Mihin sijoittaa lapsesi korkeakoulutukseen

How and where to invest for your child's higher education

Korkea-asteen koulutuksen kustannukset Intiassa ovat nousseet viime vuosina, ja se sisältää lukukausimaksut, hostellin, kirjat ja muut kulut. Kun vanhemmat pyrkivät tarjoamaan lapsilleen laadukasta koulutusta, on välttämätöntä arvioida mahdollinen taloudellinen tarve ja suunnitella sen mukaan.

Huolellinen taloussuunnittelu on avain näiden unelmien muuttamiseen todeksi. Tässä ovat tärkeimmät vinkit, joiden avulla voit voittaa taloudelliset haasteet ja luoda keinot säästää tarpeeksi antaaksesi lapsillesi parhaan mahdollisen koulutuksen Intian ja ulkomaisten huippuoppilaitoksissa.

Säästömatkan aloittaminen lapsesi koulutusta varten vaatii vivahteikkaan lähestymistavan. Systematic Investment Plans (SIP) -suunnitelmat ovat vakaita liittolaisia, jotka tarjoavat kurinalaisen ja muokattavissa olevan investointiväylän. Harkitse esimerkiksi sijoittamista osakerahastoihin SIP:iden kautta. Historiallisesti ne ovat osoittaneet potentiaalin vahvaan tuottoon pitkällä aikavälillä, ja ne ovat linjassa laajennetun horisontin kanssa, joka tyypillisesti liittyy korkeakoulutukseen säästämiseen.

Vanhemmille, jotka visioivat valoisampaa tulevaisuutta tyttärilleen, Sukanya Samriddhi Yojana (SSY) on tärkeä sijoitusvaihtoehto. Tämä hallituksen tukema järjestelmä edistää taloudellista kurinalaisuutta ja auttaa sinua kasvattamaan sijoituksiasi lapsesi kasvaessa.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”SSY-tilin avaaminen ei ainoastaan ​​takaa korkea-asteen koulutukselle omistetun korpuksen, vaan tarjoaa myös veroetuja. Investointi SSY:hen ei ainoastaan ​​edistä tyttölapsen koulutusta, vaan myös vahvistaa hänen taloudellista riippumattomuuttaan.

Vaikka huolellinen säästäminen on ratkaisevan tärkeää, on välttämätöntä olla realistinen mahdollisen vajauksen suhteen. Koulutuslainat Intiassa tarjoavat toteuttamiskelpoisen ratkaisun. Jos lapsesi saa pääsyn maineikkaisiin oppilaitoksiin, et saa antaa taloudellisten asioiden muodostaa estettä. Tämä on aika, jolloin koulutuslaina tulee kuvaan. Sinun tulee vertailla korkoja, takaisinmaksuehtoja ja muita yksityiskohtia ennen lainan hakemista.

Vaikka PPF ei ole suunniteltu yksinomaan koulutukseen, se toimii luotettavana pitkän aikavälin sijoitusvaihtoehtona. Houkuttelevilla koroilla ja veroetuilla PPF antaa vanhemmille mahdollisuuden luoda taloudellisen tyynyn lastensa korkeakouluopetukseen. Shetty lisää: ”PPF:n joustavuus yhdistettynä kompaundointikykyyn tekee siitä monipuolisen instrumentin, joka sopii yhteen akateemisiin tarkoituksiin säästämiseen liittyvän laajennetun horisontin kanssa.”

FD-sopimuksia pidetään turvallisena sijoitusvaihtoehtona, koska ne ovat valtion tai pankkien tukemia. Tämä turvallisuus on erityisen tärkeää, kun säästetään pitkän tähtäimen tavoitteita, kuten koulutusta varten, jossa pääoman säilyttäminen on etusijalla. Pitkäaikaisissa FD-sopimuksissa korko on lukittuna sijoitushetkellä. Tämä kiinteä korko suojaa sijoituksesi markkinoiden heilahteluilta ja tarjoaa ennustettavuuden tulevaa suunnittelua varten.

NSC tarjoaa varman koron ja täyden pääomasuojan, mikä heijastaa tiettyjen muiden kiinteätuottoisten vaihtoehtojen, kuten julkisen rahaston ja postin kiinteiden talletusten, ominaisuuksia. Siitä huolimatta se ei pysty tarjoamaan inflaatiota nopeampaa tuottoa, toisin kuin veroa säästävät sijoitusrahastot ja kansalliset eläkejärjestelmät.

Toimii hallituksen tukemana veronsäästöaloitteena, ja NSC:hen sijoitetun pääoman määrä oikeuttaa tuloverolain 80C pykälän mukaisiin veroetuihin, mikä mahdollistaa jopa 1,5 lakhin rupian vuotuiset säästöt. Lisäksi NSC-sertifikaatit hyväksytään vakuudellisten lainojen vakuudeksi tai vakuudeksi sekä pankeissa että ei-pankkitoiminnassa (NBFC).

Valitsemalla strategisesti sijoitusinstrumentteja, kuten SIP:t, Sukanya Samriddhi Yojana ja koulutuslainat, vanhemmat voivat varmistaa, että heidän lapsensa saavuttavat tavoitteensa saada laadukasta koulutusta parhaissa oppilaitoksissa kaikkialla maailmassa.

Samankaltaiset artikkelit