Vaalilainojen verohelpotus säilyy 24 vuoden ajan

tax relief, tax, electoral bonds, taxpayers, money

Yritykset, yksityishenkilöt ja muut, jotka ovat tehneet lahjoituksia poliittisille puolueille vaalivelkakirjoilla vuonna 24, voivat edelleen hakea 100 %:n verovähennystä jättäessään ilmoituksensa ennen 31. heinäkuuta 2024, virkamiehen mukaan.

Selvennyksellä on merkitystä, sillä useat veronmaksajat olivat pulassa sen jälkeen, kun korkein oikeus julisti nämä joukkovelkakirjat perustuslain vastaisiksi.

Demokraattisten uudistusten yhdistyksen (ADR) raportin mukaan maaliskuusta 2018 tammikuuhun 2024 on myyty yhteensä 28 030 vaalilainaa, joiden arvo on 16 518 miljardia rupiaa.

BJP on saanut suurimmat osuudet vaalilainojen kautta, 6 566 miljardia rupiaa, jota seuraa kongressi 1 123 miljoonalla ja Trinamool Congress, joka sai 1 092 miljardia rupiaa.

Rubal Bansal Maini, osakas, Luthra ja Luthra sanoi: ”Kun vuoden 1961 tuloverolakiin ei ole tehty muutoksia, jotka koskevat yritysten tai kenen tahansa henkilöiden poliittisille puolueille suorittamien maksujen vähentämistä, veronmaksajat voivat vaatia 100% vähennetään rekisteröidyille poliittisille puolueille tähän mennessä tehdyt lahjoitukset.”

Korkein oikeus kumosi perjantaina vaalilainajärjestelmän, koska se loukkaa perusoikeutta sananvapauteen ja tiedonsaantioikeutta.

Korkein oikeus määräsi kahdella erillisellä mutta yksimielisellä tuomiolla Intian valtionpankin, joka on valtuutettu laskemaan liikkeeseen vaalivelkakirjoja, toimittamaan kaikki tiedot 12. huhtikuuta 2019 lähtien ostetuista vaalilainoista Intian vaalilautakunnalle (ECI) viimeistään 6. maaliskuuta, ja äänestyselintä on pyydetty toimittamaan tiedot virallisilla verkkosivuillaan 13. maaliskuuta mennessä.

Samankaltaiset artikkelit