Öljy putosi mahdolliseen Gazan tulitaukoon ja dollarin vahvistuminen – hyödykeuutisia

Oil refinery

Öljyn hinta putosi perjantaina Gazan tulitauon mahdollisuudesta, mikä voisi lieventää Länsi-Aasian geopoliittisia huolenaiheita, kun taas dollarin vahvistuminen ja Yhdysvaltain bensiinin kysynnän horjuminen painoivat myös hintoja.

Maaliskuun 22. päivänä öljyn hinnat kokivat tulitauon mahdollisuuden Gazassa, jota laski edelleen vahvistunut dollari ja alhainen polttoaineen kysyntä Yhdysvalloissa.

Futuurisopimuksista Brent-öljyn hinta oli 85,36 ​​dollaria tynnyriltä, ​​mikä laski 0,5 prosenttia. Vastaavasti Yhdysvaltain raakaöljyn futuurit putosivat 0,5 prosenttia 80,67 dollariin tynnyriltä.

Noustuaan yli 3 % viime viikolla, sekä Brent että WTI päättävät viikon hienosti.

Öljy putosi YK:n päätöslauselmaluonnoksessa, jossa vaadittiin tulitaukoa Gazassa, ja kun toinen voittojen tavoittelu alkoi, IG:n analyytikko Tony Sycamore sanoi muistiinpanossa Reutersille.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi, että Qatarin neuvottelujen odotetaan pääsevän Gazan tulitaukosopimukseen Israelin ja Hamasin välillä, mikä lieventää geopoliittisia jännitteitä alueella. Blinken oli neuvottelijana arabien ulkoministerien ja Egyptin presidentin Abdel Fattah El-Sisin välillä Qatarin osalta, jonka keskiössä oli noin kuuden viikon aselepo.

FGE kuitenkin sanoi, että alustavat viikoittaiset tiedot maaliskuun ensimmäiseltä puoliskolta osoittivat, että maalla olevat raakaöljy- ja päätuotevarastot suurissa öljykeskuksissa maailmanlaajuisesti putosivat lähes 12 miljoonalla tynnyrillä verrattuna vuosien 2015–2019 keskimääräiseen 6 miljoonan tynnyriin, mikä voisi olla nouseva öljy.

Myös Yhdysvaltain dollari nousi, kun Sveitsin keskuspankin koronlasku tuli yllätyksenä ja vahvisti globaalia riskintuntoa. Vahvempi dollari tekee öljystä kalliimpaa sijoittajille, joilla on muita valuuttoja, mikä vaimentaa kysyntää.

Samankaltaiset artikkelit