Onko ”Magnificent 7” -osakkeiden taika ohi?

Magnificent Seven, stocks, performance, Nasdaq, returns

FANNG-yritysten näyttävän suorituskyvyn jälkeen markkinat ovat nousussa 'Magnificent 7':ssä, uudessa joukossa mega-cap-teknologiaosakkeita, joihin kuuluvat Apple, Microsoft, Nvidia, Amazon, Meta, Tesla ja Alphabet. Mutta toisin kuin FAANG-osakkeet, joiden osakekurssi nousi pidemmällä aikavälillä, Magnificent 7:n suorituskyky ryhmänä näyttää hiipuvan.

S&P 500 on noussut yli 30 % (vuosittain) ja lähes 9,5 % vuoden alusta, kun taas Nasdaq 100 on noussut 45 % ja 8,5 % tähän mennessä vuonna 2024.

Alphabet on heikompi kuin Nasdaq, kun taas Apple ja Tesla ovat laskeneet 12 % ja 33 % vuoden alusta.

Microsoft ja Amazon ovat kohtuullisesti nousussa ja menestyneet indeksiä paremmin, kun taas Nvidia on edelleen johtava 93 prosentin tuotolla vuonna 2024, ja Meta on toisella sijalla 42 prosentin tuotolla.

Vuonna 2024 ryntäsimme tekoälyjohtoisiin yrityksiin ja niiden osakekurssit nousivat. Näyttää siltä, ​​​​että Magnificent Seven -yritykset on palkittu tekoälyn tehokkaasta hyödyntämisestä tulojen kasvattamiseen, kun taas Applea ja Teslaa on rangaistu siitä, etteivät he ole tehneet niin.

Onko tarina päättynyt ”Magnificent Seven” -osakkeille? ”S&P 500:n Magnificent Seven -teknologiaosakkeet ovat enemmän kuin vain sijoituksia; ne ovat portteja tulevaisuuteen. Näiden osakkeiden loistava taloudellinen suorituskyky, varhaiset investoinnit tekoälyyn ja horjumaton sitoutuminen innovaatioihin tekevät näistä osakkeista todennäköisesti jatkuvan nousujohteisen, sanoo deVere Groupin toimitusjohtaja Nigel Green.

JP Morgan sanoo raportissaan: Upea seitsemän muodostavat merkittävän osan Yhdysvaltain ja maailmanlaajuisista osakemarkkinoista, jotka tunnetaan aiemmista vahvoista tuloistaan. Sijoittajien tulisi aktiivisesti allokoida megakappien sisällä ja keskittyä yrityksiin, joilla on parhaat mahdollisuudet saavuttaa korkeat tulosennusteet. Tämän päivän markkinat voivat siksi tarjota hyvän tilaisuuden tasapainottaa salkkuja, jotta tuotto ei ole enää riippuvainen muutamasta osakkeesta – loistavia tai ei.

Samankaltaiset artikkelit