Onko eläkeläisten kiinteä talletus pankeissa parempi kuin Posti? 5 tekijää, jotka auttavat sinua päättämään

senior citizen fixed deposit

Eläkeläisten kiinteä talletus pankeissa vs posti: Pitäisikö eläkeläisten avata kiinteät talletustilit postissa tai pankeissa? Vastaus tähän kysymykseen riippuu useista tekijöistä. Tämä artikkeli vertailee Postin määräaikaistalletusta viidellä parametrilla pankkien tarjoamiin kiinteään talletussopimuksiin, jotka voivat auttaa eläkeläisiä päättämään, kumpi näistä kahdesta vaihtoehdosta on heille parempi.

Tenori

Postin kiinteä- tai määräaikaistalletustilillä yksityishenkilöt, myös eläkeläiset, voivat sijoittaa 1, 2, 3 tai 5 vuodeksi. Korkotasot näissä jaksoissa ovat erilaisia.

Verrattuna ajoitettuihin pankkeihin, postitoimistolla ei ole 10 vuoden kiinteää talletussuunnitelmaa. FD-tilin erääntyessä Postissa tallettajat voivat kuitenkin pidentää tiliään toisella ajanjaksolla, jolle tili alun perin avattiin.

Pankit tarjoavat myös lyhytaikaisia ​​FD-sopimuksia 7 päivästä 6–9 kuukauteen, jota ei ole saatavana Postissa.

Korko

Kuluvalla vuosineljänneksellä 2023–2024 Post Office tarjoaa 6,9 % korkoa 1 vuoden FD:lle, 7 % 2 vuoden FD:lle, 7 % 3 vuoden FD:lle ja 7,5 % 5 vuoden FD:lle.

Tällä hetkellä useat pankit tarjoavat kuitenkin postia korkeampia korkoja eripituisille talletuksille. Pienet rahoituspankit tarjoavat jopa 9,6 prosentin korkoa eläkeläisille, kun taas pankit, kuten IDFC First Bank, Yes Bank, IndusInd Bank ja Bandhan Bank, tarjoavat yli 8 prosentin FD-korkoa eläkeläisille.

Verotus

Korkotulot kiinteästä talletuksesta postiin ja pankkeihin ovat veronalaisia. Kuitenkin alle 5 vuoden määräaikaistalletukset postissa ja 5 vuoden Tax Saver -talletukset pankeissa ovat tuloverolain 80C §:n mukaisia ​​vähennyskelpoisia.

Turvallisuus/takuu

RBI:n DICGC-säännöt takaavat talletukset 500 000 rupiaan asti missä tahansa aikataulun mukaisessa pankissa. Postitoimiston FD:n tapauksessa Intian hallitus antaa täyden takuun eläkeläisen tai minkä tahansa muun tallettajan sijoittamille summille. Post Office TD:n valtiontakaus tekee siitä turvallisempaa kuin pankkien tarjoamat FD-tilit.

Tilin hallinnan helppous

Pankit ovat ottaneet käyttöön digitaalisia tekniikoita nopeammin kuin posti. Tämä on helpottanut FD-tilien avaamista ja hallintaa pankeissa kuin Postissa. Useimmat johtavat pankit sallivat nyt FD-tilien avaamisen ja käytön verkossa.

Vaikka Post Office on myös alkanut tarjota verkkopalveluita, pankkeihin verrattuna sillä on vielä paljon kuljettavana, jotta FD-tilien hallinta olisi samantasoista helppoa kuin pankki.

Samankaltaiset artikkelit