Rahasi: Opi tunnistamaan arvoloukut ja välttämään niitä

sensex, wrong investment, financial ratios, private equity ratio,

Kun Sensex on ylittänyt 66 000:n tason, on täysin mahdollista, että sijoittajat joutuvat arvoloukkuun, jossa sijoitus näyttää aliarvostetulta perinteisiä arvostusmittareita käyttäen.

Osakkeet, jotka näyttävät olevan aliarvostettuja tiettyjen taloudellisten suhdelukujen, kuten hinta-tulos (P/E) tai hinta/kirjanpito-suhde tai korkeampi osinkotuotto, perusteella, mutta jotka jatkavat laskuaan tai pysyvät paikallaan pidemmän aikaa, voi tarkoittaa arvoloukkua . Toisin sanoen sijoittajat jäävät loukkuun osakkeisiin, jotka näyttävät olevan halpoja, mutta eivät ymmärrä sen arvoa.

Kuinka löytää arvoloukut

Sijoittajien tulisi etsiä yrityksiä, jotka ovat pitkällä aikavälillä olleet säännöllisesti heikompia verrattuna vastaaviin tai yleisiin markkinoihin, tunnistaakseen arvoloukut. Korkea osinkotuotto on toinen varoitusmerkki. Se voi viitata siihen, että yrityksellä on vaikeuksia kasvaa ja se luottaa maksuihinsa säilyttääkseen sijoittajat. Jos yritys ei ole ketterä investointien suhteen, se voi päätyä huonoksi sijoitukseksi ja arvoloukkuksi. Jos se jatkaa sijoittamista samantyyppisiin hankkeisiin tai kilpailee markkinoilla ikään kuin olosuhteet pysyisivät samoina seuraavan viiden vuoden aikana, se voi olla vahvallakin kassavirralla ja perustekijöillä arvoloukku.

Kuinka välttää arvoloukut

Ennen sijoittamista sijoittajien tulee tutkia yritys ja sen toimiala perusteellisesti arvoloukkujen välttämiseksi. Mihinkään yksittäiseen taloudelliseen indikaattoriin, kuten P/E-suhteeseen, ei pidä luottaa liikaa. Itse asiassa suhdeluku on arvokas työkalu osakevertailussa, mutta ei välttämättä hyvä indikaattori yrityksen taloudellisesta tilasta. Sijoittajien pitäisi pystyä katsomaan lukuja pidemmälle. Heidän tulee esimerkiksi ottaa huomioon yrityksen johtoryhmä arvioidessaan mahdollista sijoitusta. On erittäin tärkeää ottaa huomioon erilaiset tekijät, jotka voivat vaikuttaa sen tulevaisuuteen, kuten lainsäädäntömuutokset, liiketoiminnan keskeytykset tai geopoliittiset huolenaiheet jne. Salkkusi monipuolistaminen useille toimialat ja omaisuusluokat ovat ratkaiseva askel kohti arvoloukkujen välttämistä.

Arvioi alan trendejä

Vaikka yritys näyttää olevan aliarvostettu standardien arvostusmittausten perusteella, se voi olla arvoloukku, jos koko toimialalla on vaikeita ongelmia. Sijoittajien kannattaa etsiä alan pitkän aikavälin kehitys- ja kannattavuusindikaattoreita, kuten uusien tuotteiden kehitystä, kasvavaa kysyntää ja kasvavia markkinoita. Tutkimalla toimialan trendejä he voivat ymmärtää paremmin tiettyyn yritykseen sijoittamiseen liittyvät mahdollisuudet ja vaarat.

Lopuksi totean, että vaikka trendikkäisiin osakkeisiin kiinnittäminen voi olla houkuttelevaa, muista, että sijoittaminen on pitkän aikavälin peli, ja lyhyen aikavälin muotit katoavat usein pian. Tee siis oma due diligence ennen sijoittamista, mikä auttaa estämään joutumasta arvoloukkuun.

LUE VIHJEET

  • Etsi yrityksiä, jotka ovat menestyneet heikommin pitkällä aikavälillä verrattuna vastaaviin tai yleisiin markkinoihin, tunnistaaksesi arvoloukut
  • Hajauta salkkusi useille toimialoille ja omaisuusluokille välttääksesi arvoloukut

Samankaltaiset artikkelit