IMD-sääpäivitys: Koillis varautuu sateeseen, kun lämpöaalto tarttuu itään, Etelä-Intiaan – Tarkista koko ennuste täältä

Weather Update

Intian ilmatieteen laitoksen (IMD) viimeisin ennuste osoittaa, että ankarat helleaaltoolosuhteet jatkuvat Intian itäisellä ja eteläisellä niemimaalla tähän päivään asti, ja huomisesta alkaen on mahdollista helpottaa jonkin verran. Samaan aikaan Koillis-alueella ennustetaan kokevan rankkasateita, myrskyjä ja ukkosmyrskyjä tästä päivästä toukokuun 6. päivään.

IMD:n helleaaltoennuste:

Pohjois-Odishassa, Gangetic West Bengalissa, East Jharkhandissa ja Rayalaseemassa odotetaan paahtavan lämpötilan perjantaina vaihtelevan 44-47 °C:n välillä ja laskevan sen jälkeen vähitellen. Biharin ja Gangetic West Bengalin eristyneillä alueilla saattaa esiintyä äärimmäisiä sääolosuhteita seuraavien kahden päivän aikana.

Sykloninen kierto koillis-Assamin yllä yhdistettynä voimakkaisiin lounaistuulein Bengalinlahdesta, johtaa todennäköisesti laajalle levinneeseen kevyeen tai kohtalaiseen sateeseen, sekä yksittäisiä ukkosmyrskyjä, salamoita ja puuskaisia ​​tuulia Arunachal Pradeshin, Assamin, Meghalayan, Sikkimin, Nagaland, Manipur, Mizoram ja Tripura seuraavan viiden päivän aikana.

Sademäärä NÄILLÄ alueilla:

Himachal Pradeshin, Uttarakhandin, Uttarakhandin, Ladakhin, Muzaffarbadin, Gilgitin ja Baltistanin eristyneissä osissa 3.–6.5.2024 on odotettavissa hajanaista ja lievää tai kohtalaista sade-/lumisadetta sekä ukkosmyrskyjä ja salamoita.

Voimakkaita pintatuulia odotetaan Uttar Pradeshin, Etelä-Rajasthanin, Haryanan ja Delhin ylle 3., 5. ja 6. toukokuuta 2024.

Lämpötilanäkymä:

Enimmäislämpötilojen on odotettavissa nousevan huomattavasti 4-6°C useissa osissa Luoteis-Intiaa seuraavien viiden päivän aikana. Maharashtran ei kuitenkaan ennusteta näkevän merkittäviä muutoksia enimmäislämpötiloissa seuraavan 24 tunnin aikana, minkä jälkeen lämpötila nousee 2-3 °C. Vastaavasti korkeimmissa lämpötiloissa ei ole odotettavissa merkittävää muutosta muualla maassa.

Samankaltaiset artikkelit