Wall Streetin uudet blockchain-sovellukset kohtaavat reaalimaailman testin vuonna 2024 – Digital Transformation News

According to Arnab Sen of GFO-X, cryptocurrencies will be a conversation if the SEC approves ETFs

Kryptovaluuttayritykset voivat edelleen nuolla haavojaan, mutta joukko suuria rahoitusyhtiöitä, kuten JPMorgan Chase & Co, HSBC Holdings Plc ja Franklin Templeton, vaihtavat kytkintä uusiin lohkoketjun ympärille rakennettuihin järjestelmiin, mikä merkitsee kiihtyvyyttä vuoteen 2024.

Kuluneen viikon aikana Goldman Sachs Group Inc:n, UBS Group AG:n ja Banco Santanderin tukema blockchain-teknologiayritys käsitteli ensimmäiset maksut alustan kautta, joka on ollut töissä useita vuosia. Deutsche Bank AG:n omaisuudenhoitaja DWS Group kertoi keskiviikkona tehneensä yhteistyötä sellaisten yritysten kanssa, kuten markkinatakaaja Flow Traders, perustaakseen yrityksen, joka laskee liikkeeseen vakaan kolikon. Vuoden lopun lanseerausten myrsky korostaa, kuinka digitaalinen rahoitus – jossa käytetään niin kutsuttuja hajautettuja pääkirjatekniikoita nopeampien, turvallisempien ja halvempien transaktioiden saavuttamiseksi – voittaa Wall Streetillä vallitsevan skeptisismin. Mutta jää nähtäväksi, kuinka nopeasti nämä sovellukset voivat saavuttaa mittakaavan.

”Teknologian käyttöönotto kiihtyy todella nopeasti”, sanoi Sandy Kaul, Franklin Templetonin digitaalisen omaisuuden ja teollisuuden neuvontapalveluiden johtaja. ”Ensimmäistä kertaa voit todella nyt nähdä polun, jonka avulla voimme suunnitella uudelleen globaalien rahoitusmarkkinoiden ekosysteemiä.” 1,5 biljoonan dollarin omaisuudenhoitaja lanseerasi sijoitusrahaston Polygon-lohkoketjuun tänä vuonna sen jälkeen, kun se oli debytoinut aiemmin Stellar-verkostossa. Marraskuun lopussa Franklin OnChain US Government Money Fundilla oli nettovarallisuutta 329 miljoonaa dollaria. Kaulin ja muiden Bloomberg Newsin haastattelemien johtajien mukaan se on työntö, joka menee paljon pidemmälle kuin huippuluokan ohjelmisto. He vertaavat sitä koko rahoitusjärjestelmän uudelleenkäynnistämiseen, jota ei ole tehty todellista remonttia sitten 1970-luvun, he sanovat.

Kaupallistaakseen uusia järjestelmiä monimutkaisia ​​prosesseja, kuten selvitystä varten, yritykset tarvitsevat sisäänoston lukemattomilta rahoitusyhtiöiltä ja – mikä tärkeintä – sääntelijöiltä, ​​joista monet ovat erittäin valppaita viime vuoden salausmurtojen ja skandaalien jälkeen. Uuden teknologian on vastattava perinteisten järjestelmien kestävyyttä, kun se toimii mittakaavassa. Sen on myös liityttävä vanhempaan, kömpelömpään infrastruktuuriin, joka vaihtelee perinteisistä maksukiskoista vaatimustenmukaisuusohjelmistoihin. Säästökokeiluksi suunniteltu Franklin Templetonin lohkoketjurahasto vei lopulta neljä vuotta. Kaikki rakennettiin tyhjästä alkaen alkeellisimmasta tekniikasta, kuten säännellylle taholle räätälöidyistä digitaalisista lompakoista. Todistaakseen sääntelyviranomaisille, että lohkoketjussa pidetyt tapahtumat olivat tarkkoja, se suoritti kuukausia kestäneen pilottiprojektin yhdessä Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitean kanssa.

Tässä on katsaus muihin markkinoilla oleviin projekteihin kiireisen vuoden jälkeen:

Toistaiseksi lohkoketjupohjaisten palveluiden käyttö on ollut rajallista. Joskus se on suunnittelua.

”Pysymme pieninä ja rakennamme sitä”, sanoi Alex Holmes, MoneyGramin toimitusjohtaja. MoneyGram käynnisti rahansiirrot stabiilien kolikoiden kautta vuonna 2022 ja ilmoitti tänä vuonna suunnitelmistaan ​​julkaista digitaalinen lompakko, jossa ei ole säilytystä.

Noin 2 000 työntekijästä vain noin 20 työskentelee lohkoketjun parissa kokopäiväisesti, hän sanoi. ”Se on jossain määrin verrannollinen odotuksiin, jotka liittyvät joihinkin tuloihin ja kannattavuuteen.”

Toistaiseksi yritys työskentelee vain Stellarin kanssa, joka on lohkoketjujen joukossa suhteellinen minia. Sääntelyyn liittyvät huolenaiheet tarkoittavat, että MoneyGram käyttää omaa yrityskäteistään asiakkaidensa sijaan, kun se suorittaa maksut kryptovaluutan liikkeeseenlaskijansa Circlen kanssa.

Skeptikot väittävät, että suurin osa Wall Streetin lohkoketjujärjestelmien innostuksesta peittää itse asiassa sen tosiasian, että heidän on nyt pidettävä digitaalisten omaisuuserien tiiminsä kiireisenä jollakin vähemmän riskialttialla kuin kryptotekniikalla.

Kryptojohdannaisalustan GFO-X:n toimitusjohtajan Arnab Senin mukaan kryptovaluutat ovat jälleen keskustelunaihe, jos SEC hyväksyy kourallisen pörssirahastoja sijoittamaan suoraan Bitcoiniin.

Spekulaatio päätöksestä on auttanut nostamaan Bitcoinin hintaa tänä vuonna. GFO-X keräsi viime viikolla 20 miljoonaa dollaria eläkejätti M&G Plc:n omaisuudenhoitoosastolta.

”Aikajana reaalimaailman omaisuuserien tokenisoinnille merkityksellisten kaupallisten etujen tuottamiseksi – ja todennäköisyys, että se koskaan tekee niin – suhteessa kaupalliseen mahdollisuuteen käydä kauppaa Bitcoinilla omaisuusluokkana, on erittäin rajallinen”, Sen sanoi.

Silti tänä vuonna oli näyttöä siitä, että kasvu voi tapahtua suhteellisen nopeasti, kun uudet palvelut ovat käytössä.

1,5 miljardin dollarin arvoiset tapahtumat, joita JPMorgan käsittelee päivittäin lohkoketjusovellustensa kautta – mukaan lukien maksujärjestelmä JPM Coin ja tokenoitujen vakuuksien verkosto – on kaksinkertaistunut viimeisen 12 kuukauden aikana.

Se voi olla murto-osa 10 biljoonan dollarin dollarimaksuista, joita JPMorgan käsittelee päivittäin, mutta Wall Streetin lohkoketjun kannattajat pitävät sitä todisteena taustalla olevan teknologian kaupallisesta elinkelpoisuudesta.

”Se on tarpeeksi suuri, jotta sitä voidaan tarkastella ja tarkastaa”, Umar Farooq, yrityksen blockchain-divisioonan Onyxin toimitusjohtaja, sanoi haastattelussa.

Pankki aloitti ensimmäisen vakuussovituksensa BlackRockin ja Barclaysin välisestä kaupasta käyttämällä Onyx Digital Assets -lohkoketjua lokakuussa. Se käynnisti ohjelmoitavat maksut seuraavana kuussa ja tutkii talletustunnusta.

Noin kahden tusinan insinöörin, tuotepäällikön ja vaatimustenmukaisuushenkilöstön yhdeksän kuukauden työskentelyn jälkeen tokenoitu vakuusratkaisu kesti muutamassa sekunnissa – kuten johtajat katsoivat videopuhelun kautta, Farooq sanoi.

”Nämä sovellukset ovat eräänlaisia ​​eläviä olentoja, lisäämme heidän asiakaskuntaansa ja siihen sisältyvää omaisuutta”, Farooq sanoi.

Myös perinteisten rahoitusyhtiöiden liikkeeseen laskemien stabiilien kolikoiden ympärillä on aktiviteettia.

Ranskalainen omaisuudenhoitaja AXA Investment Managers aloitti kesällä pohjan luomisen ensimmäiselle markkinatransaktiolle käyttämällä tokeneja, jotka on sidottu vähemmän epävakaisiin omaisuuseriin ja joiden hinta on vakaa, kertoo yhtiön innovaatio- ja strategisista aloitteista vastaava johtaja Laurence Arnold.

Kauppa toteutui joulukuussa, ja se antoi AXA IM:lle mahdollisuuden sijoittaa Societe Generalen euromääräistä stablecoinia käyttämällä pankin julkisessa Ethereum-lohkoketjussa liikkeeseen laskemaan tokenoituun vihreään joukkovelkakirjalainaan.

Blockchainin käyttö rahoituksessa saattaa tuntua hitaalta, ”mutta se etenee”, Arnold sanoi. ”On enemmän ongelmia, on enemmän ratkaisuja, on enemmän keskustelua. Yhteistä työtä on enemmän.”

Vuoteen 2024 mennessä lohkoketjuverkoston perustat ovat nousemassa, ja jotkut alueet näyttävät lupaavammilta kuin toiset.

”Olemme aidosti sovellusten skaalauksen kärjessä”, sanoi Santanderin yritys- ja investointipankin krypto- ja digitaalisen omaisuuden toimitusjohtaja John Whelan.

Pankki on osallistunut useisiin tokenoituihin joukkovelkakirjalainoihin ja oli yksi ensimmäisistä Lontoossa toimivan Fnalityn blockchain-pohjaisen tukkumaksujärjestelmän käyttäjistä tässä kuussa.

Sovellukset, jotka siirtävät vakuuksia lohkoketjun kautta, voivat nousta nopeammin. Ne edellyttävät harvempien rahoituslaitosten osallistumista ja niillä on enemmän konkreettisia etuja, Whelan sanoi. Mittakaavassa teknologia voisi lisätä tehokkuutta vapauttamalla lukittua pääomaa. ”Likviditeettipäälliköiden tehtävänä on optimoida pankin likviditeetti”, Whelan lisäsi. ”Joten jos sinulla on minkä tahansa työkalun, joka voi puristaa muutaman ylimääräisen peruspisteen, tarina on helppo kertoa.”

Samankaltaiset artikkelit