Päätöskello: Markkinat päättävät ensimmäisen istunnon Diwalin jälkeen punaisena: Nifty sulkeutuu alle 19 500, Sensex 326 pistettä; IT- ja kestokulutustuotteiden tärkeimmät jälkeenjääneet, virtalähdepankit vastustavat trendiä – Market News

Post-Diwali, Indian equities continued consolidation amid global uncertainty

Osakeindeksit päättivät maanantain kaupankäyntisession negatiiviselle alueelle. NSE Nifty 50 putosi 82 ​​pistettä eli 0,42 % ja asettui 19 443,55:een, kun taas BSE Sensex putosi 325,58 pistettä eli 0,50 % 64 933,87:ään. Bank Nifty -indeksi putosi 105,40 pistettä eli 0,24 prosenttiin 14,2,5,8.

Laajemmat indeksit päätyivät pääosin negatiiviselle alueelle, ja lasku johti Consumer Durable- ja IT-osakkeet. Smallcap- ja Midcap-osakkeet nousivat hieman muiden toimialaindeksien joukossa, kun taas kulutustavara- ja IT-osakkeet laskivat.

”Diwalin jälkeen Intian osakkeet jatkoivat keskittymistä maailmanlaajuisen epävarmuuden keskellä. IIP:n kasvun jyrkkä hidastuminen elokuun 10,3 %:sta 5,8 %:iin syyskuussa ja teollisuuden PMI:n heikkeneminen heijastavat korkojen nousun ja inflaation johtamia globaaleja trendejä”, sanoo Vinod Nair, tutkimusjohtaja, Geojit Financial Services.

Nair sanoi myös, että Intian rupian heikkous pitää FII:t varovaisina. Markkinoiden heikkenemistä rajoittavat kuitenkin vahvat tulot, talouden vakaus ja kotimaiset institutionaaliset virrat. Mahdollinen kääntyminen on todennäköistä, sillä kotimaan lokakuun kuluttajahintainflaation odotetaan hidastuvan. Erityisesti julkisen sektorin pankit menestyvät paremmin luotonannon voimakkaan kasvun, parantuneen omaisuuden laadun ja vahvojen taseiden ansiosta, ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan.

Coal India, Eicher Motors, Hindalco, Mahindra & Mahindra ja BPCL nousivat eniten NSE Nifty 50:ssä, kun taas jälkeen jääneet olivat SBI Life Insurance, Bajaj Finance, Grasim, Infosys ja Nestle India.

Intian volatiliteettiindeksi (India VIX) sulki 1,41 %.

Samankaltaiset artikkelit