Tärkeimmät asiat, jotka tulee pitää mielessä kaksipyöräistä lainaa otettaessa

Key things to keep in mind while taking a two-wheeler loan

Nykyään markkinat ovat täynnä vaihtoehtoja kaksipyöräisille. Voit ostaa laajan valikoiman kaksipyöräisiä, joissa on useita ominaisuuksia. Kaikki kaksipyöräiset eivät kuitenkaan ole halvempia. Niissä on premium, erityisesti ne, joissa on premium-ominaisuuksia. Tässä tulevat esiin kaksipyöräiset lainat, jotka tarjoavat rahoitusratkaisun. Ennen lainan valitsemista on kuitenkin punnittava useita tärkeitä näkökohtia.

Kaksipyöräisen auton omistaminen tarjoaa mukavuutta ja joustavuutta, joten se on suosittu valinta henkilökohtaiseen kuljetukseen. Nämä olennaiset asiat on tärkeää ottaa huomioon ennen kuin ostat kaksipyöräisen lainalla tänä juhlakautena.

Ennen kuin sitoudut kaksipyöräiseen lainaan, arvioi taloudellista tilannettasi. Analysoi kuukausitulojasi, menojasi ja olemassa olevia taloudellisia sitoumuksiasi. Harkitse kuukausittaista erää, korkoja ja vaadittavaa käsirahaa. Varmista, että laina sopii mukavasti budjettiisi rasittamatta talouttasi.

Tutki perusteellisesti eri lainanantajien, mukaan lukien pankkien ja muiden kuin pankkien rahoitusyhtiöiden (NBFC) lainavaihtoehtoja. Vertaa korkoja, käsittelykuluja ja takaisinmaksuehtoja. Jokainen lainanantaja voi tarjota erilaisia ​​ehtoja, ja parhaan tarjouksen löytäminen voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Hyvä luottoluokitus vaikuttaa merkittävästi lainan hyväksymiseen ja korkoihin. Tarkista luottotietosi ennen lainan hakemista. Lainanantajat suosivat henkilöitä, joilla on hyvä luottohistoria, joten yritä parantaa luottotietosi, jos se on alhainen. Lisäksi täytä lainanantajan kelpoisuusvaatimukset, mukaan lukien ikä, tulot ja työllisyyden vakaus.

Valitse laina-aika, joka vastaa taloudellisia tavoitteitasi. Pidemmät toimikaudet saattavat pienentää kuukausittaisia ​​EMI:itä, mutta lisätä maksettujen korkojen kokonaismäärää. Käytä online-EMI-laskuria kuukausittaisten maksujen arvioimiseen ja valitse maksukykyäsi vastaava kausi.

Ymmärrä lainahakemukseen vaadittavat asiakirjat. Varmista lainaehtojen avoimuus, mukaan lukien piilokulut, sakot ja ennakkomaksuehdot. Lue lainasopimus huolellisesti, jotta vältyt yllätyksiltä.

Säästä huomattava käsiraha pienentääksesi lainasummaa ja myöhempiä EMI-kuluja. Harkitse lisäkustannuksia, kuten vakuutusta, rekisteröintiä ja ylläpitoa. Jotkut lainanantajat voivat liittää lainaan vakuutuksen, joten vertaa myös näitä kustannuksia.

Tarkista, onko ennakkomaksusakkoja. Lisämaksujen suorittaminen tai lainan ennenaikainen maksaminen voi säästää korkokuluissa.

Kahden pyörän laina on taloudellinen sitoumus. Harkitse sen vaikutusta tuleviin taloudellisiin tavoitteisiin, kuten hätäsäästöihin, muihin ostoihin tai investointeihin.

Ennen kahden pyörän lainan ottamista on tärkeää arvioida, kestääkö nykyinen taloudellinen tilanteesi sen ilman stressiä. Sinun tulee pystyä maksamaan laina takaisin ilman viivettä ja maksuhäiriötä. Vertaa alla olevassa taulukossa kahden pyörän lainojen korkoja ja EMI-korkoja 1 000 rupian lainalle 3 vuoden laina-ajalle. Valitse vaihtoehtosi tarpeidesi perusteella.

Kokoanut BankBazaar.com

Huomautus: Kahden pyörän ajoneuvolainan korko kaikille listatuille (BSE:ssä) pankeille sekä valituille NBFC:ille, joita otetaan huomioon tietojen kokoamisessa (paitsi ulkomaiset ja pienet rahoituspankit). Yhteisöjä, joiden tietoja ei ole saatavilla heidän verkkosivuillaan, ei oteta huomioon. Tiedot on kerätty kunkin laitoksen verkkosivuilta 31.10.2023. Pankit ja NBFC:t on listattu erikseen nousevassa järjestyksessä koron perusteella eli pankki, joka tarjoaa alhaisimman koron kaksipyöräiselle lainalle, on ylhäällä ja korkein alareunassa. Taulukossa näkyy lainanantajien tarjoama alin korko kaksipyöräiselle lainalle lainan määrästä ja laina-ajasta riippumatta. EMI lasketaan taulukossa mainitun koron perusteella 1 000 000 rupian lainalle, jonka laina-aika on 3 vuotta (käsittely- ja muut maksut oletetaan EMI-laskennassa olevan nolla). Taulukossa mainitut korot ovat ohjeellisia ja voivat vaihdella pankin/NBFC:n ehtojen mukaan.^Rack Interest Rate.

Samankaltaiset artikkelit