Asuntojen hinnat kahdeksan suurimmassa kaupungissa nousivat 7 % vuoden 2023 toisella neljänneksellä: Raportti

Housing prices across top 8 cities rise 7% in Q2 2023: Report

CREDAI-Colliers-Liases Forasin asuntojen mukaan keskimääräiset asuntojen hinnat Pan Indiassa nousivat 7 % vuotta aiemmasta 9 625 rupiaan neliöjalolta vuoden 2023 toisella neljänneksellä, mikä johtui vahvasta asuntokysynnästä, jota puolestaan ​​johti positiivinen asunnonostajatunnelma vakaiden korkojen keskellä. Price-Tracker Report Q2 2023.

Kaikissa kahdeksassa kaupungissa paitsi MMR:ssä asuntojen hinnat nousivat Kolkatan jyrkimmän nousun ollessa 15 % vuotta aiemmasta, jota seurasivat Delhi NCR 14 %:lla ja Hyderabad 13 %:lla.

Jatkuvan asunnonhalun ja vakaan korkotason sekä käytettävissä olevien tulojen kasvun vauhdittamana asuntokysyntä on valmis tasaiseen kasvuun jopa ennennäkemättömän maailmantalouden vastatuulen keskellä.

CREDAI Nationalin presidentti Boman Irani sanoi samaa kommentoiessaan: ”Myynnin jatkuva vauhti eri puolilla maata heijastaa selvästi asunnonostajien myönteisiä tunteita ja vahvistaa markkinoiden suotuisan luonteen. Olemme myös todistamassa ennätyksellisiä lukuja koronaviruksen aiheuttaman tukahdutetun kysynnän vuoksi, ja hintojen noususta huolimatta odotamme tämän trendin jatkuvan loppuvuoden ajan – suhteellisen vakiintuneen repokoron ja luotonannon eko- järjestelmä. Lisäksi tuleva juhlakausi auttaa lisäämään myyntiä entisestään ja ylläpitämään vauhtia vuoden 2024 alkuun asti.”

Myynnin ohella huippumarkkinat ovat myös nähneet lisääntynyttä aktiivisuutta uusien lanseerausten yhteydessä viime vuosineljänneksen aikana. Tämän seurauksena myymättömät varastot kasvoivat 13 % vuoden takaisesta Pan Intiasta. On huomionarvoista, että Delhi NCR:n myymättömät varastot laskivat 7 %:iin vuotta aiemmasta, mikä on merkki markkinoiden perustekijöiden jatkuvasta elpymisestä. Tilavien asuntojen kysynnän kasvaessa rakennuttajat jatkavat huippuluokan hankkeiden käynnistämistä, mikä on nostanut rakenteilla olevien asuntojen hintoja pohjoiseen sellaisilla markkinoilla kuin Kolkata, Hyderabad, Delhi NCR ja Bengaluru.

”Viimeisten 10 vuosineljänneksen aikana asuntojen hinnat ovat olleet jatkuvassa nousussa koko maassa. Repokoron vakiintuessa helmikuusta 2023 lähtien 6,5 prosenttiin asunnonostajien mieliala pysyy positiivisena, koska kuukausittaiset EMI-indeksit ovat parantuneet. Samalla kun rakennuttajat kamppailevat edelleen korkeampien rakennuskustannusten haasteiden kanssa, asuntojen kysyntä pysyy horjumattomana. Asuntokysyntä todennäköisesti kiihtyy edelleen muutaman seuraavan vuosineljänneksen aikana tulevan juhlakauden ja asunnon jatkuvan suosimisen johdosta”, sanoi Peush Jain, Colliers Intian Occupier Services -yksikön toimitusjohtaja.

”Tekijät, kuten parantunut infrastruktuuri, parannetut yhteydet, kasvavat käytettävissä olevat tulot ja valtion kannustimet, ovat lisänneet asuntojen kysyntää Intian kaupungeissa. Vaikka useimmissa kaupungeissa hinnat nousivat kaksinumeroisesti vuoden 2023 toisella neljänneksellä, Delhi NCR:n asuntojen hinnat ovat jatkuvasti nousseet viimeisten 12 vuosineljänneksen aikana. Erityisesti hiljattain kehitetyn Dwarka Expresswayn ja tulevan 50 km pituisen 6-kaistaisen valtatien Delhi NCR:ssä odotetaan lisäävän kysyntää Gurugramissa, Ghaziabadissa ja Noidassa. Muiden suurten kaupunkien joukossa MMR:n merkittävillä mikromarkkinoilla hinnat nousivat 3–5 % vuotta aiemmasta”, sanoi Vimal Nadar, vanhempi johtaja ja tutkimusjohtaja, Colliers Intia.

Vuoden 2023 toisella neljänneksellä asuntojen kokonaishinnat Kolkatassa nousivat 15 % vuotta aiemmasta, mikä on korkein Intian kahdeksan suurimman kaupungin välillä. Asuntojen hinnat kaupungissa ovat olleet nousussa viimeisen seitsemän vuosineljänneksen aikana. Asuntojen hintojen viimeaikainen nousu johtuu kasvavasta kysynnästä, jota vauhdittavat valtion positiiviset kannustimet, kuten leimaveron 2 prosentin alennuksen jatkaminen ja 10 prosentin alennettujen kierreverojen jatkaminen syyskuuhun 2023 asti.

Vain muutaman askeleen jäljessä Kolkata, Delhi NCR todisti asuntojen hintojen nousun 14 % vuoden 2023 toisella neljänneksellä. Mikromarkkinoiden tasolla Golf Course Roadilla ja Dwarka Expresswayllä asuntojen hinnat nousivat eniten, vastaavasti 46 % ja 40 %. , vuositasolla. Golf Course Roadin asuntojen hinnat ylittävät edelleen Delhin hinnat vuoden 2023 toisella neljänneksellä, mikä johtuu sen parantuneista yhteyksistä ja Gurugramin kaupallisten toimistokeskusten läheisyydestä, mikä on aiheuttanut asuinkiinteistöjen kysynnän nousun.

Delhi NCR:n myymättömät varastot putosivat 7 % vuotta aiemmasta, mikä oli ainoa kaupunki Pan Intiassa, jossa havaittiin laskua, mikä osoittaa, että markkinadynamiikka jatkui terveenä. Delhissä myymättömät varastot NCR on pudonnut kahden viimeisen vuosineljänneksen aikana, mikä on merkki positiivisesta kuluttajien ostotunneista. Toisaalta, johtuen uusien projektien lanseerauksista, erityisesti Ahmedabadin luoteisosissa ja Hyderabadin lounaismarkkinoilla, myymättömien varastojen määrä kasvoi 26 % ja 24 % edellisvuodesta. perusta. Huolimatta myymättömien varastojen kasvusta, asuntojen hinnat ovat molemmissa kaupungeissa jatkuvasti nousseet muutaman viime vuosineljänneksen aikana.

Asuntojen hinnat Bengalurussa nousivat 10 % vuotta aiemmasta vuoden 2023 toisella neljänneksellä, ja periferian ja Outer Westin mikromarkkinoiden hinnat nousivat eniten, 42 % vuotta aiemmasta, johtuen tulevista huippuluokan projekteista. Kolmen BHK-asunnon asuntojen hinnat nousivat korkeimmillaan 12 % vuotta aiemmasta. Tämän jälkeen 2 BHK:n asunnon hinnat nousivat keskisegmentin asuntojen kysynnän kasvusta.

”Asuntomarkkinat ovat säilyttäneet varovaisuutensa ja kurinalaisuutensa ennen kaikkea viime vuoden lukuisten uusien lanseerausten ansiosta, ja vauhti on jatkuvaa. Kasvava tarjonta on pitänyt hintojen nousun maltillisena ja tuottavana, mikä vetää puoleensa sekä loppukäyttäjää että pitkäaikaisia ​​sijoittajia. Myynti todennäköisesti jatkaa kasvuaan, koska kohtuuhintaisuus ja hinnat ovat tasa-arvoisia”, sanoi Pankaj Kapoor, Liases Forasin toimitusjohtaja.

Omaxe Oy:n toimitusjohtaja Mohit Goel kommentoi raporttia: ”Asuinkiinteistöjen hintojen nousu oli odotettu pitkään. Lähes vuosikymmenen ajan hinnat olivat pysähdyksissä ja asuntojen hinnat ovat alkaneet nousta kahden viime vuoden aikana, mikä johtuu pääasiassa rakennuskustannusten noususta ja kysynnän voimakkaasta elpymisestä. Muutamaa paikkaa lukuun ottamatta hintojen nousu on kuitenkin ollut vaatimatonta ja kiinteistöjen hinnat pysyvät edelleen kohtuuhintaisena.”

Samankaltaiset artikkelit