Ei tilaa seikkailulle: Das

RBI, RBI governor, RBI news, banking news, financial express

Intian inflaation viimeinen maili on osoittautumassa erityisen ”tahmeaksi, raskaaksi ja erittäin hitaksi”, ja Intian keskuspankin (RBI) on keskityttävä saavuttamaan vähittäiskaupan 4 prosentin inflaatiotavoite minkäänlaisen ”seikkailun” sijaan. ”, kuvernööri Shaktikanta Das sanoi tänään.

”Tällä hetkellä meidän tulisi välttää kaikenlaista seikkailua, on parempi pysyä kurssilla ja olla valppaana ja pelata pallo kerrallaan”, Das sanoi ET Now -tapahtumassa ja lisäsi, että mikä tahansa säähän liittyvä epäsäännöllinen tapahtuma voi johtaa vihannesten hintojen nousu, mikä johtaa elintarvikkeiden inflaation piikkiin.

RBI:n kuusijäseninen rahapoliittinen komitea (MPC) piti 7. kesäkuuta repokoron 6,5 prosentissa. Kuitenkin toisin kuin aikaisempina aikoina, kaksi MPC:n jäsentä – Ashima Goyal ja Jayant Varma – äänestivät MPC:n kannan muuttamisen puolesta ”neutraaliksi” ”majoituksen peruuttamisesta”. Varma oli huhtikuuhun asti ainoa MPC-jäsen, joka äänesti kannanmuutoksen puolesta.

Das sanoi, että elintarvikkeiden inflaatio on edelleen korkea ja viimeisten 6-7 kuukauden aikana elintarvikkeiden keskimääräinen inflaatio on ollut noin 8 %, kun taas perusinflaatio on hidastunut huomattavasti ja saavuttanut toukokuussa 3 %, mikä on historiallisen alhainen. Elintarvikkeiden inflaatio on korkea pääasiassa tarjontapuolen tekijöiden vuoksi, joihin sääolosuhteet vaikuttavat. Viime kesän äärimmäinen helleaalto vaikutti palkokasvien viljelyyn ja vihannesten tuotantoon.

Samanaikaisesti metallien kansainväliset hinnat ovat alkaneet nousta myöhään, ja kaikki nämä tekijät huomioon ottaen RBI on ennustanut, että 25. tilikaudella keskimääräinen inflaatio on 4,5 %.

Das sanoi luottavansa bruttokansantuotteen kasvavaan 7,2 prosentilla nykyisellä julkisen talouden vahvalla makrotalouden olosuhteilla, maaseudun kysynnän piristymisellä, yritysten vakaalla taseella ja odotetulla julkisen ja yksityisen sektorin menojen kasvulla infrastruktuurisektorilla.

”Kulutuksen puolella Covid-19:stä ja ehkä myös viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla jälkeen jäänyt maaseutukysyntä alkaa parantua varsin näkyvästi. Maaseudun kulutus on noussut, FMCG:n myynti maaseudulla on lisääntynyt, MGNREGS:n kysyntä on laskenut, maatalouskausi näyttää optimistiselta, koska kaakkoisalueella on ennustettu normaalia korkeammalle monsuunille”, hän sanoi.

Myös ulkoisen sektorin kysyntä jatkunee vahvana, mikä tukee kotimaista vientiä erityisesti palvelusektorilla. Jopa palvelusektorilla, toisin kuin aikaisemmin, jolloin kysyntä oli ensisijaisesti IT-segmentissä, uudemmat segmentit, kuten kirjanpito ja lakiasiat, osoittavat nyt enemmän kysyntää.

Intian vaihtotaseen alijäämä on pysynyt erittäin alhaisena 1,2 prosentissa 9MFY24 ja Das sanoi, ettei hän yllättyisi, jos koko vuoden CAD jää alle 1 prosenttiin.

Samankaltaiset artikkelit