Intian joukkolainojen tuotot nousevat ennen valtion velan myyntiä – Market News

A man counts Indian currency notes inside a shop in Mumbai (Image/Reuters)

Intian valtionlainojen tuottojen odotetaan nousevan hieman tiistain alkukaupankäynnissä seuraten yhdysvaltalaisia ​​velkakirjoja, kun taas kauppiaat odottavat osavaltioiden joukkolainojen huutokauppaa.

10 vuoden vertailutuoton odotetaan liikkuvan välillä 7,14–7,18 % edellisen sulkemisensa jälkeen 7,1518:ssa, pääjälleenmyyjä kertoi.

”Koska emme nähneet vertailuindeksin 7,12 prosentin murtoa, eilen myytiin jonkin verran pidennetyn istunnon loppua kohti, ja nyt olemme palanneet noin 7,15 prosentin tasolle, minkä pitäisi olla, ellei uutta ole tulossa. nouseva laukaisin”, kauppias sanoi.

Intian osavaltiot suunnittelevat keräävänsä 192 miljardia rupiaa (2,32 miljardia dollaria) myymällä joukkovelkakirjoja tiistaina, ja määrä on suunniteltua pienempi toisella viikolla peräkkäin.

Joukkovelkakirjojen tuotot laskivat maanantaina sen jälkeen, kun Intian perusinflaatio osoitti laskevaa trendiä joulukuussa, ja markkinaosapuolet odottavat inflaatiopaineiden lieventyvän.

Intian vuotuinen vähittäiskaupan inflaatio nousi joulukuussa 5,69 prosenttia marraskuun 5,55 prosentista, mutta alhaisempi kuin Reutersin 5,87 prosentin kysely. ICICI Securities Primary Dealershipin mukaan perusinflaatio, joka ei sisällä epävakaita elintarvikkeiden ja energian hintoja, oli 3,76 % alimmillaan neljään vuoteen.

Ydininflaation jatkuva lasku saattaa saada Intian keskuspankin keventämään politiikkaansa ”neutraaliksi” jo ensi kuussa, ekonomistit sanoivat.

RBI on pitänyt ohjauskorkonsa vakaana huhtikuusta 2023 lähtien sen jälkeen, kun se nosti sitä 250 peruspisteellä edellisenä tilivuonna taistellakseen korkeaa inflaatiota vastaan.

Futuurit osoittivat, että Yhdysvaltain 10 vuoden tuotto oli noin 4 %. Maailman suurimman talouden markkinat olivat kiinni maanantaina.

USA:n tuotot laskivat viime viikolla, kun joulukuun tuottajahintatiedot putosivat odottamattomasti, mikä nosti vetoja Federal Reserven varhaisesta koronleikkauksesta. Todennäköisyys koronlaskulle maaliskuussa on noin 71 % CME FedWatch Toolin mukaan.

Samankaltaiset artikkelit