Markkinat takaisin uusiin huippuihin – Market News

ITC shares fall

Osakkeet veivät voittoputken kolmanteen peräkkäiseen istuntoon ja kirjasivat uusia ennätyksiä perjantaina jättäen jälkeensä painajaismaisen päivänsisäisen, yli 8 prosentin laman, joka nähtiin tiistaina odottamattoman kyselyn tuloksen jälkeen.

Tiistain ennennäkemättömästä myyntimyynnistä huolimatta vertailuindeksi Nifty 50 ja Sensex kirjasivat kalenterivuoden parhaan viikon, mikä osoittaa sijoittajien luottamusta politiikan jatkuvuuteen uuden hallituksen aikana. Perjantaina Intian keskuspankki nosti FY25 BKT:n ennustetta myös lisäsi tunteita Dalal Streetillä.

Sensex nousi 2,2 % sulkeutuen 76 693,36 pisteeseen ja Nifty päätti päivän 2,1 % korkeammalla 23 290,15 pisteeseen. Tämä oli molempien indeksien korkein päätöstaso. Vaikka Sensex saavutti myös elinkaaren ennätyksen, 76 795,31 pistettä päivänsisäisesti, Nifty jäi 20 pistettä päivänsisäisestä huippustaan.

Myös BSE Smallcap -indeksi nousi 2,2 % ja BSE Midcap -indeksi 1,3 %. Laajapohjaisilla voitoilla sijoittajien kokonaisvarallisuus kasvoi 7,6 biljoonalla rupialla 423,5 biljoonaan ruplaan.

”RBI esittää täydellisen kapellimestari roolia. Musiikki virtaa läpi melodisella sävyllä. Perusinflaatio on alle tavoitteen keskipisteen, inflaatiorata on laskussa, kasvu on korkeammalla, rupia on vakaa, maksuvalmius on hyvin tasapainossa, vaikkakin valtion menoista johtuen hieman vinoutunutta. Markkinat haluavat vain show'n jatkuvan, jota luottopolitiikka on tuottanut. Miksi korjata jotain, joka ei ole rikki?” sanoi Nilesh Shah, Kotak Mahindra AMC:n toimitusjohtaja.

Viikon aikana 50-osakkeen indeksi nousi 3,4 %, kun taas Sensex nousi 3,7 %. Korkoherkät ja defensiiviset alat, kuten tietotekniikka, nopeasti liikkuvat kulutustavarat ja auto, nousivat viikon aikana eniten.

Perjantaina RBI piti viitekoron ennallaan 6,5 prosentissa ja piti politiikan asenteensa ”asumisen peruuttamisesta”. Kaksi kuudesta rahapoliittisen komitean jäsenestä kannatti kuitenkin korkojen alentamista ja kannan muuttamista, mikä oli yksi sijoittajien mielialaa piristävistä tekijöistä.

”Tämä viittaa siihen, että RBI saattaa valmistella markkinoita asenteen muutokseen tulevassa kokouksessa. Positiivista on se, että RBI nosti BKT-ennusteen (25 tilikaudelle) 7,2 prosenttiin aiemmasta 7 prosentista, mikä osoittaa kotimaan talouden vakavia tulevaisuudennäkymiä”, sanoi Naveen Kulkarni, Axis Securitiesin PMS:n sijoitusjohtaja.

Näin ollen korkoherkät alat, kuten auto- ja kiinteistöalat, kiinnittivät sijoittajien huomion. Nifty Auto -indeksi nousi 2,6 % ja Nifty Realty -indeksi nousi 2,1 % päivän aikana.

Nifty IT -indeksi oli NSE:n suurin sektorikohtainen noussut perjantaina ja koko viikon aikana sijoittajien siirtyessä defensiivisille sektoreille vaalitulosten jälkeen. Toimialaindeksi nousi perjantaina 3,4 % ja viikon aikana 8,6 %.

Muiden puolustussektoreiden joukossa FMCG-yhtiöiden osakkeet olivat sijoittajatutkalla tällä viikolla, kun toiveet uuden hallituksen maaseutumenojen noususta lisäsivät mahdollisuuksia maaseudun kysynnän elpymiseen.

”Tästä lähtien tulemme todennäköisesti näkemään vaihteluväliin sidotut markkinat, ja Nifty liikkuu 22 500 – 24 500 pisteen välillä, ellemme näe tulojen uudelleenluokitusta maaseudun kulutuksen kasvun, koronlaskujen tai muun merkittävän kehityksen vuoksi.” sanoi Dhiraj Relli, MD ja HDFC Securitiesin toimitusjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit