UPI voidaan siirtää pilviverkkoon, sanoo SBI MD – Banking & Finance News

UPI, UPI apps, State Bank of India, SBI, State Bank of India MD, SBI MD, State Bank of India CS Setty

Unified Payments Interface (UPI) -sovellus voidaan siirtää julkiseen pilviverkkoon ottaen huomioon pankkien järjestelmien käsittelemien UPI-maksujen määrä, sanoo State Bank of Indian (SBI) toimitusjohtaja CS Setty.

”UPI on suurin käyttötapa, joka voi siirtyä pilveen. Uskon henkilökohtaisesti, että tämä on yksi sovellus, joka voidaan ehdottomasti siirtää pilveen skaalautuvuuden vuoksi”, hän sanoi Intian kauppa- ja teollisuuskamarien liiton järjestämässä paneelikeskustelussa torstaina.

Paneelissa olivat myös muun muassa Kotak Mahindra Bankin teknologiajohtaja Milind Nagnur ja Perfiosin strategiajohtaja Ramgopal Subramani.

Setyn mielestä pilvipalvelu on tärkeä jokaiselle pankille, ja siihen on suhtauduttava varoen, kun otetaan huomioon tietosuojaan liittyvät huolenaiheet.

”Olemme huomanneet, että suuri osa pankkien sovelluksista ei ole pilvipohjaista. Käyttöönottoa pitäisi arvioida sen perusteella, kuinka monta sovellusta todella voi siirtyä julkiseen pilveen. Useimmat pankit huomaavat, että 10-12 % on maksimi, jonka ne voivat saada pilvessä”, hän sanoi.

Tässä pankkien on arvioitava ja suoritettava kustannus-hyötyanalyysi siitä, mitkä sovellukset voidaan siirtää pilveen. Lisäksi heidän on varmistettava, että heillä on oikeat tiimit, joilla on selkeästi määritellyt roolit ja vastuut pilven käyttöönoton helpottamiseksi.

Tällä hetkellä 93-94 % transaktiovolyymeistä tapahtuu konttorikanavien ulkopuolella, mikä tarkoittaa, että teknologia on pankkitoiminnan selkäranka.

Samankaltaiset artikkelit