Lähes 70 % veronmaksajista valitsi uuden PIT-järjestelmän: CBDT-päällikkö

cbdt

Noin 60–70 % yksittäisistä veronmaksajista on todennäköisesti siirtynyt verovapautta (PIT) järjestelmään, välittömien verojen keskuslautakunnan (CBDT) puheenjohtaja Nitin Gupta sanoi tiistaina, mikä osoittaa, että 24. vuoden talousarviossa ilmoitetut toimet, mukaan lukien ”oletusjärjestelmän” tekeminen on toiminut.

Sellaisenaan palautusten jälkeiset PIT-tulot hyppäsivät 32,5 prosenttia edellisvuoden lokakuun 9. päivään mennessä kuluvan tilikauden budjetoitua 11,4 prosentin kasvua vastaan, Gupta sanoi.

Vaikka vapautettu PIT-järjestelmä otettiin käyttöön 20 vuoden budjetissa, se ei ollut löytänyt vetoa veronmaksajien keskuudessa, kunnes kuluvan vuoden budjetti teki siitä houkuttelevamman lukuisilla säädöillä.

Budjetti 24 nosti uuden verojärjestelmän hyvitysrajan 7 lakhiin, mikä tarkoittaa, että henkilöiden, joiden vuositulo on tälle tasolle, ei tarvitse maksaa veroa. Verorakennetta muutettiin vähentämällä laattojen määrää viiteen ja nostamalla vapautusraja 3 miljoonaan ruplaan, ja vakiovähennysetu laajennettiin palkkaluokkaan ja eläkeläisiin, mukaan lukien perheeläkeläiset.

Lisäksi. Korkeinta lisämaksua alennettiin myös 37 prosentista 25 prosenttiin uudessa verojärjestelmässä yli 2 miljoonan ruplan tuloille.

Sudhir Kapadia, kumppani-vero- ja sääntelypalvelut, EY sanoi: ”Aiemmin, kun (vapauttamaton järjestelmä) otettiin käyttöön 20. tilikaudella, vähennykset olivat edelleen saatavilla, eivätkä laattojen hinnat ilman vähennyksiä olleet houkuttelevia. Joten FY20-järjestelmässä pienituloiset hyötyivät, mutta suurin osa keskituloisista ja korkeatuloisista ei. 30 prosentin kynnys on nyt 15 000 000 rupiaa vuodessa, kun aiemmin taso oli 10 000 rupiaa vuodessa.

Samaan aikaan keskuksen välittömät verot (ilman palautuksia) olivat 9,57 biljoonaa rupiaa 9. lokakuuta kuluvalla tilikaudella, mikä on 21,8 % enemmän kuin vuotta aiemmin, kun koko vuoden budjetoitu kasvu on 11,6 %.

Tämä ei ainoastaan ​​paransi mahdollisuuksia veronperinnöille, jotka ylittävät budjettiarvion (BE) huomattavalla marginaalilla, vaan se voi mahdollistaa 24. tilikauden talousarviossa arvioitua jyrkemmän julkisen talouden korjauksen, varsinkin kun nimellinen BKT:n kasvu voi olla yli 10,5 % vuonna 2010 arvioitua. Budjetti.

Budjetoitua jyrkempi välittömien verojen kevennys johtuu pääosin henkilökohtaisten tuloverojen kertymisen kasvusta, kun taas myös yhteisöverotulot pysyivät toistaiseksi 12,4 prosentin kasvussa.

”Uusimpien tietojen perusteella näyttää siltä, ​​että brutto (ennen pakollisia siirtoja osavaltioille) välittömien verojen periminen ylittää tämän vuoden budjettiarvion”, CBDT:n puheenjohtaja sanoi.

Budjetti on sidottu välittömän veron bruttomoppiin 18,23 biljoonaan ruplaan 24 tilikaudelle, ja tähän mennessä kerätyt ovat olleet 52,5 prosenttia siitä.

PIT-perinnön kasvu arvopaperikauppavero (STT) mukaan lukien oli katsauskaudella 31,9 % vertailukaudesta.

CBDT-tietojen mukaan keskuksen välittömät verot ennen palautuksia olivat 11,07 biljoonaa rupiaa, 18 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

CBDT:n puheenjohtaja kertoi myös, että keskus on kerännyt verkkopeliyhtiöiltä 600 miljoonaa rupiaa lähdeveroina (TDS) ja 105 miljoonaa rupioita kryptovaluutoista vuoden 24 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana.

Uuden yritysjärjestelmän mukaisesti tuloverolaissa äskettäin lisätty 115BAA § (vuonna 2019) sanoo, että kotimaisilla yrityksillä on mahdollisuus maksaa veroa 22 % plus 10 % lisämaksu ja 4 % vero. mikä nostaa efektiivisen veroprosentin 25,17 prosenttiin. Jos he valitsevat tämän järjestelmän, yritykset eivät välttämättä maksa vaihtoehtoista vähimmäisveroa.

CBDT:n puheenjohtaja sanoi, että noin 3,5 miljoonaa palautusta koskevaa tapausta on tuloveroosaston käsittelyssä, koska veronmaksajien pankkitilit eivät täsmää. Hän sanoi, että osasto on yhteydessä tällaisiin veronmaksajiin ratkaistakseen asian nopeasti ja käsitelläkseen palautuksen.

”Olemme noin vuosi sitten käynnistäneet ainutlaatuisen kysynnänhallinnan helpotusjärjestelmän kaikkiin sellaisiin tapauksiin, joissa palautukset viivästyvät eri syistä. Veronmaksajalle lähetetään sähköposti, jossa sanotaan, että he saavat puhelun kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tietystä numerosta ja tämän keskustelun jälkeen ongelmat ovat ratkeamassa”, Gupta kertoi toimittajille.

Arviointivuonna 2023-24 tuloveroilmoituksia (ITR) jätettiin heinäkuun 31. päivään mennessä yhteensä 72,7 miljoonaa kappaletta, joista 71,5 miljoonaa oli veronmaksajien tarkastamia ja niistä tuloveroosasto on virkamiehen mukaan käsitellyt 6,80 miljoonaa. tiedot.

Samankaltaiset artikkelit