Kuinka tekoälyyn perustuvat palkkausprosessit auttavat rekrytoijia

AI enables recruiters to make data-driven decisions

Tekoäly on viimeisen vuoden aikana muuttanut rekrytointiteknologia-alaa automatisoimalla useita prosesseja ja tehtäviä, jotka aiemmin vaativat armeijan ihmisiä. Aikaa vieviä ja toistuvia tehtäviä, kuten ehdokkaiden hankintaa, ansioluetteloiden seulontaa, suodatusta ja hakijoiden seurantaa, tarjoavat nyt tekoälypohjaiset työkalut ja algoritmit. Nämä algoritmit voivat nopeasti analysoida työnkuvauksia ja ehdokasprofiileja, parantaa hakuastetta ja tarjota rekrytoijille arvokkaita näkemyksiä. Ennakoiva analytiikka ja henkilökohtaiset hakijakokemukset parantavat entisestään tehokkuutta, vähentäen samalla harhaa ja virtaviivaistavat hallintoprosesseja. Kaiken kaikkiaan tekoäly antaa rekrytoijille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksiä, optimoida strategioita sekä tunnistaa ja sitouttaa huippulahjakkaat nopeasti. Alla muutamia tärkeitä käyttötapauksia:

 • Tekoäly voi rekrytoida tehtäviä, kuten ehdokkaiden hankintaa ja suodatusta, säästää päiviä, ellei viikkoja rekrytoijille, jotka viettivät pitkiä tunteja työkalujen, kuten LinkedInin, Naukri.comin jne. parissa. Sopivien ehdokkaiden löytäminen ja luettelointi työhön
  • algoritmit voivat analysoida työnkuvauksia ja ehdokasprofiileja ja parantaa työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen osuvuutta jopa 60-70 %.
  • Tämän lisäksi tehokkaat tekoälyalgoritmit, kuten sosiaalisen median/työportaalien profiilit, voivat tunnistaa parhaat hakijat nopeasti ja tarkasti muutamassa minuutissa.
 • Tekoäly mahdollistaa myös henkilökohtaiset hakijakokemukset räätälöityjen työsuositusten ja räätälöidyn viestinnän avulla.
  • voi tarjota reaaliaikaista ehdokkaiden sitoutumista, vastata yleisiin kyselyihin ja opastaa heitä hakuprosessin läpi.
 • Tekoälyä käytetään nyt myös monimuotoisuus- ja osallistamispyrkimyksissä minimoimalla tiedostamaton harha ja edistämällä oikeudenmukaisia ​​ja objektiivisia ehdokkaiden arviointeja.
 • Ennakoiva analytiikka voi myös auttaa rekrytoijia tekemään dataan perustuvia päätöksiä, optimoimaan rekrytointistrategioita ja tunnistamaan mahdolliset poistumisriskit.
  • Koneoppimisalgoritmit oppivat ja kehittyvät jatkuvasti rekrytointitiedoista, mikä parantaa ehdokassuositusten tarkkuutta.
 • voidaan käyttää hallinnollisten tehtävien virtaviivaistamiseen, kuten haastattelujen ajoitukseen ja ehdokasviestintään, inhimillisten virheiden vähentämiseen ja vastausaikojen parantamiseen.

Muita keskeisiä trendejä ovat tekoälypohjaisten videohaastattelualustojen, virtuaalisten arviointityökalujen ja pelillistäminen rekrytointiprosessissa.

Kaiken kaikkiaan tekoäly on lähes mullistanut alaa viimeisten 6–12 kuukauden aikana, ja AI-mallien ja -algoritmien parantuessa alan odotetaan lisäävän tehokkuutta ja rekrytointinopeutta.

Samankaltaiset artikkelit