3D-avatarit ja lohkoketjuintegraatio: Virtuaaliidentiteetin tulevaisuus metaversumissa

The integration of 3D avatars in metaverse seems to be revolutionising the way we interact and socialise online

Metaversumi on termi, jota käytetään kuvaamaan erittäin mukaansatempaavaa 3D-virtuaalimaailman kokemusta, joka on saatu käyttämällä erilaisia ​​teknologioita, kuten tekoälyä (AI), lisättyä todellisuutta (AR), virtuaalitodellisuutta (VR) ja sekatodellisuutta (MR). . Se tarjoaa johtaville brändeille mahdollisuuden useilla eri aloilla, kuten vähittäiskaupassa, pankkitoiminnassa, autoteollisuudessa, muodissa ja kodin elämäntyylissä, hyötyä uusista tulovirroista.

Ajatus metaversumista ei ole uusi, mutta viimeaikainen teknologian kehitys on tuonut sen lähemmäs todellisuutta. Se on laaja, toisiinsa yhdistetty digitaalinen tila, jossa käyttäjät voivat uppoutua erilaisiin kokemuksiin pelaamisesta virtuaalisiin työympäristöihin ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Kun metaversumi kasvaa jatkuvasti, turvallisen ja monipuolisen virtuaalisen identiteetin merkitys korostuu.

3D-avatarit ovat pitkään olleet pelialan peruselementti, jonka avulla pelaajat voivat muokata pelin sisäisiä persooniaan. Niiden potentiaali ulottuu kuitenkin paljon pelaamista pidemmälle. 3D-avatarit toimivat käyttäjien digitaalisena esityksenä metaversumissa. Näitä erittäin realistisia 3D-avatareita voidaan käyttää myös virtuaaliassistentteina, jotka jäljittelevät brändin myyjää yritysten ja asiakkaiden vuorovaikutuksessa nykyään. Ne tarjoavat sillan fyysisen ja virtuaalisen maailman välillä, jolloin ihmiset voivat osallistua digitaalisiin alustoihin läsnäolon ja identiteetin tunteella.

Avatar-talous on nousemassa merkittäväksi osaksi metaversumien ekosysteemiä. Käyttäjät voivat ostaa, myydä ja vaihtaa 3D-avatareita, vaatteita ja asusteita luoden kukoistavan markkinapaikan. Viimeaikaisten tietojen mukaan avatar-markkinoiden koko ja kasvu ovat seuraavat:

 1. Maailmanlaajuisten digitaalisten avatarmarkkinoiden arvoksi arvioitiin 14,34 miljardia dollaria vuonna 2022, ja sen odotetaan kasvavan 47,1 %:n vuosittaisella kasvuvauhdilla vuosina 2023–2030.
 2. Digitaalisten ihmisavatarien globaalien markkinoiden odotetaan saavuttavan 527,58 miljardia dollaria vuonna 2030 ja kasvavan tuona aikana 46,4 %:n CAGR:llä.

3D-avatarien ja lohkoketjuteknologian integrointi on jo saamassa vetoa useilla toimialoilla:

 1. : Peliyhtiöt, kuten Unity ja Ubisoft, käyttävät lohkoketjua suojatakseen pelin sisäistä omaisuutta ja antaakseen pelaajille mahdollisuuden vaihtaa avatareja ja esineitä eri pelien välillä.
 2. : Metaversumissa käyttäjät voivat omistaa virtuaalisen maan ja kiinteistöjä. Blockchain-teknologia varmistaa läpinäkyvät omistustiedot.
 3. : Virtuaaliset luokkahuoneet ja toimistot käyttävät 3D-avatareita todenmukaiseen vuorovaikutukseen, ja lohkoketju suojaa henkilöllisyydet ja tunnistetiedot.
 4. : 3D-avatarit ja blockchain-tekniikka muuttavat ihmisten tapaa ilmaista itseään ja pitää yhteyttä muihin verkossa. Alustat, kuten Decentraland, CryptoVoxels ja Somnium Space, antavat käyttäjille mahdollisuuden luoda ja mukauttaa omia avatarejaan, tutkia virtuaalimaailmoja ja seurustella muiden käyttäjien kanssa.
 5. : 3D-avatarit ja lohkoketjuteknologia parantavat terveydenhuoltopalvelujen laatua ja saavutettavuutta. Potilaat voivat käyttää 3D-avatareita ollakseen vuorovaikutuksessa lääkäreiden, terapeuttien ja valmentajien kanssa etäyhteydellä, ja lohkoketju varmistaa tietojen yksityisyyden ja turvallisuuden. Blockchainin avulla potilaat voivat myös käyttää potilastietojaan, jakaa niitä valtuutettujen osapuolten kanssa ja kaupallistaa terveystietonsa.
 6. : 3D-avatarit ja blockchain-tekniikka mahdollistavat uusia taiteellisen ilmaisun ja luovuuden muotoja. Taiteilijat voivat käyttää 3D-avatareita luodakseen digitaalisia taideteoksia, animaatioita ja esityksiä ja myydä niitä non-fungible tokeneina (NFT) blockchain-alustoilla. Muotisuunnittelijat voivat käyttää 3D-avatareita esitelläkseen kokoelmiaan, tehdäkseen yhteistyötä muiden suunnittelijoiden kanssa ja tarjotakseen asiakkaille räätälöityjä vaatevaihtoehtoja.

Blockchain-teknologiaa hyödyntämällä 3D-avatareista voi tulla hajautetumpia, autonomisempia ja yhteentoimivampia metaversessa. Jotkut 3D-avatarien blockchain-integraation eduista ovat:

 1. : Käyttäjillä voi olla täysi omistusoikeus ja hallinta avatareihinsa ja tietoihinsa, koska he voivat tallentaa ne lohkoketjuun. Käyttäjät voivat myös todistaa avatariensa aitouden ja alkuperän käyttämällä NFT:itä, jotka voivat todistaa niiden ainutlaatuisuuden ja omaperäisyyden.
 2. : Käyttäjät voivat käyttää avatarejaan eri alustoilla ja sovelluksissa metaversessa, koska he voivat luottaa lohkoketjun tukemiin yhteisiin standardeihin ja protokolliin. Käyttäjät voivat myös siirtää avatarejaan ja attribuuttejaan eri ympäristöjen välillä menettämättä identiteettiään tai arvoaan.
 3. : Käyttäjät voivat mukauttaa avatarinsa mieltymyksiensä ja tarpeidensa mukaan, koska he voivat valita useista lohkoketjussa saatavilla olevista vaihtoehdoista ja ominaisuuksista. Käyttäjät voivat myös luoda omia avatareja käyttämällä 3D-mallinnustyökaluja ja lyödä niitä NFT:inä lohkoketjuun.
 4. : Käyttäjät voivat ansaita rahaa avatarinsa myymällä tai vuokraamalla niitä muille käyttäjille tai osallistumalla erilaisiin aktiviteetteihin ja tapahtumiin metaversumissa. Käyttäjät voivat myös ansaita palkintoja tai kannustimia avatariensa käyttämisestä tai metaversumien kehittämiseen osallistumisesta.

3D-avatarien integrointi metaversumiin ja digitaalisiin alustoihin mullistaa tavan, jolla olemme vuorovaikutuksessa ja seurustelemassa verkossa. Nämä todenmukaiset käyttäjien esitykset mahdollistavat mukaansatempaavamman ja personoidumman kokemuksen hämärtäen fyysisen ja digitaalisen maailman välisiä rajoja. 3D-avatarit lisäävät sitoutumista ja itseilmaisua ja edistävät uutta keskinäisyhteyksien aikakautta digitaalisessa maailmassa.

Samankaltaiset artikkelit