KOTIRAHOITUS: Pysähtynyt projekti elpyy? Hanki nyt korotettu laina

home loan, personal finance

Jos olit varannut keskeneräisen asunnon joskus viime vuosikymmenen aikana, saatat olla yksi niistä epäonnisista, jotka näkivät unelmatalonsa jäävän unelmaksi asuntoprojektien pysähtyessä järjestäjien tekemien taloudellisten väärinkäytösten vuoksi. Kiinteistöalan sääntelyviranomaisen puuttuessa asiaan osavaltioissa jotkin näistä projekteista elvytettiin – uusi kehittäjä saapui paikalle tai asunnonostajien yhdistys sai valtuutuksen toteuttaa se. Suurin osa näistä elvytyssuunnitelmista koski kuitenkin kustannusten nousua. Niille, jotka tarvitsevat nyt lainaa tai joutuvat elvyttämään vanhat lainatilinsä, tämä tarkoittaa jälleen kerran koputtamista lainanantajien oviin.

Rakennusasiakirjojen vaihto

Ensimmäinen askel on varmistaa, että asiakirjat heijastavat uutta todellisuutta. Uusi rakentajasi laatii uuden ”Myyntisopimus” -asiakirjan, jossa mainitaan paitsi myyntiehdot myös edelliselle rakentajalle maksamasi rahasumma, kotisi uudet kustannukset, mukaan lukien mahdolliset korotukset ja kuinka paljon joudut maksamaan nyt. Muista, että jos uudelle rakentajalle maksettava kokonaissumma on alle 50 lakh, sinun ei tarvitse vähentää TDS:ää, vaikka asunnon kokonaishinta olisi yli 50 lakh.

Mitä tahansa asuntolainan saamiseksi normaalisti vaadittavat asiakirjat pätevät myös täällä. ”Useimmissa tapauksissa vaaditaan joko oikeuden määräys tai omistajanvaihtoasiakirja, joka on saatavilla julkisesti tai jonka kehittäjä toimittaa asiakkaalle. Suurin osa kiinteistöistä tulee NCLT:n/tuomioistuinten kautta, joten yksi tilaus riittää vaatimukseen”, Ruloansin perustaja ja toimitusjohtaja Kaushik Mehta sanoo.

Lainakelpoisuuden uudelleenarviointi

Koska pyydät suurempaa lainasummaa olemassa olevalle lainalle, lainanantaja arvioi kelpoisuutesi uudelleen sellaisten tekijöiden perusteella, kuten nykyiset tulot, työllisyystilanne, luottopisteet ja velka-tulosuhde. Tämä auttaa sitä määrittämään, pystytkö hoitamaan kohonneet EMI:t suuremmalla lainasummalla. Jälleen, koska pankki oli tehnyt projektin luotto-/riskiarvioinnin kauan sitten, sen on toistettava koko prosessi uudelleen. Tämä voi kestää jonkin aikaa, joten ole valmis odottamaan pari kuukautta.

Tällaisissa projekteissa lainanottajat voidaan jakaa kolmeen ryhmään: ne, joilla on käynnissä oleva laina ja jotka nyt tarvitsevat sen korottamista, ne, jotka olivat selvittäneet edellisen lainan ja tarvitsevat nyt rahaa kustannusten nousuun, ja lopuksi lainaa ottaviin. ensimmäinen kerta. Ole valmis maksamaan lainojen käsittelykulut, oikeudenkäyntikulut ja dokumentaatiomaksut kaikissa kolmessa tilanteessa.

Eläinlääkärin lainan siirto

Koska korot ovat huipussaan, voit harkita lainasaldosi siirtämistä pankkiin/NBFC:hen, joka tarjoaa alhaisemman koron. Tämä voi vähentää EMI:täsi, korkotaakkaasi ja mahdollisesti merkittävää osaa laina-ajasta, sanoo Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com. ”Ennen kuin valitset lainansiirron, harkitse huolellisesti siihen liittyvät kustannukset ja maksut, kuten käsittelymaksut, oikeudenkäyntikulut ja asiakirjakulut. Vertaa tätä nykyisen lainasi hoitokuluihin. Ota huomioon aika ja vaiva, joka sinun on käytettävä siirtoprosessiin”, hän sanoo.

Radan rakentamisen vauhti

Vaikka saatatkin olla helpottunut siitä, että työ alkaa taas pysähtyneen projektin parissa, seuraa etenemisvauhtia tarkasti. Jos olet varma likimääräisestä kestosta, jolloin saat asuntosi, voit odottaa ja hyötyä hinnannoususta. Mutta jos laina rasittaa talouttasi, voi olla suositeltavaa peruuttaa varauksesi, ottaa rahasi takaisin ja sulkea lainasi.

Lainajonossa taas

* Alkuperäisen lainan hyväksymisestä kulunut aika voi vaikuttaa lainakuluihin

* Hae uudella ”myyntisopimus” -asiakirjalla, laajennetulla kustannuslomakkeella ja vaatimusaikataululla

* Uusi rakentaja on myös yhteydessä pankkeihin saadakseen hankkeen hyväksynnän kustannuslisäyksellä

Samankaltaiset artikkelit