Vuoden 2024 budjetin odotukset: Etuja ensiasunnon ostajille, verosoppeja, alan parhaiden kiinteistöpelaajien toivelista

Vuoden 2024 budjetin odotukset: Etuja ensiasunnon ostajille, verosoppeja, alan parhaiden kiinteistöpelaajien toivelista

Vuoden 2024 budjetin odotukset: Budjetti 2024–25 on vain päivien päässä, joten parhaat kiinteistöalan pelaajat painottavat korotettuja veroja ja tarkistettuja kohtuuhintarajoja toivelistassaan. He myös puolsivat kannustimia, ennakoiden budjettia, joka vastaa kriittisiin haasteisiin, stimuloi kysyntää ja on yhdenmukainen hallituksen näkemyksen kanssa kestävästä kasvusta. Toimialajohtajat vaativat SWAMIH-stressirahaston (Special Window for Affordable and Mid-Income Housing) laajentamista ja toisen erän luomista, joka tähtää jumiutuneiden hankkeiden loppuunsaattamiseen ja likviditeetin varmistamiseen. Lisäksi he vaativat verohelpotuksia ensiasunnon ostajille ja GST:n uudelleen käyttöönottoa rakenteilla oleville kiinteistöille ostoihin sisältyvän verohyvityksen kanssa kysynnän lisäämiseksi.

NAREDCO Maharashtran puheenjohtaja Sandeep Runwal korosti kiinteistöalan muutosta tulevassa budjetissa 2024-2025. Hän korosti alan keskeistä roolia taloudessa ja sen merkittävää työllistämistä. Tunnustettuaan aiemmat uudistukset, Runwal vaati korottamaan koron vähennyskattoa 5 lakh ja kohtuuhintaisten asuntojen uudelleenmäärittely erityisesti metrokaupungeissa.

Hän vaati myös jatkuvia kannustimia kohtuuhintaisiin vuokra-asuntoihin, veroetuja ensiasunnon ostajille ja GST:n uudelleen käyttöönottoa tuotantopanosten verohyvityksen kanssa. Lisäehdotuksia, jotka sisältävät verohelpotuksia, yhden ikkunan selvityksen, alennetut asuntolainakorot ja asunnonostajien tukijärjestelmien elvyttämisen.

Runwal kannatti myös lisättyä SWAMIH-stressirahastoa, toista erää, joka sisältää 50 000 pysähdyksissä oleviin hankkeisiin ja kauan odotettu ”toimialastatuksen” myöntäminen kiinteistöalalle.

Budjetin pitäisi nostaa kohtuuhintaisten asuntojen kattoa 45 lakh to NoBroker.comin perustaja- ja liiketoimintajohtaja Saurabh Garg kertoo 65 lakh, mikä tekee kannustimista helpommin saatavilla. Tuloverolain 24 §:ään haetaan muutosta asuntolainojen korkojen verohyvityksen korottamiseksi alkaen. 2 lakh vähintään 5 lakh. Kiinteistösijoitusten tehostamiseksi ehdotuksia ovat kiinteistöjen pitkän aikavälin myyntivoittoveron alentaminen 20 prosentista 10 prosenttiin ja kiinteistösijoitusrahastojen (REIT) prosessien virtaviivaistaminen.

”Nykyisen HRA-luokituksen mukaan työntekijät, jotka asuvat tunnetuissa metrokaupungeissa, kuten Delhissä, Mumbaissa, Kolkatassa ja Chennaissa, ovat oikeutettuja HRA:aan, joka on 50 % heidän peruspalkastaan. Mutta ne, jotka asuvat muissa kuin metrokaupungeissa, saavat alennetun lisän, joka on 40 prosenttia peruspalkasta. Tämä luokitus ei sisällä suuria kaupunkeja, kuten Bangalore ja Hyderabad, joissa vuokrat ovat erittäin korkeat. Siksi odotamme, että tuleva budjetti korjaa tämän eron ja arvioi kaupunkien luokituksen uudelleen”, Garg lisäsi.

Pritam Chivukula, Tridhaatu Realtyn perustaja ja johtaja sekä CREDAI-MCHI 2023:n varapuheenjohtaja, sanoi metrokaupunkien kiinteistöjen hinnoista: ”Metrokaupunkien kiinteistöjen hintojen noustessa pilviin, ala kannattaa luottorajan tarkistamista. linkki tukijärjestelmä. Rajaa nostetaan 45 lakh to 1 miljardi metrokaupungin asunnon ostajille hyödyttää merkittävästi kohtuuhintaisten asuntojen segmenttiä, mikä tekee kodeista helpommin saavutettavissa.”

”Tuemme alan laajuista vaatimusta ”teollisuusstatuksen” myöntämisestä asuinalalle, mikä on yhdenmukainen hallituksen näkemyksen kanssa ”asuminen kaikille”. Lisäksi tukitoimia, mukaan lukien NAREDCO:n vetoomus 50 000 miljoonan euron rahasto, joka on myös yhdenmukainen hallituksen näkemyksen kanssa ”asuminen kaikille” ja voisi merkittävästi vahvistaa alan kehitystä. Budjetti on mahdollisuus määritellä kohtuuhintaisuus uudelleen, sillä eri paikat vaativat erilaisia ​​hintakattoja yhtenäisyyden sijaan. Tunnustamme muuttuvan investointidynamiikan, suosittelemme 80C luvun rajojen laajentamista milleniaaleille ja sukupolven Z asunnonostajien osalta”, sanoi Venkatesh Gopalakrishnan, ryhmän promoottoritoimiston johtaja, Shapoorji Pallonji Real Estaten toimitusjohtaja.

Avaa etujen maailma! Oivaltavista uutiskirjeistä reaaliaikaiseen osakeseurantaan, tuoreisiin uutisiin ja henkilökohtaiseen uutissyötteeseen – kaikki on täällä, vain napsautuksen päässä! Kirjaudu sisään nyt!

Julkaistu: 23. tammikuuta 2024, 16.17 IST

Samankaltaiset artikkelit