H2-raakaöljyn hinta pysyi 85 dollarissa barrelilta huolimatta maailmanlaajuisista tarjonnan leikkauksista

crude oil

Intian keskuspankki on säilyttänyt ennusteensa Intian raakaöljykorin hinnasta kuluvan tilikauden toisella puoliskolla 85 dollarissa tynnyriltä huolimatta öljynviejämaiden järjestön (OPEC) Saudi-Arabian ilmoittamista maailmanlaajuisista tuotannon leikkauksista. ja Venäjällä vuoden loppuun asti.

Keskuspankki sanoi perjantaina julkaistussa lokakuun rahapolitiikkaraportissaan, että raakaöljyn hinnan (Intian kori) perusoletus pysyy 85 dollarissa tynnyriltä ottaen huomioon geopoliittisten jännitteiden aiheuttaman taloudellisen epävarmuuden. ”Kiila öljytuotteiden maailmanlaajuisten hintojen ja raakaöljyn hintojen välillä on kohonnut kysynnän ja tarjonnan jalostamoiden epäsuhtaisuuden vuoksi”, raportissa todetaan.

Vaikka keskuspankki uskoo Intian raakaöljyn korihinnan pysyvän ennallaan aiemmista ennusteistaan, se näkee raakaöljyn maailmanlaajuisiin hintoihin joitain nousemisriskejä geopoliittisten vihamielisyyksien kiihtymisen, OPECin jatkamien tarjonnan leikkausten ja vahvan kysynnän vuoksi.

”Jos oletetaan, että raakaöljyn hinta on 10 prosenttia perusviivaa korkeampi, kotimainen inflaatio ja kasvu voisivat olla 30 peruspistettä korkeampi ja vastaavasti heikompi noin 15 peruspistettä”, RBI sanoi puolivuotisraportissaan.

Tulevaisuudessa markkinat seuraavat tarkasti OPECin päätöstä jatkaako se tuotannon leikkauksia joulukuun jälkeen seuraavassa kokouksessaan, joka on määrä pitää 26. marraskuuta. ”Komitea jatkaa markkinaolosuhteiden tarkkaa arviointia”, järjestö sanoi lausunnossaan viimeisen kokouksensa jälkeen.

Päinvastoin kuin edellä, OPEC-maiden ulkopuolisten maiden tarjonnan parantuminen, geopoliittisten jännitteiden purkaminen ja kysynnän heikkeneminen keskuspankkien aggressiivisten rahapoliittisten toimien vuoksi voivat laskea raakaöljyn hintaa, raportin mukaan.

”Jos raakaöljyn hinta laskee 10 prosenttia perusviivaan verrattuna ja olettaen, että se siirtyy kokonaan kotimaisten tuotteiden hintoihin, inflaatio voi hidastua noin 30 peruspisteellä ja kiihdyttää kasvua 15 peruspisteellä.”

Tilivuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla raakaöljyn hinnat laskivat ensin huhtikuussa Yhdysvaltojen pankkikriisin ja maailman suurimman raakaöljyn kuluttajien Kiinan, hitaan kasvun vuoksi. Viime kuussa hinnat kuitenkin nousivat korkeimmalle tasolleen sitten marraskuun 2022 Saudi-Arabian ja Venäjän ilmoittamien tuotantoleikkausten vuoksi. Vaikka OPEC on säilyttänyt tuotantoleikkauksensa viimeisimmässä 4. lokakuuta pidetyssä kokouksessaan, raakaöljyn hinnat eivät enää nousseet, vaan ovat laskeneet noin 85 dollariin barrelilta.

Lue myös

Kulta varautuu mahdolliseen elpymiseen, kun ylimyydyt olosuhteet odottavat maatalouden ulkopuolisia palkkatietoja

Tämän lisäksi raakaöljyn varastot Yhdysvalloissa laskivat 2,2 miljoonalla tynnyrillä 414,1 miljoonaan tynnyriin 29. syyskuuta päättyneellä viikolla, Energy Information Administrationin tiedot osoittivat. Markkinatoimijat seuraavat tarkasti varastotietoja, sillä Yhdysvallat on yksi suurimmista raakaöljyn kuluttajista ja tarjonnan epävakaus vaikuttaa raakaöljyn hintoihin.

Lisäksi keskuspankki piti viimeisimmässä kokouksessaan repokorkonsa ennallaan 6,50 prosentissa sanoen, että se pysyy päättäväisenä sitoumuksessaan inflaatiotavoitteen mukauttamiseen ja inflaatio-odotusten ankkuroimiseen.

”On ollut useita ja päällekkäisiä shokkeja. Maailmanlaajuinen skenaario on edelleen epävarma. Viimeisen kahden viikon aikana raakaöljyn hinnat olivat 90-95 dollaria tynnyriltä… tällaisen erittäin epävarman ympäristön vuoksi ei ole toivottavaa, että keskuspankki sano, että teen tämän (leikkaan tai nostan repokorkoa) tällä hetkellä. tiettyyn aikaan, koska se ei välttämättä toteudu”, RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi perjantaina politiikan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Intian raakaöljyn korihinta on ollut lokakuussa keskimäärin 90,8 dollaria barrelilta. Intian raakaöljykorin keskihinta oli syyskuussa 93,54 dollaria barrelilta Petroleum Planning and Analysis Cellin tietojen mukaan.

Samankaltaiset artikkelit