Intian kiinteistömarkkinat saavuttavat ennätyskasvun vuonna 2023, ylittäen ennusteet

Indian real estate market achieves record growth in 2023, surpassing projections

Intian kiinteistömarkkinat kokivat vuonna 2023 ennennäkemättömän nousun, joka ylitti kaikki odotukset ja teki uusia ennätyksiä. Nämä dynaamiset markkinat tarjoavat nyt mahdollisuuksia sekä kotimaisille että kansainvälisille sijoittajille, mikä nostaa talouden korkealle. Intian kiinteistösektorin tulot nousivat huimasti 5,1 miljardiin dollariin vuonna 2023, ja maahankintojen osuus tästä noususta oli huikeat 40 prosenttia. Kotimaiset kehittäjät ottivat johtoaseman ja saivat 42 prosenttia kokonaissijoituksista, kun taas kansainväliset sijoitusrahastot omaksuivat varovaisen lähestymistavan. Huolimatta ennusteista pääomavirran supistumisesta, strategiset investoinnit asunto- ja teollisuussektorille vievät edelleen markkinoita eteenpäin.

Murto-omistusmarkkinoiden, joiden arvo on 5,4 miljardia dollaria vuonna 2020, ennustetaan nousevan 8,9 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä, ja niillä on vahva 10,5 prosentin yhdistetty vuosikasvu (CAGR). Tämä lähestymistapa tarjoaa yksityissijoittajille pääsyn A-luokan toimistokiinteistöihin, mikä rohkaisee salkun hajauttamista SEBI:n sääntelykehyksen puitteissa. Asuinrakentaminen on noussut kasvun keskukseksi, jota vauhdittavat jatkuva kysyntä, vakaat korot ja vahva BKT:n kasvu. Erityisesti keski- ja korkeahintaisten asuntojen kysyntä on lisääntynyt.

Vineet Dawar, Elan Groupin myynti- ja strategiajohtaja, kommentoi tätä: ”Tänä vuonna ala osoitti voimansa, selviytyi haasteista ja nousi vahvempana kuin koskaan. Etenkin asuinrakentaminen, erityisesti luksusasunto, menestyi itseään paremmin ja kiinnitti niin loppukäyttäjien kuin ostajienkin huomion. NCR-alueella Gurgaon nousi halutuimmaksi paikaksi, jota täydensi voimakas infrastruktuurikehitys. Gurgaonissa Dwarka Expressway erottui suosituimmista mikromarkkinoista, erityisesti asuinrakentamisen segmentillä. Vuosi 2023 osoittautui uusien korkeuksien vuodeksi Intian kiinteistömarkkinoilla. Sekä uudet lanseeraukset että asuntojen myynti paranivat merkittävästi viime vuonna, ja niiden odotetaan jatkuvan samalla vauhdilla myös vuonna 2024.

Knight Frankin äskettäinen vuoden 2023 kolmannen neljänneksen raportti korostaa sidosryhmien optimismia: 63 prosenttia odottaa asuntojen lanseerausten nousua seuraavan kuuden kuukauden aikana, mikä ruokkii markkinoita entisestään vuonna 2024. Kuluva vuosineljännes heijastaa tätä positiivisuutta ja osoittaa vankuutta asuntojen myynnissä ja hinnoittelussa. ja herättää sidosryhmien luottamusta kestävään kasvuun.

Vivek Singhal, Smartworld Developersin toimitusjohtaja, sanoi: ”Nykyajan asunnon ostajat etsivät muutakin kuin vain asuntoa; he etsivät elämäntapaa, joka sisältää eksklusiivisia mukavuuksia, kuten laajoja vapaa-ajan alueita, kuntoilutiloja ja paljon muuta. Vuonna 2023 kiinteistömaailma koki merkittävän muutoksen, joka todistaa siirtymisen kohti luksusasuntoja. Tämä kehitys heijastaa vivahteikkaasti muuttunutta muutosta ostajien mieltymyksissä, joissa suuremmista, monikäyttöisistä tiloista, jotka yhdistävät saumattomasti työn ja vapaa-ajan, on tullut ensiarvoisen tärkeitä.

Anarockin ja CBRE South Asia Pvt Ltd:n raportit korostavat luksusasuntojen myynnin kasvua, mikä korostaa tätä paradigman muutosta. Erityisesti luksusasuntojen myynnin kasvu 151 % vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä Delhi-NCR:n huippuluokan asuntojen myynnin huikean 216 % nousun myötä vahvistaa tätä suuntausta.

Singhal lisäsi: ”National Capital Region (NCR), erityisesti Gurugram, joka tunnetaan laajasti Millennium City -kaupunkina, on johdonmukaisesti johtanut tätä kasvupolkua. Golf Course Extension Roadin ja Dwarka Expresswayn tulevat asuinalueet ovat nousseet merkittäviksi kohteiksi korkeatasoisille asuinhankkeille. Jatkuva infrastruktuurin kehittäminen ja kaupunkisuunnittelu ovat lisänneet näiden alueiden vetovoimaa entisestään. Kun käytettävissä olevat tulot nousevat ja varakkaiden henkilöiden joukko laajenee, nämä trendit ovat valmiita määrittelemään kiinteistömaailman vuonna 2024.

Knight Frankin New Horizon Outlook 2024 -raportti paljastaa lupaavan ennusteen Aasian ja Tyynenmeren kiinteistöalueelle, mukaan lukien liike-, asuin- ja pääomamarkkinat. Ennusteiden mukaan logistiikan tarjonta kasvaa merkittävästi, 43,7 prosenttia vuonna 2024, mikä helpottaa alueen kireät toimitusolosuhteet. Tästä noususta huolimatta keskivuokran odotetaan jatkavan nousuaan, vaikkakin maltillisemmalla tahdilla johtuen joustavasta kysynnästä.

NeoLivin perustaja ja toimitusjohtaja Mohit Malhotra huomautti: ”Vuosi 2023 oli maamerkkivuosi Intian asuinkiinteistömarkkinoilla, ja jatkuva kulutuskysyntä johti vahvaan vuosimyyntiin. Raportit osoittivat nousun Mumbain kiinteistömarkkinoilla, joilla keskisegmentin asuntojen myynti ylitti kohtuuhintaisten asuntojen, mikä merkitsi selkeää muutosta asunnonostajien mieltymyksissä. Tämä muutos korostaa kasvavaa kysyntää huippulaadukkaille yhteisöille sekä lisääntynyttä keskittymisastetta luovutuksen jälkeisessä asumiskokemuksessa. Vuoteen 2024 lähdettäessä vallitsevan vauhdin odotetaan jatkuvan, kun suuri osa kaupunkien keskiluokasta harkitsee ensimmäisen kotinsa ostamista tai nykyisten asuntojen kunnostamista. Suunnittelemalla tätä alan muutosta, hyvin rahoitettuna, ammattimaisesti johdettuna ja jatkuvasti asiakaslähtöisyyteen keskittyvänä uuden aikakauden kehitysyritykset ovat eturivissä täyttämään keskituloisten asunnonostajien toiveet.

Asunnonostajien lisääntynyt kiinnostus johtuu asunnon suotuisasta dynamiikasta, vakaista asuntolainakoroista ja kiinteistöjen hintojen noususta, mikä tekee Intiasta houkuttelevan sijoituskohteen. Intian kiinteistömarkkinoiden poikkeuksellinen kasvuura vuonna 2023 ei ainoastaan ​​osoita joustavuutta, vaan viittaa myös kohti lupaavaa tulevaisuutta, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia sijoittajille eri segmenteillä. Kun markkinat valmistautuvat vuoteen 2024, kaikki indikaattorit viittaavat kestävään ja vahvaan kasvuvaiheeseen, mikä vahvistaa sekä maan taloutta että sijoittajien luottamusta.

Samankaltaiset artikkelit