Asuntokaupan vauhti jatkuu vakaalla repokorolla: Kiinteistökonsultit

Momentum in housing sales to continue with stable repo rates: Property Consultants

Intian talouden perustekijät pysyivät vahvoina huolimatta kaikista maailmanlaajuisista vastatuulesta ja inflaatiosta hyvin hallinnassa, joten RBI päätti jälleen pitää repokorot ennallaan 6,5 prosentissa, mikä pidensi kahdessa viimeisessä politiikassaan asunnon ostajille antamaansa juhlaa. ilmoituksia. Siten asunnon ostajat säilyttävät edunsa suhteellisen edullisista asuntolainakoroista.

”Nykytrendit huomioiden asuntomarkkinat ovat olleet pysäyttämättömät ja ennallaan asuntolainakorot auttavat ylläpitämään yleistä positiivista kuluttajan mielialaa. Ottaen huomioon, että asuntojen hinnat ovat nousseet seitsemän parhaassa kaupungissa viimeisen vuoden aikana, tämä RBI:n hengähdystauko on selkeä etu asunnon ostajille”, sanoi Anuj Puri Anuj Puri, ANAROCK Groupin puheenjohtaja.

ANAROCK Researchin mukaan vuonna 2023 asuntojen keskimääräiset hinnat nousivat 10–24 % seitsemässä suurimmassa kaupungissa Hyderabadin ollessa korkein 24 % nousu. Keskihinnat näillä markkinoilla olivat n. 7 080 INR neliöjalkaa kohti, kun taas vuonna 2022 se oli noin. 6 150 INR per neliöjalka – kollektiivinen lisäys 15 %.

Jatkossa ”voimme odottaa asuntojen myynnin vauhdin jatkuvan, jota merkittävästi edistävät muuttumattomat repokorot, jotka pitävät asuntolainojen korot houkuttelevina ja osoittavat myös Intian positiivisten talousnäkymien jatkuvan vankan”, Puri lisäsi.

Anshuman Magazine, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja – Intia, Kaakkois-Aasia, Lähi-itä ja Afrikka, CBRE, sanoi: ”Päätöksellä pitää repokorko ennallaan kuudetta peräkkäistä kertaa odotetaan olevan vähäinen vaikutus asuntolainojen korkoihin. , joka tarjoaa helpotusta sekä olemassa oleville että mahdollisille lainanottajille. Vakaus korkotasolla on valmiina motivoimaan mahdollisia asunnon ostajia ja antamaan kehittäjille mahdollisuuden suunnitella ja käynnistää uusia projekteja lisääntyneellä luottavaisuudella. Keskuspankin päätös keskittyä edelleen elvyttävän virityksen systemaattiseen vetämiseen hillitsee inflaatiota entisestään.

RBI:n päätös pitää ohjauskorot 6,5 prosentissa oli itse asiassa odotettavissa, kun otetaan huomioon globaalit epävarmuustekijät, joita myös kuvernööri korostaa, mukaan lukien meneillään olevat konfliktit ja syntyvät leimahduspisteet maailmanlaajuisesti, ja Punaisenmeren häiriöt ovat viimeisin esimerkki.

Rohkaisevaa on kuitenkin Intian talouden viime vuosien merkittävä kehitys. ”Kasvu kiihtyy, ylittää useimmat ennusteet, ja inflaatio on laskusuunnassa. Ennustettu BKT:n määrän kasvuksi seuraavalle tilikaudelle on 7 %, ja riskit ovat tasaisesti tasapainossa. Kokonaisinflaatio on hidastunut 5,5 prosenttiin, mikä on myönteinen uutinen. Jos nykyinen skenaario jatkuu, saatamme ennakoida koronlaskua seuraavassa MPC-kokouksessa”, sanoi Amit Goyal, MD, Intian Sotheby’s International Realty.

Raghvendra Nath, MD, Ladderup Wealth Management, sanoi: ”Kolmipäiväisen rahapoliittisen komitean kokouksen tulos vastaa odotuksiamme, koska repokorko pysyy ennallaan 6,5 prosentissa ja jatkuvaa työtä rahan määrän vähentämiseksi taloudessa jatketaan. . Repokorkojen nousun kumulatiivinen vaikutus heijastuu edelleen talouteen inflaatiolukujen asteittaisen laskun kautta, mutta geopoliittiset tapahtumat ja niiden vaikutukset toimitusketjuihin ja hyödykkeiden hintoihin ovat keskeisiä inflaation kiihtymisen riskejä. Vaikka mitään erityistä aikataulua repokorkojen alentamiselle ei ole annettu, Intian keskuspankin odotetaan käynnistävän tämän prosessin vasta havaittuaan Yhdysvaltojen vastaavan toimenpiteen, jolla pyritään vähentämään pääoman ulosvirtauksen riskiä Intiasta.

”Kun keskuspankki tasapainoilee huolellisesti kasvun edistämisen ja inflaation hillitsemisen välillä, asuntolainojen korkojen vakaus tarjoaa lainanottajille tervetullut hengähdystaukot ilman, että kuukausittaiset EMI:t nouse välittömästi. Tulevaisuudessa optimististen ennusteiden parantumisesta kasvusta ja vaimeasta inflaatiosta ennakoimme repokoron mahdollisen laskevan vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Näitä näkymiä vahvistaa jatkuva valtiontuki ja suotuisa rahapoliittinen ympäristö, mikä luo pohjan optimismille sektorin sisällä”, sanoi Dhruv Agarwala, Housing.com-, PropTiger.com- ja Makaan.com-konsernin toimitusjohtaja.

Lisäksi sellaiset tekijät kuin nopea kaupungistuminen, kasvavat käytettävissä olevat tulot ja tilikauden viimeisellä neljänneksellä odotettavissa oleva uusien asuntojen lanseerausten voimakas kasvu vaikuttavat tähän myönteiseen tunnelmaan.

Kaiken kaikkiaan nykyinen tilanne lupaa hyvää kiinteistömarkkinoille ja vahva kysyntä jatkunee erityisesti luksuskiinteistöjen segmentissä.

Samankaltaiset artikkelit