Sebi varoittaa Infosysia hintaarkaluonteisten tietojen viivästymisestä

Sebi warns Infosys, Sebi latest news, Infosys latest news, Why has Sebi warned Infosys, Infosys under Sebi

Sebi on varoittanut Infosysia tietojen viivästymisestä strukturoidussa digitaalisessa tietokantajärjestelmässä (SDD), joka on pakollinen seurantajärjestelmä julkaisemattomien hintaherkkien tietojen seuraamiseksi. Sebi torjui myös Infosysin vastauksen, jonka mukaan viivästys johtui pandemiasta.

Kirjeessään Infosysille Sebi sanoi tutkittuaan Infosysin ylläpitämää SDD:tä Sebin (Sisäpiirikaupan kielto) säännösten, 2015 mukaisesti, se havaitsi, että tietyt merkinnät kirjattiin viiveellä. ”INFY esitti, että tilikaudella 2020-21 käynnissä olevan Covid-19-pandemian vuoksi suurin osa työvoimasta työskenteli kodeistaan, ei toimistotiloista. Siksi oli logistisesti vaikeaa koordinoida ja ylläpitää näitä tietueita. Vaikka tiedot, jotka koskevat julkaisemattomia hintaherkkiä tietoja (UPSI) kyseisenä ajanjaksona, olivat saatavilla INFY:ssä, näyttää siltä, ​​että tällaisten tietojen päivitys SDD-järjestelmässä viivästyi.”

UPSI on yritykseen tai sen arvopapereihin liittyvää tietoa, joka ei yleensä ole suuren yleisön saatavilla. Mutta jos tällainen tieto tulee saataville, se todennäköisesti vaikuttaa olennaisesti arvopaperien hintaan.

Ravi Prakash, Corporate Professionalsin kumppani, sanoi: ”SDD on pörssiyhtiöiden pakollinen seurantajärjestelmä, joka seuraa julkaisemattomien hintaherkän tiedon (UPSI) liikettä organisaatiossaan ja sen ulkopuolella… Infosys sai Sebiltä varoituksen, ettei se ole päivittänyt sitä ja korostaen tarvetta parantaa sisäistä valvontaa. Tämä tilanne on muistutus siitä, kuinka tärkeää on käsitellä SDD:tä ahkerasti.

Infosys BSE:lle keskiviikkona jättämässään hakemuksessa sanoi: ”Hyvän hallintotavan mukaisesti INFY on nyt sisäisessä due diligence -prosessissa SDD-tietueiden täydellisyyden harjoittamisessa.”

Samankaltaiset artikkelit