CFTC haastaa oikeuteen konkurssiin menneen kryptolainaajan Voyagerin entisen toimitusjohtajan – Digital Transformation News

Reportedly, CFTC accused Ehrlich and Voyager of making false statements

Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset väittivät torstaina, että Voyager Digital Ltd:n toinen perustaja ja entinen toimitusjohtaja rikkoi johdannaissääntöjä ollessaan kryptolainaajan johdossa, mikä johti sen konkurssiin ja 1,7 miljardin dollarin asiakastappioihin.

Commodity Futures Trading Commission nosti kanteen Stephen Ehrlichiä vastaan ​​Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuimessa New Yorkissa väittäen, että hän ja Voyager ”huijasivat vilpillisesti osallistumaan digitaalisten omaisuuserien kaupankäynti- ja säilytysalustaan ​​ja ylläpitävät sitä”. Virasto syytti yritystä asiakkaiden houkuttelemisesta jopa 12 prosentin tuottolupauksilla tietyille kryptoomistuksille ja harhaanjohtavien lausuntojen antamisesta alustan turvallisuudesta. CFTC:n mukaan Voyager auttoi näiden houkutusten avulla miljardeja dollareita arvoisia transaktioita, jotka koskivat hyödykkeitä olevia digitaalisia hyödykkeitä, mukaan lukien Bitcoin ja Circlen USD Coin.

Voyager oli yksi dominoista, jotka putosivat vuoden 2022 kryptokaoksessa. Toimiala on edelleen myllerryksessä, joka huipentui kryptokaupan jättiläisen FTX:n romahtamiseen. Rikosoikeudenkäynti FTX:n perustajajäsentä Sam Bankman-Friedia vastaan ​​alkoi viime viikolla New Yorkissa. Lisäksi Federal Trade Commission haastoi Ehrlichin oikeuteen, koska sen väitettiin esittäneen vääriä väitteitä Federal Deposit Insurance Corp.:n suojan saatavuudesta Voyagerin entisille asiakkaille. FTC sanoi torstaina lehdistötiedotteessaan, että Ehrlich vakuutti asiakkaille, että heidän talletuksensa olivat turvassa, vaikka yritys lähestyi konkurssia.

Lausunnossaan Ehrlich sanoi olevansa ”raivoissaan ja syvästi tyrmistynyt” CFTC:n ja FTC:n syytöksistä ja että häntä käytettiin ”syntipukkina muiden huonojen toimien vuoksi”. Hän lisäsi odottavansa innolla, että hänet tuodaan oikeuteen. Ehrlich lisäsi, että hän ja hänen tiiminsä Voyagerissa tekivät aina tiivistä yhteistyötä sääntelijöiden kanssa. ”Olen syvästi järkyttynyt tappioista, joita Voyagerin asiakkaat ja velkojat kärsivät muiden kryptoalalla toimivien toimien vuoksi”, hän sanoi.. Voyager sopi viraston kanssa ja suostui pysyvään kieltoon käsitellä kuluttajien omaisuutta myöntämällä tai kieltämällä syytökset. Voyagerin edustaja ei kommentoinut asiaa.

Bloomberg News raportoi aiemmin, että CFTC:n tutkijat olivat tulleet siihen tulokseen, että Ehrlich rikkoi viraston sääntöjä ja että Voyagerin lakkauttamista hallinnoiva asianajaja oli allekirjoittanut sovinnon FTC:n kanssa.

Torstaina CFTC syytti Ehrlichiä ja Voyageria väärien lausuntojen antamisesta kannustaakseen asiakkaita säilyttämään omaisuuttaan, mutta ei poistamaan niitä. ”Voyager otti kulissien takana Ehrlichin ohjauksesta ja luvalla liiallisia riskejä asiakkaiden omaisuuden suhteen”, virasto sanoi. ”Voyagerin piittaamattomat siirrot johtivat sen omaan kuolemaan.”

Voyager haki konkurssiin heinäkuussa 2022 vedoten kryptomarkkinoiden epävakauteen ja Three Arrows Capitalin, hedge-rahaston, romahtamiseen, joka laiminlyönyt Voyagerin yli 650 miljoonan dollarin lainan. CFTC sanoi, että Voyager siirsi yli 650 miljoonan dollarin arvosta asiakasomaisuutta digitaalisen omaisuuden hedge-rahastoon, jota kutsutaan nimellä ”yritys A”. Yritys toteutti kaupan huolimatta varoituksista korkeasta riskistä ja hedge-rahaston erittäin vähäisestä taloudellisesta tiedottamisesta.

Sääntelyviranomainen sanoi, että yritys A kieltäytyi toimittamasta tilinpäätöstietoja, vaan lähetti sen sijaan yksilauseisen kirjeen nimeltä ”AUM Letter” ja väitti listaavansa nettovarallisuusarvon ilman todisteita. AUM tarkoittaa hallinnoitavia varoja.

Samankaltaiset artikkelit