RPT – Turkin kryptosäännöt koskevat lisensointia ja verotusta nousukauden jälkeen – Digital Transformation News

It’s believed that Turkey's digital currency boom was fuelled by years of double-digit inflation

Turkin uudet kryptomarkkinoiden säätelysäännöt keskittyvät todennäköisesti lisensseihin ja verotukseen, alan virkamiehet sanovat, kun maailman neljänneksi suurin kryptokaupan maa pyrkii poistumaan kansainvälisen talousrikollisuuden valvontajärjestön ”harmaalta listalta”. Ankara lupasi säännökset viime kuussa vuosia kestäneen kryptokaupan puomin keskellä, sillä jyrkkä inflaatio ja laskeva liira lisäävät vaihtoehtoisten omaisuuserien kysyntää.

Turkki pyrkii myös vastaamaan Pariisissa toimivan finanssivalvontajärjestön The Financial Action Task Forcen (FATF) esittämiin huolenaiheisiin, jotka sijoittivat maan niin sanotulle harmaalle rahanpesun ja muiden talousrikosten uhkaavien maiden listalleen vuonna 2021. ”Esittelyssä tietyt lisenssistandardit ovat yksi uuden asetuksen tärkeimmistä prioriteeteista”, sanoi Bora Erdamar, lohkoketjuteknologian tutkimus- ja kehityskeskuksen BlockchainIST Centerin johtaja ja lisäsi, että se ”estää järjestelmän väärinkäytön”. Säännöksiin voisi kuulua myös vakavaraisuusvaatimuksia, toimenpiteitä digitaalisen turvallisuuden parantamiseksi, säilytyspalveluita ja varantojen todistamista, Erdamar lisäsi.

Lohkoketjuanalytiikkayrityksen Chainalysis-raportin mukaan Turkki sijoittui neljänneksi maailmanlaajuisesti raaka kryptotransaktioiden määrässä, noin 170 miljardilla dollarilla viime vuonna, Yhdysvaltojen, Intian ja Yhdistyneen kuningaskunnan jälkeen. Se oli 12. yrityksen kryptovalvontaindeksissä, mikä kuvastaa turkkilaisten halua vastustaa valuutan devalvaatiota ja nuorten kiinnostusta uuteen teknologiaan, raportin mukaan. Valtiovarainministeri Mehmet Simsek sanoi lokakuussa, että Ankara ottaisi mahdollisimman pian käyttöön uutta kryptovarallisuutta koskevaa lainsäädäntöä noudattaakseen FATF:n viimeistä jäljellä olevaa suositusta, mikä antaisi Turkille mahdollisuuden luopua harmaalistasta, mikä voi vaikuttaa maan sijoitusluokitukseen ja maine.

Harmaan listalla olevien maiden katsotaan tekevän liian vähän rahanpesun ja muiden talousrikosten torjumiseksi, ja niiden on tehtävä aktiivista yhteistyötä FATF:n kanssa puutteiden korjaamiseksi. Heinäkuun raportissa FATF sanoi, että Turkki ei ehkä pysty sääntelemään ja tunnistamaan virtuaaliomaisuuden palveluntarjoajia ja heidän osakkeenomistajiaan kunnolla, koska se ei edellytä niiden lisensointia ja rekisteröintiä. Se oli viimeinen raportin 40 suosituksesta, jotka Turkin oli käsiteltävä päästäkseen pois harmaalta listalta.

”Olemme havainneet, että kiinnostus kryptovaroista Turkissa on jatkuvassa kasvussa. Tällä hetkellä tällä alueella on puutetta sääntelystä”, sanoi kryptovaluuttapörssin Binance Turkeyn toimitusjohtaja Mucahit Donmez. ”Uskomme, että käyttäjien omaisuuden turvallisuuden varmistaminen ja tiettyjen vähimmäispääomavaatimusten, listautumis- ja säilytysvaatimusten sekä alustojen käyttölupien hankkimisvaatimusten asettaminen edistävät alaa myönteisesti.”

Turkin digitaalisen valuutan buumia vauhditti vuosien kaksinumeroinen inflaatio, joka saavutti 85 % viime vuonna ja oli 61 % viime kuussa, sekä liiran yli 80 %:n pudotus dollaria vastaan ​​viiden vuoden aikana. Binance Researchin tutkimuksen mukaan suurin osa turkkilaisista sijoittajista tuli kryptomarkkinoille noin kaksi vuotta sitten ja noin 27 % heistä saapui viime vuonna, mikä tarkoittaa jatkuvaa kiinnostusta alaa kohtaan. Hallitus sanoi, että työ kryptoomaisuuden palveluntarjoajien sääntelystä ja digitaalisen virtuaaliomaisuuden verotuksesta on vuoden 2024 asialistalla.

”Turkilla on suuri potentiaali blockchain-teknologiassa ja kryptoomaisuuksissa… Kohtuullinen veropolitiikka, joka ei pelota sijoittajia, vahvistaa ja vahvistaa luottamusta alaan”, BlockchainIST Centerin Erdamar sanoi. Vuonna 2021 viranomaiset kielsivät kryptovarojen käytön maksuissa sen jälkeen, kun joitakin paikallisia pörssejä tutkittiin petosten varalta.

Joidenkin pienempien kryptovaluuttakaupankäyntialustojen käyttäjillä oli myös ongelmia päästä tililleen ja nostaa varoja, kun yritysten järjestelmät hajosivat ja sijoittajat tekivät tuhansia rikosvalituksia tuomioistuimille. Onur Altan Tan, Futurance Finance Tech & Fexobit kryptovaluuttaalustan hallituksen jäsen, sanoi, että he odottavat uuden asetuksen määrittelevän alustojen lisensointikriteerit ja tuovan käyttäjien verotusta. ”Tämän asetuksen parissa on tehty yli kaksi vuotta työtä, mukaan lukien neuvottelut kryptovaluutanvaihtoyritysten kanssa, joten sen pitäisi olla valmis toimitettavaksi eduskunnalle.”

Samankaltaiset artikkelit