Tässä on kuusi avaintapahtumaa, joita markkinat tarkkailevat vuonna 2024: Ota selvää, kuinka he voivat tehdä tai rikkoa osakesijoituksesi – Market News

6 major event in stock market in 2024

Vuosi 2024 on vaalien ja poliittisten päätösten tapahtumarikas vuosi. Analyytikot ennustavat vuoristorataa sekä sonnien että karhujen osalta tunnustaen osakemarkkinoiden taipumuksen kevään yllätyksiin täydellisyyden tai synkkyyden aikoina.

Vaikka vuoden 2023 vaikuttavan 20 %:n vuosituoton Nifty-toiston odotukset ovat edelleen alhaiset, konsensustavoite keskittyy 23 000:n rajan tuntumaan. Analyytikot viittaavat siihen, että useimmat uudelle vuodelle odotetut myönteiset tekijät ovat jo huomioitu nykyisissä markkinahinnoissa.

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman esittelee väliaikaisen budjetin, joka sisältää mahdollisia pieniä kannustimia palkansaajille verolaattojen todennäköisillä muutoksilla.

”Uskomme, että tässä tulevassa budjetissa kasvun ja infrastruktuurin keskittyminen jatkuu. Myös populistisia ilmoituksia saattaa tulla tulevia parlamenttivaaleja silmällä pitäen. Kasvun keskittymisen jatkuvuus voisi piristää markkinoita”, sanoi Divam Sharma, Green Portfolion perustaja ja rahastonhoitaja.

Dalal Street on ottanut huomioon Modin hallituksen voiton tulevissa Lok Sabhan vaaleissa. Odottamaton negatiivinen kehitys voi kuitenkin johtaa markkinasokkeihin, vaikka positiiviset asiat on jo otettu huomioon. Historiallinen analyysi paljastaa Niftyn keskimääräisen 13 prosentin nousun viittä viimeistä Lok Sabha -äänestystä edeltäneiden kuuden kuukauden aikana.

Selittäessään vaaleja edeltävää skenaariota Sonam Srivastava sanoi, että epävarmuus saattaa johtua politiikan jatkuvuudesta ja mahdollisista häiriöistä. Toisaalta vaalien jälkeen vakaa enemmistöhallitus suhtauduttaisiin todennäköisesti myönteisesti, kun taas riippumaton parlamentti tai odottamaton tulos voisi laukaista volatiliteetin.

Sijoittajat katselevat Yhdysvaltain keskuspankin mahdollisia koronlaskuja, jotka odottavat alkavan jo maaliskuussa, kun Jerome Powell on antanut viitteitä kolmesta koronlaskusta vuonna 2024. Viivästykset koronlaskusyklin käynnistymisessä voivat rasittaa pääoman virtaa.

Divam Sharma, Green Portfolion perustaja ja rahastonhoitaja sanoo, että koronleikkaukset maaliskuussa tai toukokuussa voivat jälleen laukaista ajatuksen ”osta huhu ja myy uutiset”, kuten olemme nähneet historiallisissa tapauksissa.

Uuden hallituksen muodostamisen jälkeen Lok Sabhan vaalien jälkeen odotetaan kattavaa koko vuoden talousarviota. Vaikka välibudjetissa ei välttämättä tehdä rohkeita päätöksiä, koko vuoden talousarvio saattaa paljastaa erilaisen finanssistrategian.

Wright Researchin perustaja ja rahastopäällikkö Sonam Srivastava korosti mahdollisia markkinoiden reaktioita budjetin fokusoinnin perusteella. Srivastava ehdotti, että myönteinen markkinareaktio on todennäköinen, jos budjetissa priorisoidaan avainalueita, kuten infrastruktuurimenot, verouudistukset ja kattavat taloussuunnitelmat. Sitä vastoin Srivastava varoitti, että pettymys tai epäselvyys näillä keskeisillä alueilla voisi heikentää markkinoiden tunnelmaa.

Sijoittajat odottavat Intian keskuspankin (RBI) koronleikkauksia vuonna 2024 maailmanlaajuisten trendien mukaisesti. Sonam Srivastava, Wright Researchin perustaja ja rahastonhoitaja, korosti koronmuutosten mahdollista vaikutusta lainakustannuksiin ja likviditeettiin. Srivastava totesi myös, että röyhkeällä asenteella, jolle on ominaista joustavampi rahapolitiikka, on potentiaalia kiihdyttää talouskasvua. Sitä vastoin Srivastava mainitsi, että tiukempaa rahapolitiikkaa osoittavien haukkaaisten toimenpiteiden toteuttaminen voi johtaa rahoitustilanteen supistumiseen.

Vuosi 2024 on vaalivuosi useissa maissa, mukaan lukien USA, Iso-Britannia, Venäjä, EU ja Etelä-Korea. Vähintään 64 maan osallistuessa vaaleihin, geopoliittiset vaikutukset näkyvät tulevina vuosina. Ennen Yhdysvaltojen marraskuussa 2024 pidettäviä vaaleja öljyn hinnan odotetaan laskevan.

”Nämä vaalit tulevat loppuvuodesta ja voivat laukaista volatiliteettia maailmanlaajuisilla markkinoilla. Uskomme, että kalenterivuoden toinen puolisko voi olla epävakaa markkinoilla”, sanoi Divam Sharma, Green Portfolion perustaja ja rahastonhoitaja.

Samankaltaiset artikkelit