Jeeran hinnat putoavat 50 prosenttia satonäkymien keskellä – Commodities News

cumin seeds, cumin seeds prices, cumin seeds price drop, top news, latest news, business news,

Kuminan siementen (jeera) keskimääräiset mandihinnat ovat pudonneet 50 prosenttia 300 ruplaan kilolta lokakuun 600 rupiasta kilolta Unjhassa (Gujarat), kaupan keskuksena. Syksy johtui puskurin sadon odotuksesta, kauppiaat sanoivat. Vaikka jeeran saapuminen mandissa on alkanut, hyödykkeen saapumishuippu on odotettavissa helmikuun loppuun mennessä, minkä jälkeen hinnat todennäköisesti heikkenevät edelleen.

Kauppalähteet kertoivat, että viime vuoden suuremman realisoinnin vuoksi jeeraa on kylvetty noin 1,2 miljoonalle hehtaarille, lähinnä Rajasthanissa ja Gujaratissa tällä kaudella (2023-24), kun taas edellisellä kaudella vain 0,9 miljoonaa hehtaaria (mha) oli kylvetty mausteiden lajikkeiden viljely.

”Hintojen odotetaan laskevan edelleen, koska puskurin sadon ennustetaan kasvavan pinta-alan ja suotuisten sääolosuhteiden vuoksi viime kuukausina”, Dinesh Patel, Unjhan, Gujaratin maataloustuotemarkkinakomitean (APMC) puheenjohtaja, kertoi FE:lle. .

Patel sanoi, että jeeran mandin hinnat putoavat todennäköisesti 250 rupiaan kilolta ensi kuuhun mennessä ja ovat todennäköisesti samalla tasolla muutaman seuraavan kuukauden ajan. Kuminan hintojen lasku alentaa todennäköisesti mausteiden inflaatiota, joka oli viime kuussa 19,69 % edellisvuodesta.

Kauppiaat kertovat, että tämän maustesiemensadon keskihinta oli 200 rupiaa/kg kaudella 2021-22. Hinnat alkoivat nousta maaliskuusta 2023 lähtien, jolloin ne olivat noin 450 ruplaa/kg. Jeeran futuurit 20. toukokuuta 2024 erääntyvälle noteerattiin peräti 26 280 Rs/cental National Commodity and Derivatives Exchange (NCDEX) -alustalla perjantaina.

Vähittäiskaupan inflaatio oli 114 % vuoden 2023 joulukuussa ja se oli ollut kolminumeroinen heinäkuusta 2023 lähtien. Mausteiden hinnat ovat olleet kaksinumeroisia huhtikuusta 2022 lähtien.

Samaan aikaan jeeran vientikysyntä on kasvanut jyrkästi viimeisen kuukauden aikana, mikä johtuu muiden tuottajamaiden, kuten Kiinan, Syyrian ja Afganistanin, tarjonnan vähenemisestä. Kuminansiemeniä on viety viimeisten kahden kuukauden aikana noin 20 000 tonnia.

Nykyisessä verotuksessa jeeran vienti kuitenkin todennäköisesti laskee 20 % 0,17 miljoonasta lähetystonnista vuosina 2022-23, koska edellisen kauden tuotannon lasku nosti hintoja.

Jeera kylvetään loka-marraskuussa ja korjataan helmi-maaliskuussa, jolloin maalis-toukokuu on markkinointisesonkiaika. Tämän vuoden kauppaarvion mukaan jeeran tuotanto on 9 miljoonaa pussia (60 kg kukin) verrattuna 5 miljoonaan pussiin vuosina 2022-23. Rajasthanin ja Gujaratin osuus kuminan siementen tuotannosta on 80 prosenttia.

Samankaltaiset artikkelit