S&P Global alensi viiden yhdysvaltalaisen alueellisen pankin näkymät ”negatiivisiksi” – Banking & Finance News

S&P Global

Luottoluokituslaitos S&P Global alensi tiistaina viiden yhdysvaltalaisen alueellisen pankin luottoluokitusta niiden liikekiinteistöihin (CRE) liittyvien riskien vuoksi, mikä saattaa herättää uudelleen sijoittajien huolen alan terveydestä. Luokituslaitos alensi First Commonwealth Financialin, M&T Bankin, Synovus Financialin, Trustmarkin ja Valley National Bancorpin luokituksen ”negatiivisiksi” ”vakaasta”, se sanoi.

”Negatiiviset näkymät heijastavat mahdollisuutta, että stressi CRE-markkinoilla voi heikentää varojen laatua ja suorituskykyä viidessä pankissa, joilla on korkeimmat luottoriskit luokittelemiemme pankkien joukossa”, S&P sanoi. Pankkien edustajat eivät heti vastanneet kommenttipyyntöihin aukioloaikojen ulkopuolella.

Sijoittajien huoli alueellisten pankkien CRE-riskistä vahvistui tänä vuonna sen jälkeen, kun New York Community Bancorp ilmoitti yllättävän neljännesvuosittaisen tappion vedoten varauksiin hapantuista CRE-lainoista, mikä laukaisi Yhdysvaltain alueellisten pankkien osakkeiden myynnin. Pankki on myynyt omaisuuttaan taseen tukemiseksi. Sijoittajat ja analyytikot ovat olleet huolissaan siitä, että korkeammat lainakustannukset ja toimistotilojen alhainen käyttöaste COVID-19-pandemian jälkimainingeissa voivat johtaa siihen, että useammat lainanantajat kärsivät tappioita, koska lainanottajat laiminlyövät lainoja.

Tiistain luokituksen alentaminen tapahtui vuosi Silicon Valley Bankin ja Signature Bankin romahtamisen jälkeen, mikä lisäsi sijoittajien herkkyyttä Yhdysvaltain aluepankkien terveydestä. CRE-altistuksen lisäksi alaa kohtaa haasteita myös talletusten säilyttämisen kustannusten nousu korkeiden korkojen keskellä.

S&P:llä oli tiistaina negatiiviset näkymät yhdeksälle yhdysvaltalaiselle pankille eli 18 prosentille luokittelemistaan ​​pankeista, se sanoi ja lisäsi, että useimmat luokituksista ”liittyvät ainakin osittain suuriin CRE-vastuisiin”. Yhtiö luokittelee useita erikokoisia pankkeja.

Samankaltaiset artikkelit