HDFC Bank uudistaa ylimmän johdon megafuusion jälkeen

HDFC Bank, top management, reshuffle, merger, information technology, digital functions, branches, deposits, product distribution, loan growth, consumer spending, banking sector

HDFC Bank Ltd. uudistaa joitakin ylimmän johdon osia, kun intialainen pankki pyrkii edistämään asuntolainaliiketoimintaansa kolme kuukautta sen jälkeen, kun se osti toisen lainanantajan. Pankki tarkensi muutoksia myöhään sunnuntaina työntekijöille lähetetyssä muistiossa, kertoivat asiaan perehtyneet henkilöt, jotka pyysivät olemaan tunnistamatta henkilökohtaisista tiedoista keskustelemassa.

Se on tuonut tietotekniikan ja digitaaliset toiminnot Ramesh Lakshminarayananin johdolla suoraan toimitusjohtajan Sashidhar Jagdishanin alaisuuteen, kun pankki nojaa teknologiaan tarjotakseen enemmän tuotteita ja palveluita sivukonttoreissaan, ihmiset sanoivat. Vuodesta 2009 treasuryä johtanut pankkiveteraani Ashish Parthasarthy saa vastuun vähittäiskaupan avainliiketoiminnasta, joka hoitaa talletuksia ja tuotteiden jakelua, he lisäsivät.

”Kasvumme kiitotie on suuri. Tämä muutos tehdään, jotta voimme keskittyä erittäin jyrkästi rakentamamme hyödyntämiseen ja tehostettuun toteutukseen”, Jagdishan sanoi Bloomberg Newsin näkemässä muistiossa.

Lainanantajan osakkeisiin on kohdistunut paineita sen jälkeen, kun Housing Development Finance Corp. osti heinäkuussa, minkä seurauksena HDFC:stä tuli yksi maailman suurimmista pankeista. Se joutui myös harvoin laskemaan viime kuussa Nomura Holdings Inc:n luottoluokitusta, mikä viittasi huoleen HDFC:n varojen tuottoon ja lainojen kasvupaineisiin.

HDFC sopi viime huhtikuussa ostavansa maan suurimman asuntolainanantajan noin 60 miljardin dollarin arvoisella sopimuksella nostaakseen asuntolainojen ja kulutusmenojen nousua maailman nopeimmin kasvavassa suuressa taloudessa. Sopimus näiden kahden yrityksen yhdistämisestä, joiden yhteenlaskettu markkina-arvo oli tuolloin lähes 190 miljardia dollaria, seurasi pankkialan sääntelyviranomaisen ehdotusta suurille ei-pankkirahoitusyhtiöille muuttaa pankkeja, jotta vältetään maan massiivisen varjolainantokriisin toistuminen vuonna 2018. .

Parthasarthyn alaisuudessa lainanantaja jakaa vähittäiskaupan haaraliiketoiminnan maantieteellisen johdon hoitaakseen laajentumis- ja tuotesuunnitelmiaan jäsennellymmin, ihmiset sanoivat. Sitä ohjaavat yhdessä Smita Bhagat ja Sampath Kumar.

Bhagat, yksi pankin johtavista naisjohtajista, oli aiemmin hallituksen ja institutionaalisen liiketoiminnan, ekosysteemipankkitoiminnan, osallistavan pankkitoiminnan ja start-up-yritysten ryhmäjohtaja. Kumar oli pankin vastuutuotteiden, kolmansien osapuolien tuotteiden ja ulkomaisten liiketoimintojen ryhmän johtaja.

  • Aiemmin vähittäiskaupan konttoriliiketoimintaa johtanut Arvind Vohra ottaa haltuunsa pankin vähittäiskaupan varat poislukien asuntolainat, joita johtaa aiemmin raportoidun Arvind Kapil.
  • Aiemmin johtanutta maksamista, kuluttajarahoitusta ja digitaalista pankkitoimintaa johtaneella Parag Raolla on laajennettu portfolio ja hän tulee johtamaan tuotevastuita sekä tuotehallintaa, mukaan lukien markkinointi.
  • Rakesh Singh jatkaa investointipankkitoiminnan ja yksityispankkitoiminnan johtajina, ja hänellä on lisävastuu kansainvälisestä offshore-liiketoiminnasta, ihmiset sanoivat.

Samankaltaiset artikkelit