Ison-Britannian yritys saa tuottoisen tilauksen toimittaakseen Intian aurinkovoimalan Gujaratin Mundrassa

solar, India

Pieni cleantech-yritys Kaakkois-Englannissa on saanut 4 miljoonan punnan tilauksen toimittaakseen teknologiansa suunniteltuun 2,0 gigawatin aurinkovoimalaan Mundrassa, Gujaratissa, kertoo yrityksen johtava virkamies. Gas Recovery and Recycle Limited (GR2L), MSME (mikro pk-yritys) -yritys Surreyssa väittää kehittäneensä, patentoineen ja vieneensä huipputeknologiaa vähentääkseen energiankulutusta, hiilijalanjälkeä ja aurinkopaneelien valmistuskustannuksia. Sitä tuki UK Export Finance (UKEF), Ison-Britannian hallituksen vientiluottotoimisto 475 000 GBP:n takuulla, joka myönnettiin sen joukkovelkakirjatukijärjestelmän puitteissa, mikä auttoi turvaamaan Intian tilauksen.” auttoi meitä varmistamaan tämän viimeisimmän kasvumahdollisuuden ja kehittämään vakiintunutta kansainvälistä läsnäoloamme. Odotan innolla koneidemme käyttöönottoa vuoden 2023 loppuun mennessä”, sanoi Rob Grant, GR2L:n toimitusjohtaja ja perustaja.

”Kun uusi argon tuottaa jopa tonnin hiilidioksidia jokaista argontonnia kohden, huippuluokan kaasun kierrätysteknologiamme auttaa aurinkovoimaloita vähentämään CO2-päästöjään ja tuottamaan aurinkopolttokennoja tehokkaammin”, hän sanoi. Aurinkopaneelien valmistajat käyttävät argonkaasua piikiteiden puhdistamiseen, joita sitten käytetään aurinkokennoissa. Tämä prosessi vaatii valtavia määriä argonia, ja joidenkin tuottajien on toimitettava kaasua useissa tankkereissa joka päivä.

GR2L:n ArgonØ-koneet väittävät olevansa maailman ensimmäinen, joka mahdollistaa aurinkokennojen tuotannon – sekä muiden edistyneiden valmistustoimintojen, kuten mikroelektroniikan tuotannon, 3D-metallitulostuksen ja ilmailun lämpökäsittelyt – sen sijaan kierrättää jopa 95 prosenttia käytetystä argonista. GR2L:llä oli mahdollisuus toimittaa argonin kierrätysteknologiansa Mundra Solar Technology Ltd:lle tukeakseen kaupunkiin rakennettavaa aurinkovoimalaa. Samaan aikaan Surreyn pk-yrityksen oli saatava maksuja ennen toimitusten tekemistä Mundralle.

Näiden maksujen turvaamiseksi sen täytyi antaa ostajalle takuu, että se pystyy toimittamaan, mikä olisi merkinnyt käteistalletuksen tekemistä sen pankin, Lloyds Bankin, kautta. Tämä olisi kuitenkin rajoittanut varoja, joita yritys tarvitsi toimittaakseen samat tilaukset, jotka se halusi varmistaa. UKEF:n joukkovelkakirjatukijärjestelmän mukaisesti myönnetty takuu merkitsi sitä, että GR2L saattoi sen sijaan vaatia takaisin tämän osan käteistalletuksesta, jolloin GR2L sai pääsyn olennaiseen Mundra-sopimuksen toimittamiseen ja tämän merkittävän vientimahdollisuuden turvaamiseen tarvittavat varat. ”On hyvä uutinen, että GR2L, mikroyritys, jolla on etulyöntiasema kansainvälisillä markkinoilla patentoidun Iso-Britannian teknologiansa ansiosta, menee nyt entistä pidemmälle. UK Export Financen tuki”, sanoi Lisa Maddison-Brown, UKEF:n Kentin, East Sussexin ja West Sussexin vientirahoituspäällikkö.

”Tämä ilmoitus osoittaa arvon, jonka me yhdessä Lloyds Bankin kaltaisten rahoituslaitosten kanssa voimme tuoda innovatiivisille yrityksille – mukaan lukien GR2L:n kaltaiset pienyritykset – kasvattamaan maailmanlaajuista läsnäoloaan”, hän sanoi. ”Gas Recovery and Recycling Ltd on juuri sen tyyppinen liiketoiminta, jonka haluamme nähdä menestyvän. Pankkina olemme sitoutuneet auttamaan Britanniaa menestymään, joten on mahtavaa nähdä tämän yrityksen vientitavoitteet kasvavan tuella, jota voimme tarjota UKEFin rinnalla käyttöpääomajärjestelymme kautta. Heidän sopimuksensa Mundra Solar Technology Ltd:n kanssa on osoitus siitä”, lisäsi Colin Walls, aluejohtaja, kauppa- ja käyttöpääoma sekä Lloyds Bank. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus sanoi, että GR2L:n vientimenestystarina korostaa Yhdistyneen kuningaskunnan ja Intian välisen kauppasuhteen arvoa ja sen roolia. innovaatioiden edistämisessä.

Samankaltaiset artikkelit