Raakaöljyn viikoittainen nousu sen jälkeen, kun Israel hylkäsi tulitaukotarjouksen – Commodities News

crude oil prices

Öljyn hinta ei juuri muuttunut perjantaina ja pysyi viikoittaisen nousun tiellä, ja jännitteet jatkuivat Lähi-idässä sen jälkeen, kun Israel hylkäsi Hamasin tulitaukotarjouksen. Brent-raakaöljyfutuurit putosivat 1 sentin 81,62 dollariin tynnyriltä 0334 GMT:ssä, kun taas US West Texas Intermediate -raakaöljyfutuurit nousivat 3 senttiä 76,25 dollariin tynnyriltä.

Molemmat vertailuarvot nousivat noin 3 % edellisessä istunnossa, kun Israelin joukot pommittivat etelärajakaupunkia Rafahia torstaina pääministeri Benjamin Netanyahun hylättyä ehdotuksen sodan lopettamisesta Palestiinan erillisalueella. Jännitteet ovat pitäneet öljyn hinnan koholla, ja Brentin ja WTI:n odotetaan nousevan yli 5 % viikon aikana.

”Liike eilinen tuntui hieman liialliselta, ei ainakaan perustekijöiden kannalta”, ING:n hyödyketutkimuksen johtaja Warren Patterson sanoi.” Odotan edelleen, että viime aikoina tottunut vaihteluvälikauppa jatkuu, kun otetaan huomioon mukava öljytasapaino.”

Yhdysvaltain viranomaiset arvostelivat tähän mennessä terävimmin Israelin siviiliuhreja Gazassa, kun se käänsi hyökkäyksensä painopisteen Rafahiin. Hamasin valtuuskunta saapui torstaina Kairoon tulitaukoneuvotteluihin sovittelijoiden Egyptin ja Qatarin kanssa. Vaikka konflikti on nostanut hintoja, sillä ei ole ollut vaikutusta öljyn tuotantoon.

Ei-OPEC-tuotanto Norjasta ja Guyanasta kasvaa, kun taas Venäjä vie helmikuussa enemmän raakaöljyä kuin se oli suunnitellut, koska sen jalostamoissa tapahtui drone-iskuja ja teknisiä katkoksia, jotka voivat horjuttaa sen lupausta hillitä myyntiä OPEC+ -sopimuksen mukaisesti.

Öljynviejämaiden järjestön ja liittolaisten OPEC+:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti Venäjä sitoutui rajoittamaan raakaöljyntuotannon 9,5 miljoonaan tynnyriin päivässä (bpd). Se myös leikkaa vapaaehtoisesti raakaöljyn vientiä 300 000 barrelia päivässä ja polttoaineiden vientiä 200 000 barrelia päivässä touko-kesäkuun keskiarvosta.

Maailman suurimman raakaöljyn tuojan Kiinan deflaatioriskit painavat myös öljyn maailmanmarkkinahintaa, IG:n analyytikko Tony Sycamore sanoi. ”Luulen, että raakaöljyn alhaisempi hinta Aasiassa johtuu suurelta osin Kiinan osakemarkkinoiden varhaisesta heikentymisestä ja eilisen järkyttävän Kiinan kuluttajahintaindeksin laskusta, joka on edelleen heikentänyt luottamusta ennen Kuukauden juhlia”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit