Hongkongin stablecoin push houkuttelee yhtä Kiinan parhaista rahastoyhtiöistä – Digital Transformation News

Stablecoins are typically pegged 1-1 to fiat currencies

Hongkongin pyrkimys ottaa käyttöön vakaiden kolikoiden sääntöjä heti tämän vuosineljänneksen aikana on herättänyt kiinnostusta yrityksissä, mukaan lukien suuren kiinalaisen omaisuudenhoitajan Harvest Fund Management Co:n kansainvälinen haara, asiaan perehtyneet ihmiset sanoivat.

Harvest Global Investments Ltd., fintech-asiantuntija RD Technologies ja krypto-pörssirahastoihin pyrkivä Venture Smart Financial Holdings Ltd. neuvottelevat Hongkongin rahaviranomaisen kanssa suunnitelluista stablecoin-kokeista, jotka tunnetaan sääntelyhiekkalaatikoina, ihmiset sanoivat pyytäen olemaan tunnistamatta heitä koska keskustelut ovat yksityisiä.

HKMA ja Financial Services ja Treasury Bureau aloittivat viime kuussa kuulemisen stablecoin-säännöistä ja sanoivat, että hiekkalaatikko auttaa välittämään valvontaodotuksia. Ei ole takeita siitä, että tuleva kehys valmistuu maaliskuun loppuun mennessä tai että kaikki kokeisiin osallistuvat saavat vihreää valoa, ihmiset sanoivat.

Vakaat kolikot on tyypillisesti sidottu 1-1 fiat-valuuttoihin ja niillä on käteis- ja joukkovelkakirjavarat. Ne muodostavat 136 miljardia dollaria 1,7 biljoonan dollarin digitaalisen omaisuuden markkinoista. Lohkoketjupohjaiset tunnukset helpottavat kryptokauppaa ja lainaamista, mutta jotkut kommentoijat väittävät, että niillä on potentiaalia laajempaan käyttöön maksuissa.

Vakaiden kolikoiden historiassa on ollut kaoottisia kaatumisia ja kiinnitysten purkamista, kun taas joitain rahakkeita on kritisoitu reservien läpinäkyvyydestä. Tämän seurauksena lainkäyttöalueet, kuten Euroopan unioni, Japani, Singapore, Hongkong ja Dubai, ovat tehostaneet ponnistelujaan alan sääntelemiseksi pyrkiessään tulemaan digitaalisen omaisuuden keskuksiksi.

HKMA:n tiedottaja sanoi, että virasto valmistautuu stablecoin-hiekkalaatikon käynnistämiseen ja tiedottaa yksityiskohdista aikanaan. Hongkongilainen Harvest Global Investments ei vastannut kommenttipyyntöön.

Venture Smart Financial – tai VSFG – sanoi, että se odottaa hiekkalaatikon alkavan ensimmäisellä neljänneksellä. RD Technologiesin operatiivinen johtaja Rita Liu sanoi, että yhtiö aikoo osallistua viranomaishyväksyntää odottaessaan ja pyrkii tuomaan markkinoille HKDR-stablecoinin esimerkiksi yritysten välisiin rajat ylittäviin maksuihin.

Hongkongin dollariin viitattu rahake voi olla ”voimakas vaihtoehto” Yhdysvaltain dollariin sidottuille kilpailijoille, koska kaupungissa on hyvin kehittynyt rahoitussektori, sanoi Sean Lee, VSFG:n stablecoinin vanhempi neuvonantaja ja johtaja.

Stablecoin-markkinoita hallitsevat tällä hetkellä Tether Holdings Ltd:n ja Circle Internet Financial Ltd.:n dollarisidonnaiset tokenit USDT ja USDC. Ala on pahamaineinen vakaan kolikon muunnelman TerraUSD:n romahtamisesta vuonna 2022, joka pyyhkäisi pois vähintään 40 miljardia dollaria, pahensi kryptoreittiä ja vaikutti FTX-digitaalisen omaisuuden pörssin kaatumiseen.

Hongkongin kahdeksan kuukautta vanha virtuaaliomaisuuden sääntökirja pyrkii suojelemaan sijoittajia tällaisilta riskeiltä samalla kun rohkaisee innovaatioita, mikä herättää kysymyksiä siitä, voisivatko noudattamisesta aiheutuvat kustannukset olla esteenä joillekin yrityksille.

Samankaltaiset artikkelit