Haastattelu: Canara Bank MD ja toimitusjohtaja K Satyanarayana Raju; ”Innokas listaamaan MF- ja henkivakuutusyhtiöt 25. tilikaudella” – Pankki- ja rahoitusuutiset

Canara Bank, HSBC Life Insurance, top news, latest news, business news, banking news,

Canara Bank haluaa listata kaksi tytäryhtiötään, Canara Robeco AMC ja Canara HSBC Life Insurance, 25. FY:lle, MD ja kertoo vuorovaikutuksessa. Vaikka hallitus on jo hyväksynyt Canara Robecon listautumisannin, se kokoontuu kuukauden tai kahden kuluttua antamaan lopullisen hyväksynnän henkivakuutustytäryhtiön julkiselle liikkeeseenlaskulle. Otteita:

Milloin Canara Robeco AMC:n ja Canara HSBC Life Insurancen listautumisanoja odotetaan?

Hallituksemme on hyväksynyt Canara Robecon listautumisannin, ja ehdotus Canara HSBC:n IPO:sta on tulossa hallitukselle kuukauden tai kahden kuluttua. Molemmat listautumisannit tapahtuvat todennäköisesti 25. tilikaudella. Jatkamme enemmistöosuuden säilyttämistä kummassakin yhtiössä listautumisannin jälkeen.

Mikä on päivitys Canbank Computer Servicesin siirtämisestä luottokorttitytäryhtiöön?

Olemme käyneet alustavia keskusteluja sääntelyviranomaisen kanssa ja saaneet tietää, mitä he odottavat meiltä. Tämän palautteen perusteella haemme Intian keskuspankin (RBI) hyväksyntää. Todennäköisesti ensimmäisellä neljänneksellä (Q1FY25) saamme viranomaishyväksynnän.

Bank of Baroda ja DBS Bank, joilla on yhteensä 24 prosentin omistusosuus yhtiöstä, ovat sopineet myyvänsä koko omistuksensa, kun taas Karur Vysya Bank haluaa pitää 6 prosentin osuutensa osinkojen vuoksi. Omistamme jo 70 % yhtiöstä.

Talletusten mobilisoinnista on tulossa haaste lainanantajille. Mikä on näkemyksesi kasvusta?

Tilikauden 24 alussa olimme antaneet talletusten kasvuohjeistuksen 8,5 %. Joulukuun 31. päivänä vuosikasvumme (yoY) on 8,55 %, mikä ylittää ohjeistuksen. Mutta nyt olemme päättäneet, että haluamme kasvattaa talletuksia ennakkojen kanssa. Myös talletuksissa haluamme säilyttää saman CASA-suhteen kuin nyt, emme halua kasvaa irtotalletuksilla, koska se vaikuttaa välillisesti nettokorkomarginaaliimme (NIM).

Mainitsit, että talletuskorkoja ei nosteta tästä eteenpäin. Näin ollen, mihin mennessä odotat hintojen maltillista?

Kesäkuuhun asti korot jatkuvat entisellään. Kesäkuun ensimmäisestä viikosta alkaen saattaa tapahtua jonkin verran maltillisuutta. Myös vaalit vaikuttavat, mutta kesäkuusta eteenpäin saattaa olla hieman maltillista.

Jatkuvat vähittäiskaupan, maatalous- ja MSME-lainat (RAM) hallitsevana kokonaisluottokasvua neljännellä vuosineljänneksellä?

RAM-toimialoilla kasvu tulee olemaan suurempaa kuin yritysten korkeampien tuottojen vuoksi. Se ei tarkoita, etteikö yritys kasvaisi, mutta RAM-muisti on kasvanut 14,6 % ja yritysten osuus alle 9 %, ja haluamme säilyttää tämän eron. Ei ole vaikea saavuttaa 12 %:n kokonaisluoton kasvua myös kuluvalla vuosineljänneksellä (Q4), mutta koska olemme suunnitelleet yhtä suurta kasvua luotoissa ja talletuksissa, keskitymme myös talletuksiin.

Mitä yrityslainapakotteita on valmisteilla?

Yrityslainoista on maksamatta yli 40 000 miljoonaa rupiaa, yli 20 000 miljoonaa sanktioita on vielä tekemättä, mutta kuinka paljon nostuksia kuluvalla vuosineljänneksellä suoritettiin, on nähtävä. 10 %:n luotonannon kasvutavoitteen saavuttaminen koko vuodelle on kuitenkin jo käsissämme.

Mitkä ovat omaisuuden laadun näkymät Q4:lle?

Pidetään suurin piirtein nykyinen BKTL:n taso 4,39 prosentissa ja netto-NPA 1,32 prosentissa.

Milloin näet valtionkassan tulojen normalisoituvan?

Kun likviditeetti lisääntyy markkinoilla, joukkolainojen tuotot laskevat ja treasury-tulot kasvavat. Odotan jälleen tämän tapahtuvan vasta kesäkuun neljänneksen toisella tai viimeisellä kuukaudella (Q1FY25).

Samankaltaiset artikkelit