RBI perustaa Digital Payments Intelligence Platformin tarkistaakseen maksupetokset – tässä kaikki mitä sinun tulee tietää

RBI to set up Digital Payments Intelligence Platform to check payment frauds

Intian keskuspankki (RBI) perustaa Digital Payments Intelligence Platformin valvomaan lisääntyviä digitaalisia petoksia, kuvernööri Shaktikanta Das sanoi perjantaina.

Reserve Bank on vuosien varrella ryhtynyt useisiin toimenpiteisiin syventääkseen digitaalista maksamista ja varmistaen samalla turvallisuuden, hän sanoi ja lisäsi, että lisääntyvät digitaaliset petokset korostavat tarvetta järjestelmän laajuiselle lähestymistavalle tällaisten petosten ehkäisemiseksi ja lieventämiseksi.

”Siksi ehdotetaan Digital Payments Intelligence Platformin perustamista verkkotason älykkyyttä ja reaaliaikaista tiedon jakamista varten digitaalisten maksujen ekosysteemissä. RBI on perustanut komitean tämän alustan perustamiseksi”, RBI:n kuvernööri sanoi julkistettuaan kuluvan tilikauden toisen kahden kuukauden rahapolitiikan.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, kommentoi kehitystä, että RBI on sitoutunut digitaalisten maksujen turvallisuuteen, mikä on välttämätöntä yleisön luottamuksen ylläpitämiseksi näitä alustoja kohtaan.

”Petosten minimoiminen on välttämätöntä tämän luottamuksen säilyttämiseksi. Huolimatta pankkien, NPCI:n, korttiverkkojen, maksuaggregaattoreiden ja maksusovellusten ponnisteluista asiakkaiden suojelemiseksi, verkkotason älykkyyttä ja reaaliaikaista tiedonjakoa tarvitaan. RBI:n ehdotus perustaa Digital Payments Intelligence Platform, jossa hyödynnetään kehittyneitä tekniikoita maksupetosten torjuntaan, on merkittävä askel eteenpäin, Shetty sanoi.

”Odotamme innolla suosituksia komitealta, joka tutkii tämän alustan perustamista ja antaa näkemyksensä seuraavan kahden kuukauden aikana. Seuraavien kuukausien aikana odotetaan lisää selvyyttä siitä, miten tämä kehitys etenee, hän painotti.

Samaan aikaan keskuspankki on säilyttänyt ohjauskorkonsa status quon kahdeksannen kerran peräkkäin perjantaina. Repokorko on edelleen 6,5 %. Keskuspankki aloitti koronnostosyklinsä vuonna 2022 ja on sen jälkeen nostanut ohjauskorkoa 250 peruspistettä.

Samankaltaiset artikkelit