SIP-tulot ylittävät 15 000 miljoonaa rupiaa heinäkuussa

SIP, SIP inflows, net flow in mutual funds, Association of Mutual Funds in India

Intian sijoitusrahastojen yhdistyksen AMFI:n mukaan nettotuonti osakesijoitusrahastoihin laski heinäkuussa 11,7 % kuukaudesta 7 626 miljoonaan rupiaan.

Suuryhtiöiden rahastoista nostettiin nettomääräisesti 1 880 miljardia, kun taas pienten yhtiöiden rahastojen nettotuotto pysyi vahvana 4 171 miljardissa. SIP-maksut saavuttivat uuden ennätyksen, 15 245 miljoonaa rupiaa, mikä ylitti 15 000 rupian rajan ensimmäistä kertaa.

SIP:iden hallinnoitavat varat (AUM) olivat 8,32 biljoonaa rupiaa heinäkuussa, kun se kesäkuussa oli 7,93 biljoonaa rupiaa. SIP-tilien määrä oli myös korkeimmillaan 68 miljoonaa, kun se viime kuussa oli 66,5 miljoonaa.

”Kokonaisuudessaan toimialalla oli kasvua vuosineljänneksen päättymiskertoimen jälkeen kesäkuussa, jolloin institutionaaliset sijoittajat lunastivat vuosineljänneksen lopun ilmiön vuoksi. Osakemarkkinoiden kaikkien aikojen huippu on johtanut voiton kirjaamiseen. Sijoittajien tulisi harkita varojen allokointituotteita ja jatkaa SIP:tä”, sanoi Manish Mehta, Kotak MF:n kansallinen myynti- ja markkinointijohtaja.

Moniyhtiöt (2 500 miljoonaa rupiaa), suuret ja keskisuuret yhtiöt (1 327 miljoonaa rupiaa) ja keskisuuret yhtiöt (1 623 miljoonaa rupiaa) olivat muita luokkia terveiden tulojen saavuttamiseksi. Toisaalta kohdennetuista rahastoista irtautui yli 1 000 rupioita, kun taas ELSS- ja flexi-cap-luokkien kumulatiiviset ulosvirtaukset olivat yli 1 500 rupioita.

Osakerahastojen nettotuonti oli kesäkuussa 8 638 miljoonaa rupiaa.

Rekisteröityään kesäkuussa yli 14 000 rupian nettomääräisen ulosvirtauksen velkarahastot kääntyivät kuitenkin nurkkaan ja keräsivät heinäkuussa 61 440 miljoonaa euroa.

Likvidien rahastojen luokkaan tuli lähes 52 000 miljoonaa rupiaa ja rahamarkkinarahastoihin 8 600 miljoonaa rupiaa, vaikka yön yli -rahastoista virtasi ulos 10 747 miljoonaa rupiaa.

Ultralyhyen ja matalan keston rahastojen kumulatiiviset sisäänvirtaukset olivat lähes 10 000 miljoonaa rupiaa, kun taas lyhyen ja keskipitkän keston rahastoista poistui Rs305 crore and 68 miljoonaa rupiaa vastaavasti.

”Korkoskenaarion ja suunnan epävarmuuden vuoksi monet sijoittajat ovat saattaneet jatkaa sijoittamista luokkiin, joiden maturiteettiprofiili on enintään yksi vuosi”, sanoi Himanshu Srivastava, Morningstar Intian tutkimusjohtajan apulaisjohtaja.

Keskipitkän tai pitkän ja pitkän keston rahastoihin virtasi kuitenkin Rs 316 crore and114 miljardia, kun taas Gilt-rahastot ja floater-rahastot näkivät myös tervettä tuloa.

”Sijoittajien toinen osa päätti ottaa riskin. Odotessaan muutosta korkosyklissä he sijoittivat sellaisiin luokkiin kuin kullattu, dynaaminen joukkovelkakirjalaina, keskipitkän ja pitkän aikavälin rahastot, joista on hyötyä, jos korkosykli kääntyy, Srivastava lisäsi.

Muiden kategorioiden joukossa sekä indeksirahastot että ETF:t osoittivat trendin kääntymistä. Vaikka entinen näki sisäänvirtauksia 1,179 crore after a905 miljoonan ulosvirtaus kesäkuussa, jälkimmäinen todisti Rs353-crore outflow in July, after a stellarViime kuussa tuloa kertyi 3 400 miljoonaa ruplaa.

Kulta-ETF-rahastoihin tuotiin 456 miljoonaa rupiaa, kun taas usean omaisuuden allokaatiorahastot raportoivat myös terveestä 1 382 miljoonan rupiaa ja arbitraasirahastot keräsivät 10 074 miljoonaa rupiaa.

”Lyhytaikaisten velkarahastojen tulot jatkuvat pankkien ja yritysten treasury-hallinnan ansiosta, kun taas hybridikategoriat, kuten usean omaisuuden allokaatiorahastot, ovat lisänneet sijoittajien kiinnostusta”, sanoi AMFI:n toimitusjohtaja NS Venkatesh.

Alan netto-AUM oli 46,37 biljoonaa heinäkuun 31. päivänä, kun taas heinäkuun keskimääräinen AUM oli 46,27 biljoonaa rupiaa.

MF-foliot saavuttivat heinäkuussa kaikkien aikojen ennätyksen, 151,4 miljoonaa, kun ne kesäkuussa olivat 149,1 miljoonaa. Myös vähittäismyyntifoliot olivat heinäkuussa kaikkien aikojen korkeimmillaan, 120,8 miljoonaa, kun ne kesäkuussa olivat 119 miljoonaa.

”Toimialan AUM on kasvanut 25 % edellisvuodesta, mikä korostaa MF:n merkitystä säästöjen rahoittamisessa”, Venkatesh sanoi.

Samankaltaiset artikkelit