. Esimerkiksi Awfis suunnitteli ja toimitti suuria toimistotiloja maailmanlaajuiselle Fortune 500 -yritykselle Indoressa (59 153 neliömetriä), Jaipurissa (24 784 neliöjalkaa) ja Nagpurissa (83 800 neliöjalkaa).

Ramani kertoi myös, että vuokrat näillä alueilla ovat alhaisempia kuin suurissa kaupungeissa ja tason 2 tilojen tarjonta on pulaa.

Pelaajat FE puhui sanoi, että A-luokan liikerakennuksissa voi olla jopa 40 000 paikkainen joustava toimistotila, jonka tyypillinen lukitusaika on jopa 18 kuukautta suurissa metroissa.

Pienemmissä kaupungeissa se voi vaihdella missä tahansa välillä 100-400, jotka on täysin varustettu toimimaan yksinkertaisina toimistotiloina. Kiinteistöjen hinnat ovat suhteellisen alhaiset, mikä helpottaa suurten toimijoiden tunkeutumista näihin kaupunkeihin.

Manish Aagarwal, Sr MD, JLL Intia, toteaa, että ”Monet pandemian aikana töihin tulleet ihmiset eivät ole koskaan käyneet fyysisessä toimistossa. Joustotoimisto toimii myös pienissä kaupungeissa seurustelupisteenä työntekijöille, joiden ei tarvitse matkustaa muihin kaupunkeihin töiden takia.”

Joustotilan operaattorin vuokratuotot ovat huomattavasti korkeammat, koska he tarjoavat kalustettuja toimistoja. Flexi-toimistot tarjoavat heille kaikki nämä edut ja auttavat samalla kasvattamaan voittomarginaaliaan. Nämä tilat tarjoavat palveluita, kuten nopean internet-verkon, IT-tuen ja on-demand-konferenssitilat. Monet pelaajat muuntavat vuokrat myös EMI:iksi, hän huomautti.

Vestianin raportissa todetaan, että joustavan toimistotilakannan odotetaan kasvavan 52 % vuoteen 2025 mennessä 81 miljoonaan neliöjalkaan yritysten vahvan kysynnän vuoksi. Joustavilla toimistotilaoperaattoreilla on tällä hetkellä käytössä 53,4 miljoonaa neliömetriä. Saatavilla on yli 760 000 istumapaikkaa joustavilla tilaoperaattoreilla yli 1 000 keskuksessa.

Vestian on arvioinut, että joustava toimistosektori muodostaa noin 25 % toimistotilojen kokonaiskäyttömäärästä vuoteen 2025 mennessä.

Samankaltaiset artikkelit